DispersionsDispersions   Distribució cronològicacronològica
Distribució
  Distribució geogràficadialectal
Distribució
  Lemes:
  reset   aplica
brossat A 3 oc.
brossat M 47 oc.
Incloure lemes secundaris
  Filtres
 
     Filtre per autor
     Filtre per títol
     Filtre per any de publicació
     Filtre per tipus  
     Filtre per traducció  
     Filtre per varietat  
CTILC (1833-2021)
Imprimir  
CONCORDANCES D'UN LEMA
  Enrere Nova consulta
 
 
Lema:  Coincident amb brossat Freqüència total:  50 CTILC1
  Mostra sobre el resultat     Quantitat:  aleat. línia punt a punt Quantitat per pàgina: 
  Ordenació:
referències integrades

cogumelles, més abrigades, que tanquen la capsa amb un color de llet brossada. I ara mira les perdius, les gallinetes del desert, que, l'una darrera
i la mistela, i les peres confitades, i l'aiguardent de guindes, i el brossat d'ovella que la mestressa ens fa prendre com un obsequi especial. I
i del someret blanc de madó Nyeuna, una vella velleta qui venia matons i brossats i uns pans de figa encucurullats de verd i lligats amb cordills, cap més
de partir. Han de menjar un poc de darreria! I la darreria fou brossat de les seves ovelles, regat amb mel de les seves abelles. De retorn al
la merenga. També podeu tirar-hi papabenets o bombons ben picadets. Brossat (o mató) dels mallorquins En una cassola s'hi posen dos litres de llet
s'aigo a poc a poc. Per a omplir ses formatjades, se aclareixen es brossats i per cada dos brossats s'hi posa un ou i © lliura (200
Per a omplir ses formatjades, se aclareixen es brossats i per cada dos brossats s'hi posa un ou i © lliura (200 gr.) de sucre. Si hi
canyella. Flaonets Per 3 lliures (Un quilo 200 gr.) de brossat, 5 ous, 1 unça (33 gr.) de metles picades;
d'aigordent, així com sucre a gust d'es qui else fa. Jubanets Se fan de brossat, farina de xeixa recolada i ous. Faràs sa pasta mesclant bé tot això;
d'aquesta pasta faràs bunyolets, i tendràs es jubanets. Croquetes de brossat Se pren una cantidat de brossat, segons ses croquetes que se vulguen fer.
i tendràs es jubanets. Croquetes de brossat Se pren una cantidat de brossat, segons ses croquetes que se vulguen fer. Se li mescla vermeis d'ou fins
a la solsolina canons a la valenciana canons entorxats canons de punts brossats canons de pom rodó canons amb canals Escopetes a la catalana escopetes a
anaren sortint les primeres arrugues. Na Beleta era un tros de pa amb brossat i només tenia ulls per na Margalida. Anaven juntes al puig de Santa
que, probablement, s'utilitzaven en la fabricació del formatge i brossat o mató per a separar el xerigot de la llet. L'aportació del porc com a
retira madona la caldera del foc y, per medi d' un triador, treu el brossad, el cual posa á escorrer dins un colador, á fi de que surtie tot el
dins un colador, á fi de que surtie tot el serigot. Havent reunid bastant brossad per fer una cuita de mantega, lo ben bat ántes que tornie agre, lo renta
la cola y la guarda dins una encolla. Ab l' aigua que s' han rentad los brossads se practica la matexa operació qu' ab el serigot, per cuyo medi s' estreu
y del servici del bestiar del lloc per anar á passetjar; de la llet, brossad, formatge y tota especie de fruita y verdura per us de casa; de ferratge
pressent... III Allá munys ovelles i fas els brossats —dolces meravelles de tos dits colrats—. Tresques per
dura. Vés, amor, metzina impura; vull la mel, vull el brossat d'una mica d'amistat. Amistat, l'amor m'occí; doncs,
de presents, tota amatenta, amb senzillesa bíblica establí. Els brossats, els formatges de la plana que el rei de les Mallorques va
d'un plegat la flor més a la vora com el panet amb el brossat que deu, si sòpit plora, a aquell infant que,
