Dispersions  
  Lemes:
  reset   aplica
carxofa F 186 oc.
Incloure lemes secundaris
  Filtres
 
     Filtre per autor
     Filtre per títol
     Filtre per any de publicació
     Filtre per tipus  
     Filtre per traducció  
     Filtre per varietat  
CTILC (1833-2003)
Imprimir  
CONCORDANCES D'UN LEMA
  Enrere Nova consulta
 
 
Lema:  Coincident amb carxofa Freqüència total:  186 CTILC1
  Mostra sobre el resultat     Quantitat:  aleat. línia punt a punt Quantitat per pàgina: 
  Ordenació:
referències integrades

calessa, plena de cistells que vessaven raves i pastanagues i pèsols i carxofes, i els mateixos cistells tornaren al vespre plens, també a vessar, de
i amaniments. Champignons amb un suquet, sense tall de cap mena; carxofes estofades, soles, nues; una herba sofregida, espinacs? amb unes
Vartan, Bahamontes i, naturalment, l'autor. No parlo pas de mosques, de carxofes, ni tan sols de ximpanzés. La raó d'aquesta proposta de limitar els homes
abans del farbalà per tot de forats amb els dos caps lligats en un llaç carxofa. En té?... I tant que m'ha costat de parlar-n'hi. Estarà boja d'
aviador que aterra per força, caure al bell mig d'un camp d'userda o de carxofes. Suposant que els nacionalistes estimarien, odiarien, procrearien,
consum de la col, els raves i naps, la ceba, l'all, escaroles i ensiams; carxofes, a partir del segle XIV. En canvi, la coliflor va ésser molt poc
alfals, alficòs, almoraduix, arròs, atzavara, bacora, carabassa, carxofa, cascall, cotó, encanària, espinacs, dacsa, garrofa, gesmil, llima,
la Regió Valenciana són: bolxaca o butxaca, bolxevic, cardonxa, carxofa, carxot, clenxa, conxa, entorxat, escorxar, ganxo, llanxa, manxa, marxa,
prunera; pera, perera; figa, figuera; nou, noguera; maduixa, maduixera; carxofa, carxofera; fava, favera; pebrot, pebrotera; gerd, gerdera; espàrrec,
molts creuen. Serà prudent eliminar del règim la ceba i alls crus, les carxofes i els espàrrecs. L'alcohol també és prohibit, especialment en forma de
Faves seques Prunes Magranes Api blanc Rave Mel Castanyes tendres Carxofa Bolet de jaç Espàrrecs Riquesa alimentària Salsitxes de porc Pastes per a
Formatge. Nata. Llet. Ou. Vegetals: Albercoc. Espàrrec. Api. Blat. Carxofa. Card. carbassa. Pèsol verd. Pebrot verd. Estirabecs. Faves tendres.
Rave Col agra Agrella Espinacs Faves tendres (tavella) Tomàtecs Carxofa Bledes Nap Col Ceba Mongetes tavella Faves amb tavella (madures) Pèsols
decorticat patates escarola cols pa complet germen de blat naps espinacs carxofes macarrons pèsols pastanagues mongetes tendres coliflor pastes de sopa
grams de tomàtec. 100 grams de pèsols. 100 grams de carxofes. 100 grams de mongetes verdes. 250 grams de coliflor.
moment de servir-ho s'hi posa una mica de julivert tallat fi per damunt. Carxofes al forn 6 carxofes. 100 grams de cansalada.
una mica de julivert tallat fi per damunt. Carxofes al forn 6 carxofes. 100 grams de cansalada. 150 grams de pa ratllat.
grams de pebre vermell. Sal i pebre. Es tallen les primeres fulles de les carxofes amb tisores, es coronen o sigui que es tallen les puntes de les fulles,
sal, pebre i pebre vermell, formant una pasta. Es posa al damunt de cada carxofa una cullerada de les de sopa d'aquesta pasta, posant les carxofes en una
de cada carxofa una cullerada de les de sopa d'aquesta pasta, posant les carxofes en una casserola amb una mica d'oli i brou i tapada es deixa al forn a
jocs i malifetes; allí cull aquelles carabasses redones, aquells cardets, carxofes i bajocons que són la llepolia de moltes taules de senyors. En aquells
en la cassola, a la remescla del conill, dels caragols, de les carxofes i del pato escandalós. S'acabà la peixquera, i mentres, l'arròs
alegria la del dinar! El pato eixia, trossejat, en mig l'arròs; les carxofes i bajoques a la remescla tot dels caragolets de muntanya; l'ensalada de
Si tastàveu la truita per la dreta semblaven espinacs; si per l'esquerra, carxofes. Era, potser, d'escarola? A l'últim, cercant una cosa ben estranya, vaig
