×
Filtres |
|
|
|
|
Lema: Coincident amb bescuit |
Freqüència total: 180 |
CTILC1 |
si és temps de munyir les ovelles, plats de mel i d'arrop, rotllos, | bescuits | , corets, mostatxons... i pastissos, també. Però de plats d'abocar, de | . És de pasta de mida —que és el pa socarrat o "panou"—, o de | bescuit | . La pasta de mida comporta oli, aigua, ous, sucre i llima. És un bon mos | les llepolies ensucrades, rotlletes d'aiguardent, pastissos carats, | bescuits | ... Els romers s'han fet contents i canten i ballen, i fins a mitja tarda | plega," repetí. En Joan es llançà com un llop damunt d'una llauna de | bescuits | daurats; però talment eren roents, i deixà anar un crit horrible. "Per | molles virolades, de rosegalls, i de gotes de crema. Braços de gitano i | bescuits | de la reina, pans d'ametlla amb llurs dibuixos càndids i milanos amb | llit. Si necessita aliment, trobarà una taça de llet calenta i quatre | bescuits | al damunt de la calaixera. —I per què em toca ara aquest llit? —No em | que professional. Wemmick era a la seva taula, tot esmorzant, i petant un | bescuit | eixut i empedreït, del qual es tirava de temps en temps algun tros a la | Vaig acceptar l'oferiment. Quan el senyor Wemmick va haver tirat tot el | bescuit | al correu i em va haver pagat el diner d'una caixeta treta d'una caixa de | els seus talls de coca de panses, i taronges tallades, i sandvitxos i | bescuits | i dues ampolles de cristall que jo coneixia prou bé com a ornaments, però | les portes. En l'endemig, ell era a la taula bevent rom i menjant | bescuits | , i en mirant com s'hi esmerçava, altra vegada vaig veure en el seu àpat | més resplendent. A dins, teníem preparats dos vasos de rom i llet, i dos | bescuits | . L'Ancià devia haver-se llevat amb les aloses, perquè, en dant una | llit era desert. quan ens vam haver reconfortat amb el rom i llet i els | bescuits | , i eixírem a dar la passejada amb aquell llast entrenador, em va | etc.. d) En unes atres paraules d'origen divers, com | bescuit | , cabàs, camussa, cartipàs, cassola, cervesa, corser, desembre, desena, | de /ui\ diftong decreixent: cuina, cuiner, cuiro, cuit, | bescuit | , circuit, cuitar. D-T 14. A l'acabament d'una síl·laba, la | i celebraren un refresc o col·lació, amb quaranta-quatre dotzenes de | bescuits | . També consta que pagaren 3 lliures, 16 sous i | pot afegir una cullerada de mantega. També es pot preparar una sopeta de | bescuit | , esmicolant-ne dos; s'amaren amb aigua i es bullen amb 100 a | amb nous crema amb maduixes crema amb xocolata flam Cakes cabell d'àngel | bescuits | xocolata d'espècies cake senzill També us serà útil la lectura d'aquests | sencer Arròs pelat Carn magra Murtró Mató Pa blanc Lluç Peix barrejat | Bescuit | Col de Brussel·les Llentilles Cacauets Macarrons Civada premsada Farina | rebia diverses paperines contenint confits i ametlles ensucrades, torrat, | bescuits | , pa de pessic i altres llepolies, per a dur-se'n a casa, obsequi que es | a la taula del Sant. Tot són anades i vingudes al forn; les benitetes, | bescuits | i rollos carats entren en casa a taulellades, despedint oloreta a tot lo | com a present, de benitetes de ventiquatre hores i dos cantellons de | bescuit | carat arruixat de menudets confits de colorets. Ja s'acaba la missa. El | de cambreres dels camions. De dalt estant van donant-los safates: te, | bescuits | , dolços, cakes; i s'escampen per l'hipòdrom en totes direccions. Les | virrei i la virreina, una comare que té l'infant, un escuder que porta un | bescuit | , i dos moros protestataris que s'hi giren d'esquena. Aquestes figures | flach tot son mosques. Bòna va la dança. Blat tardá, ni palla ni grá. | Bescuit | de mònja, cafís de blat. El bòu sòlt be 's llepa. A la bolsa del juador, | tampòch van casi torroners, sustituint a tot açò les madalenetes y els | bescuytets | , que fan bòna companyía 'l aiguardent; com el día es tan curt y fá massa | lleteries, tenen una bona requesta de nates, cremes i matons sucats amb | bescuits | , en la confecció dels quals entra ou, mentre que abans es menjaven només | llaminadura. Sense pa, no hi ha cap vianda bona; però els pastissos i els | bescuits | , en la composició dels quals la flor de la farina s'agermana amb el | de les diverses contrades catalanes, i la no menys rica manifestació dels | bescuits | de Mallorca. Les coques i els borregos ocupen el primer lloc per llei | d'àngel, fullats o en massa més o menys compacta), rosquilles, melindros, | bescuits | d'ou, pa de pessic, ensaïmades (conegudes ací l'any 1800 o | pessic, ensaïmades (conegudes ací l'any 1800 o abans), saboies, | bescuits | del Cònsol, bescuits de colors, fullats, ditets, secalls, sabatilles, | ací l'any 1800 o abans), saboies, bescuits del Cònsol, | bescuits | de colors, fullats, ditets, secalls, sabatilles, "quartos de s'Illa", | es confonen; però, abans, restaven ben separats els qui confeccionaven | bescuits | i altres pastes seques, dels qui manipulaven les altres menes de dolços, | preus eren de tres a quatre rals la lliura per als tipus corrents, els | bescuits | torrats de Mallorca a 5 rals, i els melindros i bescuits d'ou, | els bescuits torrats de Mallorca a 5 rals, i els melindros i | bescuits | d'ou, de 6 a 7 rals; una bona ensaïmada de Mallorca | Cristina, el torró de crema, les coques de llardons, els borregos i els | bescuits | de Mallorca, els peixos de pasta, els medallons de Sant Jordi... dolça i | Victòries, Pio-Nonos, "tocinillos", llances de Flandes, odalisques, | bescuits | de la Reina, sospirs d'amor, prussians, mosqueters, Babàs, favorites, | i s'ha estès la moda de barrejar xocolata desfeta, calenta, amb el | bescuit | gelat, contrast molt saborós, per cert. Sense voler desmerèixer cap de | emportar-se'n, en preses, la quantitat que els corresponia, a més d'un | bescuit | , a fi que poguessin menjar-s'ho, segons comentari de Rafel d'Amat, | de xacolata fosa o ratllada. L'acabament és com les anteriors cremes. El | bescuit | gelat (Biscuit Glacé) El Bescuit gelat és de creació moderníssima; la | és com les anteriors cremes. El bescuit gelat (Biscuit Glacé) El | Bescuit | gelat és de creació moderníssima; la seva esponjositat i exquisidesa li | com el més delicat de tots. Ara bé; per a confeccionar bé el | bescuit | -glacé és necessari estudiar bé varis detalls, que són la base o el secret | ensucrades 138. Braç de gitano Per a quatre persones. Pasta de | bescuit | : tres ous; cinquanta grams de mantega; deu grams de sucre; cinquanta | de la crema: Comenceu per la crema, per poder guarnir la pasta de | bescuit | tot cremant-la amb crema tèbia o freda. 1. Barregeu i treballeu | Guarniu amb un paper untat de mantega la tapadora d'una caixa de | bescuit | d'un quadrat. Aboqueu-hi la pasta. Igualeu-ne l'espessor. 5. | l'espessor. 5. Poseu-ho al forn calent durant deu minuts. El | bescuit | ha de quedar només una mica daurat. 6. Quan el bescuit és cuit, | El bescuit ha de quedar només una mica daurat. 6. Quan el | bescuit | és cuit, capgireu-lo sobre un drap humit. Desencoleu el paper. Esteneu la | humit. Desencoleu el paper. Esteneu la crema ràpidament, i emboliqueu el | bescuit | . 7. Empolseu-lo de sucre de llustre. L'espessor ha d'ésser de | i poseu aquesta a mitja altura del forn. Els nuvis mengen aquest | bescuit | , començant cadascun per una punta, i quan han acostat prou llurs llavis, | progressivament. Serviu-la molt freda. Poden acompanyar aquesta crema uns | bescuits | de sant Pau. 144. Crema cremada Per a vuit persones: Mig litre | sucre, tot formant dibuixos. Aquesta crema es pot servir acompanyada de | bescuits | de Camprodon. 145. Mona de Pasqua Per a dues dotzenes: Tres |
|