Filtres |
|
|
|
|
Lema: Coincident amb api |
Freqüència total: 151 |
CTILC1 |
que s'expressava per mitjà de corones d'olivera, d'alzina, de llorer, d' | api | bord, etc., o de la que es practicava encara a l'església medieval en la | fos servit de lliurar la capa i el xamberg al lacai verd plantat com un | api | a la porta de l'estança. —És debades, duquessa. No us canseu perquè em | però la Ció que al temps de casar-se era blanca i prima com un ull d' | api | , tenia amb la seva mare el cafè del poble i, per no deixar-lo, es quedaren | viandes que allò semblava la fi del món. Veritables piràmides de cols i d' | apis | i d'escaroles de perruca es llevaven a cada costat de l'entrada amb els | molt poc consumida abans del segle XVI; les bledes, forro i | api | eren gairebé desconeguts; el tomàquet, que es creu original també del | seques Ceba seca Tòfona Maduixes Albergínia Faves seques Prunes Magranes | Api | blanc Rave Mel Castanyes tendres Carxofa Bolet de jaç Espàrrecs Riquesa | Animals: Mantega. Formatge. Nata. Llet. Ou. Vegetals: Albercoc. Espàrrec. | Api | . Blat. Carxofa. Card. carbassa. Pèsol verd. Pebrot verd. Estirabecs. | Intervé en el metabolisme dels ossos Vegetals Espinacs Tomàtec Col crua | Api | Ruibarbre Espinacs cuits Nap Pèsols Fava cuita Mongetes Remolatxa Col | Banana Figa fresca Most Pruna tendra Glícids (Verdures) Espinacs | Api | Bledes verdes Créixens Bròquil Col de Brussel·les Col Col de Cabdell | Pastanaga Farina de civada Panses Naps Dàtils Albercocs secs Ous Espinacs | Api | Pèsols secs Nata Nous seques Xocolata Llentilles seques Cacau Llet de | Ous, Caviar Patates Mongetes tendres Ensiam lligat Cervesa Bolets Rave | Api | Espàrrecs Coliflor Rabassola Mongetes Pèsols secs Cranc Salmó Espinacs | grams de ceba. 50 grams de porros. 25 grams d' | api | . 25 grams de cerfull. 50 grams de grielles. 50 | All Espàrrec Tomàtec Albergínia Pebrot Maduixa Meló Porro Espinac | Api | Pastanaga Nap Escarola Nitrogen Àcid fosfòric Potassa Calç 55 | (sement), 5 grams. Angèlica (sement), 5 grams. Arrel d' | api | , 4 grams. Clavell d'espècies, 1 gram. Herbabona | pintades. Altres menes de calçat medieval, tals com xinel·les, sandàlies, | apins | , stivals, no han aparegut en dits inventaris. Un altre aspecte de la | grams de trumfes; una col petita; una cabeça d'all; una fulla d' | api | ; un porro; quatre cullerades soperes d'arròs o de fideus. 1. Feu | col escarolada, prèviament blanquejada durant deu minuts; una branca d' | api | ; un tomàquet molt madur, espinyolat i picat; una nou de sagí; una | una col petita, apinyada; dues pastanagues; un porro gros; una mica d' | api | ; cent grams de mongetes seques; deu grams de sagí; dos litres d'aigua; | Talleu a trossos les patates, la col, les pastanagues, el porro, l' | api | . Aboqueu-los a l'olla, així com les mongetes. Afegiu també el sagí ben | litre i mig d'aigua; una ceba grossa i una pastanaga tallada en rodanxes; | api | ; porro, llorer; farigola; una cabeça d'all, sense pelar; claus d'espècia; | ceba groga, grossa; dues cullerades soperes d'oli d'oliva; unes fulles d' | api | ; julivert; una mica de farigola fresca; dues fulles de llorer fresc; sal; | 4. Al cap d'una hora de cocció, traieu la farigola, el llorer, l' | api | i el julivert. Passeu la sopa pel molinet de llegums. Verifiqueu | una ceba picada amb dos clavells d'espècia; una pastanaga; una mica d' | api | ; sal i pebre; una ceba grossa trinxada; farigola; llorer; una taça de | i una pastanaga, tallades molt prim; dues fulles de llorer; un full d' | api | ; farigola fresca; una cabeça d'all; julivert trinxat; cent grams de | a foc mitjà, amb la ceba, les pastanagues, el llorer, la farigola i l' | api | . Feu daurar les perdiganyes durant deu minuts. 