×
Filtres |
|
|
|
|
Lema: Coincident amb brossat |
Freqüència total: 50 |
CTILC1 |
cogumelles, més abrigades, que tanquen la capsa amb un color de llet | brossada | . I ara mira les perdius, les gallinetes del desert, que, l'una darrera | i la mistela, i les peres confitades, i l'aiguardent de guindes, i el | brossat | d'ovella que la mestressa ens fa prendre com un obsequi especial. I | i del someret blanc de madó Nyeuna, una vella velleta qui venia matons i | brossats | i uns pans de figa encucurullats de verd i lligats amb cordills, cap més | de partir. Han de menjar un poc de darreria! I la darreria fou | brossat | de les seves ovelles, regat amb mel de les seves abelles. De retorn al | la merenga. També podeu tirar-hi papabenets o bombons ben picadets. | Brossat | (o mató) dels mallorquins En una cassola s'hi posen dos litres de llet | s'aigo a poc a poc. Per a omplir ses formatjades, se aclareixen es | brossats | i per cada dos brossats s'hi posa un ou i © lliura (200 | Per a omplir ses formatjades, se aclareixen es brossats i per cada dos | brossats | s'hi posa un ou i © lliura (200 gr.) de sucre. Si hi | canyella. Flaonets Per 3 lliures (Un quilo 200 gr.) de | brossat | , 5 ous, 1 unça (33 gr.) de metles picades; | d'aigordent, així com sucre a gust d'es qui else fa. Jubanets Se fan de | brossat | , farina de xeixa recolada i ous. Faràs sa pasta mesclant bé tot això; | d'aquesta pasta faràs bunyolets, i tendràs es jubanets. Croquetes de | brossat | Se pren una cantidat de brossat, segons ses croquetes que se vulguen fer. | i tendràs es jubanets. Croquetes de brossat Se pren una cantidat de | brossat | , segons ses croquetes que se vulguen fer. Se li mescla vermeis d'ou fins | a la solsolina canons a la valenciana canons entorxats canons de punts | brossats | canons de pom rodó canons amb canals Escopetes a la catalana escopetes a | anaren sortint les primeres arrugues. Na Beleta era un tros de pa amb | brossat | i només tenia ulls per na Margalida. Anaven juntes al puig de Santa | que, probablement, s'utilitzaven en la fabricació del formatge i | brossat | o mató per a separar el xerigot de la llet. L'aportació del porc com a | retira madona la caldera del foc y, per medi d' un triador, treu el | brossad | , el cual posa á escorrer dins un colador, á fi de que surtie tot el | dins un colador, á fi de que surtie tot el serigot. Havent reunid bastant | brossad | per fer una cuita de mantega, lo ben bat ántes que tornie agre, lo renta | la cola y la guarda dins una encolla. Ab l' aigua que s' han rentad los | brossads | se practica la matexa operació qu' ab el serigot, per cuyo medi s' estreu | y del servici del bestiar del lloc per anar á passetjar; de la llet, | brossad | , formatge y tota especie de fruita y verdura per us de casa; de ferratge | pressent... III Allá munys ovelles i fas els | brossats | —dolces meravelles de tos dits colrats—. Tresques per | dura. Vés, amor, metzina impura; vull la mel, vull el | brossat | d'una mica d'amistat. Amistat, l'amor m'occí; doncs, | de presents, tota amatenta, amb senzillesa bíblica establí. Els | brossats | , els formatges de la plana que el rei de les Mallorques va | d'un plegat la flor més a la vora com el panet amb el | brossat | que deu, si sòpit plora, a aquell infant que, | a preparar un sopar que no tastares, perquè vas prendre un mal | brossat | de mel apelagosa, que no va deixar-te gana de res, | del Pare la justícia, oh maternal condícia del | brossat | , de les pomes i la mel! | els capons, la carn de caça salvatge; i amb el | brossat | i el formatge, l'arrop feia companatge als crespells | De trets mancats