Dispersions  
  Lemes:
  reset   aplica
api M 125 oc.
apí M 1 oc.
api SIG 25 oc.
Incloure lemes secundaris
  Filtres
 
     Filtre per autor
     Filtre per títol
     Filtre per any de publicació
     Filtre per tipus  
     Filtre per traducció  
     Filtre per varietat  
CTILC (1833-2008)
Imprimir  
CONCORDANCES D'UN LEMA
  Enrere Nova consulta
 
 
Lema:  Coincident amb api Freqüència total:  151 CTILC1
  Mostra sobre el resultat     Quantitat:  aleat. línia punt a punt Quantitat per pàgina: 
  Ordenació:
referències integrades

que s'expressava per mitjà de corones d'olivera, d'alzina, de llorer, d'api bord, etc., o de la que es practicava encara a l'església medieval en la
fos servit de lliurar la capa i el xamberg al lacai verd plantat com un api a la porta de l'estança. —És debades, duquessa. No us canseu perquè em
però la Ció que al temps de casar-se era blanca i prima com un ull d'api, tenia amb la seva mare el cafè del poble i, per no deixar-lo, es quedaren
viandes que allò semblava la fi del món. Veritables piràmides de cols i d'apis i d'escaroles de perruca es llevaven a cada costat de l'entrada amb els
molt poc consumida abans del segle XVI; les bledes, forro i api eren gairebé desconeguts; el tomàquet, que es creu original també del
seques Ceba seca Tòfona Maduixes Albergínia Faves seques Prunes Magranes Api blanc Rave Mel Castanyes tendres Carxofa Bolet de jaç Espàrrecs Riquesa
Animals: Mantega. Formatge. Nata. Llet. Ou. Vegetals: Albercoc. Espàrrec. Api. Blat. Carxofa. Card. carbassa. Pèsol verd. Pebrot verd. Estirabecs.
Intervé en el metabolisme dels ossos Vegetals Espinacs Tomàtec Col crua Api Ruibarbre Espinacs cuits Nap Pèsols Fava cuita Mongetes Remolatxa Col
Banana Figa fresca Most Pruna tendra Glícids (Verdures) Espinacs Api Bledes verdes Créixens Bròquil Col de Brussel·les Col Col de Cabdell
Pastanaga Farina de civada Panses Naps Dàtils Albercocs secs Ous Espinacs Api Pèsols secs Nata Nous seques Xocolata Llentilles seques Cacau Llet de
Ous, Caviar Patates Mongetes tendres Ensiam lligat Cervesa Bolets Rave Api Espàrrecs Coliflor Rabassola Mongetes Pèsols secs Cranc Salmó Espinacs
grams de ceba. 50 grams de porros. 25 grams d'api. 25 grams de cerfull. 50 grams de grielles. 50
All Espàrrec Tomàtec Albergínia Pebrot Maduixa Meló Porro Espinac Api Pastanaga Nap Escarola Nitrogen Àcid fosfòric Potassa Calç 55
(sement), 5 grams. Angèlica (sement), 5 grams. Arrel d'api, 4 grams. Clavell d'espècies, 1 gram. Herbabona
pintades. Altres menes de calçat medieval, tals com xinel·les, sandàlies, apins, stivals, no han aparegut en dits inventaris. Un altre aspecte de la
grams de trumfes; una col petita; una cabeça d'all; una fulla d'api; un porro; quatre cullerades soperes d'arròs o de fideus. 1. Feu
col escarolada, prèviament blanquejada durant deu minuts; una branca d'api; un tomàquet molt madur, espinyolat i picat; una nou de sagí; una
una col petita, apinyada; dues pastanagues; un porro gros; una mica d'api; cent grams de mongetes seques; deu grams de sagí; dos litres d'aigua;
Talleu a trossos les patates, la col, les pastanagues, el porro, l'api. Aboqueu-los a l'olla, així com les mongetes. Afegiu també el sagí ben
litre i mig d'aigua; una ceba grossa i una pastanaga tallada en rodanxes; api; porro, llorer; farigola; una cabeça d'all, sense pelar; claus d'espècia;
ceba groga, grossa; dues cullerades soperes d'oli d'oliva; unes fulles d'api; julivert; una mica de farigola fresca; dues fulles de llorer fresc; sal;
4. Al cap d'una hora de cocció, traieu la farigola, el llorer, l'api i el julivert. Passeu la sopa pel molinet de llegums. Verifiqueu
una ceba picada amb dos clavells d'espècia; una pastanaga; una mica d'api; sal i pebre; una ceba grossa trinxada; farigola; llorer; una taça de