convertixca. Li díu la caçòla al peròl, apartat que mascares. En diners, carjòfes, si 'n vòls més pára el cabás. Diners y pecats, cada ú sab els que té.
(si era de metall rich, duya ánima de ferro) y porra, en forma de pinya, carxofa o llanterna que rematava en pinacles y duya imatgería. Induments monacals
un vas de vi blanc, sec; una dotzena de cebes tendres; quatre cors de carxofes, prèviament bullits; 500 grams de bolets frescos (rovellons,
que haurà d'arribar a mitja altura. 4. Afegiu les cebes, les carxofes, els bolets, els clavells d'espècia. Saleu i pebreu. Deixeu coure a foc
mongetes tendres (tallades a trossets), faves, pebrots vermells, cors de carxofa. Han d'ésser bullits en aigua salada durant cinc a vuit minuts. S'han de
per a cadascú, acompanyen molt bé aquesta preparació. 119. Carxofes estofades Per a quatre persones: De quatre a vuit carxofes; un bon grapat
119. Carxofes estofades Per a quatre persones: De quatre a vuit carxofes; un bon grapat de molla de pa tou, picada; de cinc a sis grans d'all i
De vint a vint-i-cinc minuts. 1. Prepareu molt curosament les carxofes. Talleu-ne les cues. Traieu-ne una o dues rengleres de fulles, amb un
de la base, girant sempre, i tallant cap amunt). Traieu la pelussa de les carxofes, si en tenen. Feu-les bullir de deu a dotze minuts en l'aigua, amb una
Escorreu-les. 2. Escalfeu l'oli en una cassola. Poseu-hi les carxofes, la sal i el pebre. Cobriu, i deixeu coure a foc molt baix, de deu a
a dotze minuts. Remeneu de tant en tant la cassola. 3. Quan les carxofes han pres un color daurat, afegiu el pernil, el pa, l'all i el julivert.
l'all i el julivert. Remeneu fins que la molla sigui daurada. Poseu les carxofes en un plat, amb l'ornament entorn. Si les carxofes són molt tendres, es
daurada. Poseu les carxofes en un plat, amb l'ornament entorn. Si les carxofes són molt tendres, es poden posar crues a la cassola. 120.
són molt tendres, es poden posar crues a la cassola. 120. Carxofes en salsa blanca Per a quatre persones: Una o dues carxofes (segons llur
120. Carxofes en salsa blanca Per a quatre persones: Una o dues carxofes (segons llur mida), molt tendres, per persona; tres o quatre grans d'all
vint minuts. En salsa, de deu a quinze minuts. 1. Talleu les carxofes i conserveu-ne solament llur part inferior i el començament de les fulles
Aigualiu amb aigua calenta. Saleu i pebreu. Quan bulli, afegiu les carxofes, l'all i el julivert. Deixeu coure a foc molt baix, durant vint minuts.
el lligat de la salsa. Quan aquesta és llisa, vesseu el seu sobrant i les carxofes. Serviu tot seguit. Aquest plat es pot presentar amb costelles d'anyell
vermell; es remena tot fins que estigui ben fregit; aleshores s'hi posen carxofes, pèsols i, si agraden, mongetes verdes, i es deixen bullir amb brou o
els conreus de regadiu, com alfalç, mongetes i aquests immensos horts de carxofes que dominen en els paisatges del delta del Llobregat barrejats amb horts
Inula, d'on li ve el nom, en els tubèrculs de dàlia, en la carxofa, i en determinats bolets, on no ha estat descobert el midó. Altres
flors per a les gerres. Hem portat, a més a més, un ram de nespres i una carxofa. El primer ens ha servit perfectament per a un exercici d'observació.
rodejat d'un involucre de bràctees i assentat damunt un receptacle (de la carxofa la part que menjam és precisament aquest receptacle i la base carnosa
paper de diari, en una capsa amb cotó hidròfil o bé amb serradures. Les carxofes es conserven bé posant les tiges en aigua a nivell de les primeres
València, on se la coneix amb els noms de Ball de la Magrana i Ball de la Carxofa. No la conec a Balears, ni al Rossellò. Conec quatre variants diferents.
pocs anys, coneixent-se-la pels noms de Ball de la Magrana, i Ball de la Carxofa, noms que prenia d'una figurada magrana o escarxofa, segons els pobles,

  Pàgina 1 (de 4) 50 següents »