quan tot just la becada, Salvant torrents | brossats | , més enllà de la gorga, Rondava per l'Illot, I era | de sentir l'olor d'una somera, li tornava a la boca el sabor amargant del | brossat | . Tota la vida hauria d'enyorar la presència d'una ruca, de la mateixa | d'administrar-li d'amagat, dins un fuet o en un | brossat | , la Digoxina. Amb el viatge d'aquest rimat fantasiar, | ho tinc molt bé: li portaria amb diligència un bon | brossat | o un pernilet, i és clar: seria un treball net». La Laura es va | de més llet—, anomenat amb diversos noms locals: recuit, mató i | brossat | al Pirineu català; requesón, cuajada, etc., a l'espanyol | o momia (llet quallada) al base. A Andorra, a part del | brossat | , hi trobem la colada, que equival al recuit gironí. En occità, hi | i alguns productes similars als ja esmentats en parlar de l'ovella (mató, | brossat | , etc.). A Andorra —així com a la Vall d'Aran—, hi trobem l'arcaic | similars. Naturalment, abunden les postres a base de derivats làctics: | brossat | , mató o recuit amb mel, sucre o altres ingredients. Les conserves | amb salsa de tomaca i les albergínies, i culminar-ho amb mató o | brossat | salat, la famosa ricotta, bo i afegint-hi també alfàbrega per | tendre, s'optava per les teles de cotó i lli, habituals per als matons, | brossats | i recuits. En destaquen: El formatge serrat El serrat és un formatge | amb llet crua, sobresortint els formatges elaborats amb llet d'ovella. El | brossat | Malgrat legalment no se'l considera formatge, el brossat s'elabora amb el | d'ovella. El brossat Malgrat legalment no se'l considera formatge, el | brossat | s'elabora amb el sèrum residual de l'elaboració de formatges d'ovella, | recollida s'escorria, es refredava i es consumia immediatament. Aquest | brossat | era un producte molt valorat pels pastors, doncs representava la seva | Cada dia, amb la seva llet, produeixen el formatge serrat, el tupí i el | brossat | , els quals venen majoritàriament a la seva botiga. Formatges | amb confitura de cabell d'àngel o de moniato, i més recentment també de | brossat | , crema, xocolata, confitura de taronja... Aquesta especialitat de les | el iogurt, el formatge, la mantega o el recuit entre altres. Mató ( | brossat | ) El mató o brossat és el nom que rep una varietat de formatge fresc | la mantega o el recuit entre altres. Mató (brossat) El mató o | brossat | és el nom que rep una varietat de formatge fresc que conté menys greix | moro) i en el qual també hi solia entrar raïm. Púding de | brossat | • 500 g de brossat* • 250 g de sucre (més 3 cullerades per a la | solia entrar raïm. Púding de brossat • 500 g de | brossat | * • 250 g de sucre (més 3 cullerades per a la decoració) • 1/2 panet de | El capolau amb una forquilla. Dins un ribell o un bol, ben mesclau el | brossat | amb la sucre, el panet aixafat, els ous debatuts i la pellofa de llimona | tradicionals, destaquen la melmelada de codony, el cabell d'àngel, el | brossat | , el monyaco, el suquet i l'ametlla, l'elaboració dels quals s'explica al | podeu omplir els crespells amb qualsevol dels següents farciments: | Brossat | • 200 g de brossat*» 2 vermells d'ou • 1 blanc d'ou • 50 g de | amb qualsevol dels següents farciments: Brossat • 200 g de | brossat | *» 2 vermells d'ou • 1 blanc d'ou • 50 g de sucre • la pellofa* | és el que vindran a pesar cuits i pelats. Feis ara com en el cas del | Brossat | , però amb monyaco. Suquet • 200 g de sucre • 1 blanc d'ou • | els amics. La Tresina està trista. Ves a saber quan tornarà a menjar el | brossat | que la tieta li preparava per esmorzar. Els primers dies d'abril de 1938 |
|