i una pastanaga, tallades molt prim; dues fulles de llorer; un full d'api; farigola fresca; una cabeça d'all; julivert trinxat; cent grams de
a foc mitjà, amb la ceba, les pastanagues, el llorer, la farigola i l'api. Feu daurar les perdiganyes durant deu minuts. 2. Mentrestant
a quatre a sis persones: Un quilo de tripes; llorer; farigola; una mica d'api; fonoll; una pastanaga; una ceba picada de clavell d'espècia; dos grans
sal; una pela de llimona; un ramell d'herbes (llorer, farigola, julivert, api, pastanaga); un gra d'all; pebre; una mica de safrà. Cocció: De quinze
i estimulants són tan clares i evidents que no donen lloc a duptes. Api Nom científic: Apium graveolens /L·\ Català: api
duptes. Api Nom científic: Apium graveolens /L·\ Català: api Castellà: /apio\ És una planta biennal, de tronc fistulós i de
són riques en un oli essencial i contenen un glucòsid l'apiina. L'api és un gran diurètic i actua sobretot sobre els ronyons i la bufeta. Es
el sexe dels futurs fills; amb aquest fi bastava col·locar una mata d'api damunt el cap de la dona embarassada, sense que se n'adonés, s'esperava
Boixerola, salsufragi, arenària, gram, pèl de panotxa, orella de rata, api boscà, julivert. Herbes que actuen sobre el fetge: Fràngula,
American, 1971 (8).] Un barril =159 litres (a © API). Hom calcula que el màxim en la producció petrolífera s'escaurà entre
Sitges Es posa aigua i oli en una cassola, s'hi afegeixen pastanagues, api, dos naps, timó, cebetes, sarfull, pebre, llorer, julivert. Es talla el
un brou de verdures (patates, pastanaga, herbes, ceba —poca—, una mica d'api, espinacs, pèsols secs, etc.). A part s'enrosseixen dues cullerades de
a la francesa i es posen en una safata voltades d'ensiam, escarola, api, ous durs tallats a quadrets, pernil, anxova i raves. Daus a la pagesa Es
de butifarra, llomillo, ou dur, cansalada, julivert abundant i un xic d'api, tot a trocets, i s'adoba amb sal i pebre. Es farceix la carn, en forma
forma d'umbel·la o para-sol, i que comprenen espècies comestibles com l'api, juevert i anís, a més de la pastanaga i fonoll esmentats a continuació—
cerfull bord i la cominassa en els bancals i al llarg de la carretera i l'api a les rases; així com la cicuta major en els amplis camps i a les
vaca Sèu de vaca Oli d'oliva Llard Margarina Hortalisses Tomàquet Api Espàrrecs Enciam Pèsols verds Mongetes tendres Carabassa Pastanagues
grams; pastanagues, 100 grams; una ceba mitjana, ben trinxada; api, un tros d'uns 10 centímetres; butifarra negra, 100
és important per a les ungles. Són particularment indicats els iogurts, l'api, les pastanagues, els ous, la llet, les sardines de llauna i el salmó. La
en vitamina A. Hi convenen els tomàquets, les pastanagues i l'api. No us fregueu els ulls si hi teniu alguna cosa o us hi ha entrat pols.
Xirivies Patates bullides Feu amanides a base de: Xampinyons crus Api Xicoira Créixens Pebrot verd cru Enciam Tomàquet Col crua Ajudeu-vos
la gana us angoixa de debò entre els àpats, mossegueu una pastanaga o un api, crus. N'hauríeu de tenir sempre a mà, a casa, o a la feina. Mengeu
fetes amb els ossos corresponents i una barreja de patates, pastanagues, api, mongetes blanques, porros, etc., mantega i llet i les sopes de verdures
aquella barreja de ceba, tomàquet, pebrot, enciam i escarola i sovint api, que és una miscel·lània rara de veure en altres països i que es menjava
d'horta extensament conreuades: Ceba (Allium cepa) Porro (Allium porrum) Api (Apium graveolens) Enciam (Lactuca sativa) cv. Great Lakes i com
i de 1160% en pes sec (Figura 3.2.), mentre que en els apis (Figura 3.3.) obtinguerem augments del 1434% en pes
en pes fresc i pes sec respectivament. En el cas dels porros i dels apis es varen medir dos paràmetres suplementaris del desenvolupament de les

  Pàgina 1 (de 4) 50 següents »