a preparar un sopar que no tastares, perquè vas prendre un mal brossat de mel apelagosa, que no va deixar-te gana de res,
del Pare la justícia, oh maternal condícia del brossat, de les pomes i la mel!
els capons, la carn de caça salvatge; i amb el brossat i el formatge, l'arrop feia companatge als crespells
De trets mancats quan tot just la becada, Salvant torrents brossats, més enllà de la gorga, Rondava per l'Illot, I era
de sentir l'olor d'una somera, li tornava a la boca el sabor amargant del brossat. Tota la vida hauria d'enyorar la presència d'una ruca, de la mateixa
d'administrar-li d'amagat, dins un fuet o en un brossat, la Digoxina. Amb el viatge d'aquest rimat fantasiar,
ho tinc molt bé: li portaria amb diligència un bon brossat o un pernilet, i és clar: seria un treball net». La Laura es va
de més llet—, anomenat amb diversos noms locals: recuit, mató i brossat al Pirineu català; requesón, cuajada, etc., a l'espanyol
o momia (llet quallada) al base. A Andorra, a part del brossat, hi trobem la colada, que equival al recuit gironí. En occità, hi
i alguns productes similars als ja esmentats en parlar de l'ovella (mató, brossat, etc.). A Andorra —així com a la Vall d'Aran—, hi trobem l'arcaic
similars. Naturalment, abunden les postres a base de derivats làctics: brossat, mató o recuit amb mel, sucre o altres ingredients. Les conserves
amb salsa de tomaca i les albergínies, i culminar-ho amb mató o brossat salat, la famosa ricotta, bo i afegint-hi també alfàbrega per
tendre, s'optava per les teles de cotó i lli, habituals per als matons, brossats i recuits. En destaquen: El formatge serrat El serrat és un formatge
amb llet crua, sobresortint els formatges elaborats amb llet d'ovella. El brossat Malgrat legalment no se'l considera formatge, el brossat s'elabora amb el
d'ovella. El brossat Malgrat legalment no se'l considera formatge, el brossat s'elabora amb el sèrum residual de l'elaboració de formatges d'ovella,
recollida s'escorria, es refredava i es consumia immediatament. Aquest brossat era un producte molt valorat pels pastors, doncs representava la seva
Cada dia, amb la seva llet, produeixen el formatge serrat, el tupí i el brossat, els quals venen majoritàriament a la seva botiga. Formatges
amb confitura de cabell d'àngel o de moniato, i més recentment també de brossat, crema, xocolata, confitura de taronja... Aquesta especialitat de les
el iogurt, el formatge, la mantega o el recuit entre altres. Mató (brossat) El mató o brossat és el nom que rep una varietat de formatge fresc
la mantega o el recuit entre altres. Mató (brossat) El mató o brossat és el nom que rep una varietat de formatge fresc que conté menys greix
moro) i en el qual també hi solia entrar raïm. Púding de brossat • 500 g de brossat* • 250 g de sucre (més 3 cullerades per a la
solia entrar raïm. Púding de brossat • 500 g de brossat* • 250 g de sucre (més 3 cullerades per a la decoració) • 1/2 panet de
El capolau amb una forquilla. Dins un ribell o un bol, ben mesclau el brossat amb la sucre, el panet aixafat, els ous debatuts i la pellofa de llimona
tradicionals, destaquen la melmelada de codony, el cabell d'àngel, el brossat, el monyaco, el suquet i l'ametlla, l'elaboració dels quals s'explica al
podeu omplir els crespells amb qualsevol dels següents farciments: Brossat • 200 g de brossat*» 2 vermells d'ou • 1 blanc d'ou • 50 g de
amb qualsevol dels següents farciments: Brossat • 200 g de brossat*» 2 vermells d'ou • 1 blanc d'ou • 50 g de sucre • la pellofa*
és el que vindran a pesar cuits i pelats. Feis ara com en el cas del Brossat, però amb monyaco. Suquet • 200 g de sucre • 1 blanc d'ou •
els amics. La Tresina està trista. Ves a saber quan tornarà a menjar el brossat que la tieta li preparava per esmorzar. Els primers dies d'abril de 1938