Dispersions  
  Lemes:
  reset   aplica
all IFX 1 oc.
all M 1761 oc.
all SFX 5 oc.
Incloure lemes secundaris
  Filtres
 
     Filtre per autor
     Filtre per títol
     Filtre per any de publicació
     Filtre per tipus  
     Filtre per traducció  
     Filtre per varietat  
CTILC (1833-2013)
Imprimir  
CONCORDANCES D'UN LEMA
  Enrere Nova consulta
 
 
Lema:  Coincident amb all Freqüència total:  1767 CTILC1
  Mostra sobre el resultat     Quantitat:  aleat. línia punt a punt Quantitat per pàgina: 
  Ordenació:
referències integrades

ho perdona. Per a ell, fem olor d'oli fregit i —vergonya de vergonyes— d'all, som uns histrions insuportables, tenim una aparença totalment plebea
amb ou batut i sucre, al vi cremat amb figues seques, a les torrades amb all, a la carn tendra d'anyell, de capó, fins d'alguna perdiu escadussera,
i em penso que és una mena d'aguacate, mangos, vainilla, canya de sucre, alls —uns alls com el puny— i tota mena de verdura amb elefantiasi. Les meves
que és una mena d'aguacate, mangos, vainilla, canya de sucre, alls —uns alls com el puny— i tota mena de verdura amb elefantiasi. Les meves dents no
de sucre i el vermell sense carn dels tomàquets, passant pel perla dels alls i per tota la gamma de grocs i cadmis, de verds i morats, d'aigües
fins als sacs de copra i de vainilla i els ananassos enforcats com alls, passant per tota la gamma de pots de conserves i per tot allò que en
saborós de pebre i canyella, sense fer escarafalls de vegades davant de l'all més autèntic del país. Pilar i Sebastià Ripoll varen viure una novel·la
aquestes coses; contemplava les dues parentes cel·lícoles, menjant sopa d'all al costat de la silenciosa i desolada Leocàdia, i es temia que, d'un
el cordó umbilical amb una beta d'espardenya i els posaven un gra d'all, com encara fan en algunes cases de pagès. Això deu ésser un costum molt
la presència d'esters. Només la intuïció pot incitar a agrupar la ceba, l'all, la col, el nap, el rave i la mostassa, tot i que la botànica separa les
dolçament; damunt d'ells els mariners sopaven amb aquella olor d'all. A les voreres del moll, la munió dreta davant unes barraques regalimants
A les olles han posat oli, i quan aquest està roent, s'hi sofregixen uns alls. En ser a punt, s'hi aboquen els talls de la carn, els quals es regiren al
per a bevedors, coent, valenta. En una caldereta es fa un sofregit d'all i abadejo, al qual sofregit s'afegeixen unes dotzenes d'ous batuts. Es
carn. Així mateix, a par, s'ha fet una salsa espessa de juliverd i all i ametles i ou i safrà. Mesclats els tres ingredients —caragols, carn i
amb el rojenc plomall... Es l'Antón traginer que porta ceba i all, el ví blanc, l'oli clar, i el meló que mulleja. I —feina
Era el temps de les figues seques, el temps de les tartanes, dels forcs d'all i de ceba, i Déu sap quan tornarà! Bon home, hagués tingut una borratxa a
a casa seva. Espolsava, netejava, feia l'endreça. Descloscava i pelava l'all, la ceba i els ous. Amania l'anxovada que es presentava en el seu bany
MacLuhan, el qual, si no ha reclamat de ser l'inventor de la sopa d'all, és perquè (encara) no li ha passat pel magí la idea d'un plat tan
que es fa amb carn trinxada, ou, farina i segons a quines cases hi posen alls i julivert, i tot carn, gallina, butifarra, cansalada i pilota, barrejat
virginal. Al mig del suc, a tall de bòia, s'hi veia nedar un ramellet d'alls, que era l'única substància positiva d'aquell estany d'aigua de canti
la vista. I que no s maten pas, pera posar-la. Amb un forc d'alls i quatre tomatecs, ja n tenen pera anar tirant. Am dues cadires i una
i arengades, regalimant-los-hi l'oli coll endins, en mig de la sentor d'all, barrejat amb el regust de musclos, gambes i vi. Un vell secardí, amb una
que jo em sé... veuràs, veuràs... un rajolí d'oli, alguns granets d'all dauradets, una mica de farina... veuràs, veuràs. Quines torrades hi
