DispersionsDispersions   Distribució cronològicacronològica
Distribució
  Distribució geogràficadialectal
Distribució
  Lemes:
  reset   aplica
assaonar V 331 oc.
Incloure lemes secundaris
  Filtres
 
     Filtre per autor
     Filtre per títol
     Filtre per any de publicació
     Filtre per tipus  
     Filtre per traducció  
     Filtre per varietat  
CTILC (1833-2020)
Imprimir  
CONCORDANCES D'UN LEMA
  Enrere Nova consulta
 
 
Lema:  Coincident amb assaonar Freqüència total:  331 CTILC1
  Mostra sobre el resultat     Quantitat:  aleat. línia punt a punt Quantitat per pàgina: 
  Ordenació:
referències integrades

amb núvols orneu un cel desèrtic, com si amb pluges assaoneu la terra assedegada, pujant o descendint, magnifiqueu-lo.
l'alimenta. Un home nodrit de records, jo el compararia a una terra ben assaonada per les fonts. I, doncs, la tradició seria aquesta veta d'aigua que gira
un gust i un regust que no hi trobaríem nosaltres, ja que tot ho assaonen amb la sal de la santedat. Després d'un saludable refrigeri i d'un glop
no l'ha llegida— Notícia de Catalunya, per arrodonir i assaonar les observacions que li oferiré. I les hi oferiré, no pas amb l'àrdua
dring inconfusible de la seva "paraula viva", torrentada rumorosa que assaona el camp de la poesia catalana, on es palesa la saba profundament popular
diverses fortunes han abocat vins de tota mena, vinguts en tot terrer i assaonats per tota llei de sols, de vents i de pluges. Alguns, no gaires, foren
Res no et farà de bé com un bon recolliment i un llarg silenci. Res no assaona tant l'enteniment i el cor de l'home com el diàleg amb si mateix, sol
postís la seva forma. Fins que la sentí dintre seu com una fruita que han assaonat el sol i la serena i només demana que la cullin. I llavors vingué la fosa
en les seves fatigues, i es deixa anar cel avall en pluja menuda que assaona la terra i fa créixer les viandes amb ufana i assegura al pagès collites
de tant que les feia feixugues el pes el gra. Una setmana més del sol assaonar-les i haurien estat a punt de sega. I després la batuda, i el pa segur tot
que lentament maduren el sol i el temps, la pluja i la ventada, els anys assaonen l'home en la mesura que va fent l'aprenentatge del món i de la vida, i en
de la pluja. Mentrestant, les darreres solellades setembrines acaben d'assaonar els raïms. Dies ha que les samals s'estanyen al rec de la font, perquè la
En Bonosi sona que sona. Ell i els seus, a la vetlla dels raïms que s'assaonen, celebren la festa del diumenge amb plàcid descans. Sona que sona
del mar, si hem d'escoltar allò que ens en conten els escriptors assaonats per les marinades i pels esquitxos de l'aigua salada de la costa de
de les quals ha d'ésser atribuïda a l'ús de l'oli de llavor de cànem per assaonar les menges. ¿Qui no coneix les extravagàncies de les gallines que n'han
Si un home té escudella i carn de niu a taula, tenir pàtria li assaoni el bell pair. Son rot rotund perdoni el rei dejú,
a casa, vam trobar la taula parada i la senyora Joe vestida i el dinar assaonant-se i la porta de la façana oberta (com mai no era en cap altra època de l'
amb prou feines el podia veure per damunt d'ell mentre aquell bé de Déu s'assaonava per damunt d'unes graelles penjades de la barra superior; i la senyoreta
aquest /xant-sai\, aquesta herba que, com el nostre moixernó, assaona i aromatitza la carn, creix, potser, en aquelles solituds muntanyoses
insistiran en una vocació de novel·listes que pot donar-nos fruits ben assaonats. Al llarg de les pàgines precedents he anat assenyalant les novel·les
hiatus, és a dir no formen diftong; exemples: plaer, malfaener, raó, assaonar, teatre, Altea, creador, Veo, geògraf, triar, via, València, riera,
en una llàgrima de compassió per la seva ànima, fatalment damnada. Està assaonat, a més, per la saba més rica del nostre sòl. La llegenda i la cançó
més positiva. I és evident: tots els manaments de fórmula negativa són assaonats per un corrent subterrani d'amor, irrigats per ell com per una saba
