DispersionsDispersions   Distribució cronològicacronològica
Distribució
  Distribució geogràficadialectal
Distribució
  Lemes:
  reset   aplica
brossat A 3 oc.
brossat M 31 oc.
Incloure lemes secundaris
  Filtres
 
     Filtre per autor
     Filtre per títol
     Filtre per any de publicació
     Filtre per tipus  
     Filtre per traducció  
     Filtre per varietat  
CTILC (1833-2018)
Imprimir  
CONCORDANCES D'UN LEMA
  Enrere Nova consulta
 
 
Lema:  Coincident amb brossat Freqüència total:  34 CTILC1
  Mostra sobre el resultat     Quantitat:  aleat. línia punt a punt Quantitat per pàgina: 
  Ordenació:
referències integrades

cogumelles, més abrigades, que tanquen la capsa amb un color de llet brossada. I ara mira les perdius, les gallinetes del desert, que, l'una darrera
i la mistela, i les peres confitades, i l'aiguardent de guindes, i el brossat d'ovella que la mestressa ens fa prendre com un obsequi especial. I
i del someret blanc de madó Nyeuna, una vella velleta qui venia matons i brossats i uns pans de figa encucurullats de verd i lligats amb cordills, cap més
de partir. Han de menjar un poc de darreria! I la darreria fou brossat de les seves ovelles, regat amb mel de les seves abelles. De retorn al
la merenga. També podeu tirar-hi papabenets o bombons ben picadets. Brossat (o mató) dels mallorquins En una cassola s'hi posen dos litres de llet
s'aigo a poc a poc. Per a omplir ses formatjades, se aclareixen es brossats i per cada dos brossats s'hi posa un ou i © lliura (200
Per a omplir ses formatjades, se aclareixen es brossats i per cada dos brossats s'hi posa un ou i © lliura (200 gr.) de sucre. Si hi
canyella. Flaonets Per 3 lliures (Un quilo 200 gr.) de brossat, 5 ous, 1 unça (33 gr.) de metles picades;
d'aigordent, així com sucre a gust d'es qui else fa. Jubanets Se fan de brossat, farina de xeixa recolada i ous. Faràs sa pasta mesclant bé tot això;
d'aquesta pasta faràs bunyolets, i tendràs es jubanets. Croquetes de brossat Se pren una cantidat de brossat, segons ses croquetes que se vulguen fer.
i tendràs es jubanets. Croquetes de brossat Se pren una cantidat de brossat, segons ses croquetes que se vulguen fer. Se li mescla vermeis d'ou fins
a la solsolina canons a la valenciana canons entorxats canons de punts brossats canons de pom rodó canons amb canals Escopetes a la catalana escopetes a
anaren sortint les primeres arrugues. Na Beleta era un tros de pa amb brossat i només tenia ulls per na Margalida. Anaven juntes al puig de Santa
que, probablement, s'utilitzaven en la fabricació del formatge i brossat o mató per a separar el xerigot de la llet. L'aportació del porc com a
retira madona la caldera del foc y, per medi d' un triador, treu el brossad, el cual posa á escorrer dins un colador, á fi de que surtie tot el
dins un colador, á fi de que surtie tot el serigot. Havent reunid bastant brossad per fer una cuita de mantega, lo ben bat ántes que tornie agre, lo renta
la cola y la guarda dins una encolla. Ab l' aigua que s' han rentad los brossads se practica la matexa operació qu' ab el serigot, per cuyo medi s' estreu
y del servici del bestiar del lloc per anar á passetjar; de la llet, brossad, formatge y tota especie de fruita y verdura per us de casa; de ferratge
pressent... III Allá munys ovelles i fas els brossats —dolces meravelles de tos dits colrats—. Tresques per
dura. Vés, amor, metzina impura; vull la mel, vull el brossat d'una mica d'amistat. Amistat, l'amor m'occí; doncs,
de presents, tota amatenta, amb senzillesa bíblica establí. Els brossats, els formatges de la plana que el rei de les Mallorques va
d'un plegat la flor més a la vora com el panet amb el brossat que deu, si sòpit plora, a aquell infant que,
a preparar un sopar que no tastares, perquè vas prendre un mal brossat de mel apelagosa, que no va deixar-te gana de res,
del Pare la justícia, oh maternal condícia del brossat, de les pomes i la mel!
els capons, la carn de caça salvatge; i amb el brossat i el formatge, l'arrop feia companatge als crespells
De trets mancats quan tot just la becada, Salvant torrents brossats, més enllà de la gorga, Rondava per l'Illot, I era
de sentir l'olor d'una somera, li tornava a la boca el sabor amargant del brossat. Tota la vida hauria d'enyorar la presència d'una ruca, de la mateixa
d'administrar-li d'amagat, dins un fuet o en un brossat, la Digoxina. Amb el viatge d'aquest rimat fantasiar,
ho tinc molt bé: li portaria amb diligència un bon brossat o un pernilet, i és clar: seria un treball net». La Laura es va
de més llet—, anomenat amb diversos noms locals: recuit, mató i brossat al Pirineu català; requesón, cuajada, etc., a l'espanyol
o momia (llet quallada) al base. A Andorra, a part del brossat, hi trobem la colada, que equival al recuit gironí. En occità, hi
i alguns productes similars als ja esmentats en parlar de l'ovella (mató, brossat, etc.). A Andorra —així com a la Vall d'Aran—, hi trobem l'arcaic
similars. Naturalment, abunden les postres a base de derivats làctics: brossat, mató o recuit amb mel, sucre o altres ingredients. Les conserves
amb salsa de tomaca i les albergínies, i culminar-ho amb mató o brossat salat, la famosa ricotta, bo i afegint-hi també alfàbrega per