2. Mentrestant | a quatre a sis persones: Un quilo de tripes; llorer; farigola; una mica d' | api | ; fonoll; una pastanaga; una ceba picada de clavell d'espècia; dos grans | sal; una pela de llimona; un ramell d'herbes (llorer, farigola, julivert, | api | , pastanaga); un gra d'all; pebre; una mica de safrà. Cocció: De quinze | i estimulants són tan clares i evidents que no donen lloc a duptes. | Api | Nom científic: Apium graveolens /L·\ Català: api | duptes. Api Nom científic: Apium graveolens /L·\ Català: | api | Castellà: /apio\ És una planta biennal, de tronc fistulós i de | són riques en un oli essencial i contenen un glucòsid l'apiina. L' | api | és un gran diurètic i actua sobretot sobre els ronyons i la bufeta. Es | el sexe dels futurs fills; amb aquest fi bastava col·locar una mata d' | api | damunt el cap de la dona embarassada, sense que se n'adonés, s'esperava | Boixerola, salsufragi, arenària, gram, pèl de panotxa, orella de rata, | api | boscà, julivert. Herbes que actuen sobre el fetge: Fràngula, | American, 1971 (8).] Un barril =159 litres (a © | API | ). Hom calcula que el màxim en la producció petrolífera s'escaurà entre | Sitges Es posa aigua i oli en una cassola, s'hi afegeixen pastanagues, | api | , dos naps, timó, cebetes, sarfull, pebre, llorer, julivert. Es talla el | un brou de verdures (patates, pastanaga, herbes, ceba —poca—, una mica d' | api | , espinacs, pèsols secs, etc.). A part s'enrosseixen dues cullerades de | a la francesa i es posen en una safata voltades d'ensiam, escarola, | api | , ous durs tallats a quadrets, pernil, anxova i raves. Daus a la pagesa Es | de butifarra, llomillo, ou dur, cansalada, julivert abundant i un xic d' | api | , tot a trocets, i s'adoba amb sal i pebre. Es farceix la carn, en forma | forma d'umbel·la o para-sol, i que comprenen espècies comestibles com l' | api | , juevert i anís, a més de la pastanaga i fonoll esmentats a continuació— | cerfull bord i la cominassa en els bancals i al llarg de la carretera i l' | api | a les rases; així com la cicuta major en els amplis camps i a les | vaca Sèu de vaca Oli d'oliva Llard Margarina Hortalisses Tomàquet | Api | Espàrrecs Enciam Pèsols verds Mongetes tendres Carabassa Pastanagues | grams; pastanagues, 100 grams; una ceba mitjana, ben trinxada; | api | , un tros d'uns 10 centímetres; butifarra negra, 100 | és important per a les ungles. Són particularment indicats els iogurts, l' | api | , les pastanagues, els ous, la llet, les sardines de llauna i el salmó. La | en vitamina A. Hi convenen els tomàquets, les pastanagues i l' | api | . No us fregueu els ulls si hi teniu alguna cosa o us hi ha entrat pols. | Xirivies Patates bullides Feu amanides a base de: Xampinyons crus | Api | Xicoira Créixens Pebrot verd cru Enciam Tomàquet Col crua Ajudeu-vos | la gana us angoixa de debò entre els àpats, mossegueu una pastanaga o un | api | , crus. N'hauríeu de tenir sempre a mà, a casa, o a la feina. Mengeu | fetes amb els ossos corresponents i una barreja de patates, pastanagues, | api | , mongetes blanques, porros, etc., mantega i llet i les sopes de verdures | aquella barreja de ceba, tomàquet, pebrot, enciam i escarola i sovint | api | , que és una miscel·lània rara de veure en altres països i que es menjava | d'horta extensament conreuades: Ceba (Allium cepa) Porro (Allium porrum) | Api | (Apium graveolens) Enciam (Lactuca sativa) cv. Great Lakes i com | i de 1160% en pes sec (Figura 3.2.), mentre que en els | apis | (Figura 3.3.) obtinguerem augments del 1434% en pes | en pes fresc i pes sec respectivament. En el cas dels porros i dels | apis | es varen medir dos paràmetres suplementaris del desenvolupament de les |
|