×
Filtres |
|
|
|
|
Lema: Coincident amb brotó |
Freqüència total: 30 |
CTILC1 |
la mateixa llei de força que una bona regor fa muntar la saba fins als | brotons | que s'assecaven i hi fa esclatar les flors, l'infant allarga les mans en | de licor filtrat. L'hora pren una positura ingènua d'ulls de nin, de | brotó | que neix. De seguida es tenyeix de carmí, i després de verd, d'ocre, de | noves, d'èlitres i trompetetes diminutes i d'espetecs de poncelles i | brotons | que lloen i exalcen la continuïtat de la vida i la fecunditat que l'omple | sobtada força amb què es mou la primavera des que es revela el primer | brotó | en l'arbre fins que el cobreix totalment de fulles, i que ens fa pensar | mostrava la seva cara dòcil, arrodonides les arestes, retallat el | brotó | disforjo que el seu pobre cos havia tengut el desvergonyiment de treure. | deien que floria (1946). "Nit de Nadal, nit de meravelles, els | brotons | que les donzelles van collir la nit de sant Joan, esclaten a les dotze", | i el verd-gris que havia agafat la mar i la gerdor d'aquelles plantes en | brotó | ; com aquell gust, tant de casa, del pa i el pernil de la Conca que totjust | Breton. Al octubre se escapsa lo cappadre, y peraque fassian mes | brotons | se tallan estos. /Semo·\. Al mars se sembra esta col dejorn en | Rabes. Almolls. Blets. Col de capdell que ve al octubre. Col verda ó | broton | . Brócoli blau. Lo brócoli se pot sembrar en est mes, pero las cols será | á últims de abril, ó á primers de maig. Cols varias. De Granyena. De | brotó | . Gavatxona. De fuada. De carxofera. De biure. Brócoli blau. Brócoli romá. | ab los dits; y despres cuant se volen gastar, se van tallan los | brotonets | que están sobre las fullas. Será millor escapsar los cappadres á últims | bladé, lletuga, escarola ampla y crespada, cols setsemmaneras y verdas de | brotó | , bróquil de Nadal y de Santa Teresa, coliflor de Nadal, colinaps y carts; | Peus i cames s'estintolen com arrels en descobert. Marcit el | brotó | dels llavis, la saba que hi puja es perd. La barba es pren, | íntima ens dol com una intrusa que amb l'esmocada llàntia, | brotó | de llum difusa, ens fa massa visibles els claps de l'esperit. | Y l' ondemá ja no y son! Creisme, si á n' aquesta vila No voleu semblant | brutó | , Posau cordó ben depressa, Posau cordó rigurós. Batle. | Avui tot té el color de primavera albada: el verd d'alguns | brotons | del freixe i de la saula, el blau de les finestres i el roig de | i salat, fruita verda, panses, figues seques, dàtils, pinyons, | brotons | (brots de cols), cols i espinacs. Seguint aquests textos, veiem que els | Margalida Forteza, mestra de pàrvuls, que té cura dels salerners i dels | brotons | , un llogueret que creix i creix com una carabassera a força de segones | Hi ha diversos treballs realitzats sota els mateixos paràmetres ( | Brotons | , 1983; Carda, 1990; Rosselló, 1994; Ponsoda i Segura-Llopes, 1997; | cap alt per sobre del torrent de sang. Es mor en els | brotons | de les plantes de terra, en els ramats de vaques, en els parts | riu. Del marró sec i atrotinat de tot l'hivern, es passava a un color de | brotó | que, a punt de badar-se per tornar-se flor, omplia els camps d'un polsim | i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines.) 28. | Brotons | i espigalls, un producte especial del Vallès i el Garraf La col | de col no se n'aprofiten les fulles, tan sols tenen valor culinari els | brotons | i els espigalls, dues parts de la col que corresponen a diferents fases | col que corresponen a diferents fases del creixement de la verdura. Els | brotons | , unes tiges de color verd amb fulles petites i entrenusos llargs que | unes inflorescències immadures que, després del fred, surten a partir del | brotó | i que es poden collir fins al març. Generalment s'acostumen a menjar | de Vilanova i la Geltrú. La recepta Croquetes de | brotons | i rocafort Ingredients per a 4 persones: | Ingredients per a 4 persones: 200 g de | brotons | 2 cullerades de farina 50 g de formatge de rocafort | d'oliva verge Sal Pebre Elaboració: Coeu els | brotons | (bullits, fregits o al microones), que quedin cuits però que no perdin la | el color. Poseu la mantega en una paella i, un cop desfeta, afegiu-hi els | brotons | i després la farina, sense deixar de remenar, fins que els brotons | els brotons i després la farina, sense deixar de remenar, fins que els | brotons | l'absorbeixin. Afegiu-hi la llet a poc a poc sense deixar de remenar fins |
|