de la porta, s'asseia sobre una pedra, que li servia per fer la picada d'all, el gos que era molt vell s'ajeia als seus peus remenant la cua i l'home
visuals són orientals. La intervenció del pebrot, el tomàquet, la ceba, l'all i d'altres delicadeses de la naturalesa en la cuina, prové d'Orient i ens
marisc corresponent —el musclo, el cabrot, la pallarida— i el trinxadet d'all i de ceba amb el tomàquet tan dolç. Els perfums del sofregit, barrejats
durarà pas sempre. Arribarà un dia que em caldrà menjar a tothora sopes d'all. No podré anar més amb el bastonet fi, el bigoti xiroi i un cigarret als
la guerra i ha continuat, posteriorment, guanyant diners. El cultiu dels alls que fa Banyoles i la comarca li han proporcionat considerables beneficis.
fa Banyoles i la comarca li han proporcionat considerables beneficis. L'all de Banyoles no té rival per a un bon sofregit o per a donar gust a una
port, encara que sigui transformada en seda d'arpillera, i la bafarada d'all en /Coty\ més o menys ben imitat. Però és segur, a despit de
n'ix una olor de menta i moraduix, una sentor coent d'àpits de reg i alls de bruixa i un baf estantís de floridura que es barregen amb la mena de
professor a l'Escola d'Agricultura, descobridor de la verola dels alls i de l'escarlatina de les cebes; íntim amic d'Homer, Horaci i Virgili, i
vingudes dels ambulants que us ficaven materialment el cabaç els forcs d'alls i de cebes i les paperines de cascavellitos per a farcir el gall.
la porta, s'asseia sobre una pedra, que li servia per a fer la picada d'all; el gos, que era molt vell, s'ajeia als seus peus remenant la cua, i l'
menja la torrada amanida amb oli i vinagre, fregada amb un gra d'all. La llesca de pa té un color sumptuós, sembla un tros de casulla de
una substància formada per la barreja de pols de flors de sofre, amb alls xafats. Amb aquesta substància amaneixen gairebé tot el que mengen —com
Roig de la Rambla. Em donaren uns rogers a la brasa, amb un picat d'all i julivert, que em semblaren magnífics. En els cafès de Figueres vaig
aixades tenen una lluentor brunyida. La llum elèctrica toca els forcs d'alls i cebes penjats del sostre i n'irisa els tels. A tot arreu es nota una
d'emblavar més o menys la roba, d'emblavar-la sí o no, de la picada d'all i julivert a la sopa de peix, de posar sí o no una xicra de llet a la
el albor de la vida". Tu no has fet mai un sopar de torrades amb all i xampany. Eh? Un bon xampany de Noia..., eh? El Peia petit es tornà
catalanet de pa amb tomàtec i pernil, ni un català de torrades amb all i xampany, com en Santi i en Xiscu. Ni un català allistat i una mica
galliner. Em van venir ganes de fer-me una torrada. Vaig fregar un gra d'all per la llesca de pa, vaig tirar-hi un polsim de sal i la vaig regar d'oli
Que m'havien d'haver cremat quan encara no em necessitaven per arrencar alls i lligar el blat i l'alfals i collir el raïm de les vinyes pobres... Un
Les celles molt gruixades i totes afegides. El color fosc. Feia olor d'alls. El metge se n'havia anat moments abans, dient frases vagues, com els
i tot d'una es veié rodejat de sis o set senyores: semblava que l'olor d'alls les atreïa. —Cal combregar-la, digué. Aquesta és la meva opinió i pareix
Ma. Antònia dirigia les determinacions d'aquell bon pagès que feia olor d'alls i duia les ungles negres, el qual es sentia instintivament cohibit davant
aquell temps, es feia ampli consum de la col, els raves i naps, la ceba, l'all, escaroles i ensiams; carxofes, a partir del segle XIV. En
"Per l'advent, naps i cols a trencadent." "Si vols all coent, planta'l per l'advent; si el vols bo i fi,
en contacte amb els sons palatals, com en caixa, vaig, any, mai, all, xapa, jaç, llaç, manyà, etc.. Presenta en canvi, un timbre velar,
begoleig, escanyolit, escapolir-se. Al. Apegalós. All. Agafallós, ceballar, ceballot, ceballut, borrallut, camallot,

  Pàgina 1 (de 36) 50 següents »