i quan està rossa s'hi barreja la farina i tot seguit la llet bullent. S'assaona amb sal, pebre i nou moscada. Una vegada escorregudes les escaroles es
gruix. En una paella es fa fondre la mantega, s'hi posen les patates, s'assaonen amb sal i pebre i es fan fregir lentament, fins que estiguin rosses. Es
la salsa, deixant-ho bullir lentament fins que el congre estigui cuit. S'assaona amb sal, pebre i pebre vermell. Arròs amb verdures 150 grams de
per a guarnir-lo, la coliflor, els pebrots vermells i els pèsols. S'assaona amb sal i pebre. Als dotze minuts de cocció se serveix. Bacallà amb
s'hi afegeix el brou i es fa coure al forn fins que quedin daurats. S'assaona amb sal i pebre. 6 ensiams. 100 grams de cansalada.
en una cassola, afegint-hi la farina i barrejant-hi la llet, calenta. S'assaona amb sal i pebre i es deixa bullir a foc lent quinze minuts. Es passa per
fondre la mantega, s'hi posa el pa ratllat, es fa rossejar a poc foc i s'assaona amb sal i pebre. Es posen les cols en un plat de "luminité" o de terra;
minuts, es tallen en vuit parts i s'estenen damunt de les verdures. S'assaona amb sal i pebre. El pa es talla en triangles i es fa fregir, posant-lo al
cansalada, la ceba i el tomàtec; es fa fregir, afegint-hi all i julivert, assaonant-ho amb sal i pebre. Es deixa coure per espai de quinze minuts. En el
tallada fina, i quan està rossa es barreja amb la col i les patates. S'assaona amb sal i pebre. 500 grams de col. 100 grams d'oli.
fina i fregida. Es malla la carbassa, s'hi afegeix el brou i l'arròs, i s'assaona amb sal i pebre. 500 grams de carbassa. 150 grams de
. El pa es talla a quadres i es fa torrar al forn o es fregeix amb oli. S'assaona bé amb sal i pebre. En servir-se és quan s'hi afegeixen el pa i el cerfull
de terra es posa el pa torrat, damunt la ceba fregida amb l'oli, s'assaona amb sal i pebre, es cobreix amb el brou i al damunt el formatge ratllat.
junt amb les llenties, i es fa coure durant quinze minuts a foc lent. S'assaona amb sal i pebre. Ous estrellats amb arròs 250 grams d'arròs.
festiu, per tal d'acostumar, de donar moral per al moment necessari o d'assaonar l'esperit a la tragèdia de la guerra. La gent ha de respondre als senyals
que ocupava un dels panys de paret i es veié tal com era: un home madur, assaonat per l'experiència, però encara tot jove; fins la calba li brillava
desolats. Una sensació retrospectiva —l'olor de viandes cuites i ben assaonades que havien flairat en passar davant una taverna— els emocionà de bell
dels nous temps. Ketteler, el comte de Mun, Vogelsang, havien preparat i assaonat aquest treball. Havia arribat ja l'hora, i convenia com més aviat millor,
estava gairebé buit. I en Freixac —que era un militar d'edat madura i assaonat per l'experiència— es sentí profundament decebut i en tota la tarda no
existís pròpiament l'especialització, encara que mant sabater s'adobava i assaonava les pells del seu propi ramat. A les darreries del segle XIV i
com solien anomenar-se les pells simplement adobades al roldó o sia sense assaonar. Altrament les diferents ordenacions ens especifiquen ben concretament
la suavitat i morbidesa convenients. Per extensió, posteriorment, l'assaonar comprengué totes les operacions de tintura, engrassat i acabat de cuiros.
Quan la salsa ha quedat novament lligada, afegiu el tomàquet i l'all. Assaoneu, i feu coure a foc molt baix; poseu una tapadora. 3. Afegiu els
Feu-ho daurar, tot remenant suaument. A mitja cocció, empolseu de farina. Assaoneu. Sofregiu el conjunt. Acabeu la cocció a foc mitjà. 2. Poseu els
Feu desfer el sagí en un tupí. Al fons poseu-hi all i julivert. Assaoneu amb sal el pebrot, el safrà i el pebre. 3. Damunt d'això,
ho amb el vi, i que prengui el bull. Vesseu-hi l'aigua i el tomàquet. Assaoneu. Poseu la farigola, l'all i el julivert. 4. Reduïu el foc i
Partiu la llagosta en dues parts, en el sentit de la llargària. Assaoneu-la amb unes gotes d'oli i amb sal. Poseu-la sobre les graelles, i deixeu

  Pàgina 1 (de 7) 50 següents »