×
Filtres |
|
|
|
|
Lema: Coincident amb carxofa |
Freqüència total: 263 |
CTILC1 |
calessa, plena de cistells que vessaven raves i pastanagues i pèsols i | carxofes | , i els mateixos cistells tornaren al vespre plens, també a vessar, de | i amaniments. Champignons amb un suquet, sense tall de cap mena; | carxofes | estofades, soles, nues; una herba sofregida, espinacs? amb unes | Vartan, Bahamontes i, naturalment, l'autor. No parlo pas de mosques, de | carxofes | , ni tan sols de ximpanzés. La raó d'aquesta proposta de limitar els homes | abans del farbalà per tot de forats amb els dos caps lligats en un llaç | carxofa | . En té?... I tant que m'ha costat de parlar-n'hi. Estarà boja d' | aviador que aterra per força, caure al bell mig d'un camp d'userda o de | carxofes | . Suposant que els nacionalistes estimarien, odiarien, procrearien, | consum de la col, els raves i naps, la ceba, l'all, escaroles i ensiams; | carxofes | , a partir del segle XIV. En canvi, la coliflor va ésser molt poc | alfals, alficòs, almoraduix, arròs, atzavara, bacora, carabassa, | carxofa | , cascall, cotó, encanària, espinacs, dacsa, garrofa, gesmil, llima, | la Regió Valenciana són: bolxaca o butxaca, bolxevic, cardonxa, | carxofa | , carxot, clenxa, conxa, entorxat, escorxar, ganxo, llanxa, manxa, marxa, | prunera; pera, perera; figa, figuera; nou, noguera; maduixa, maduixera; | carxofa | , carxofera; fava, favera; pebrot, pebrotera; gerd, gerdera; espàrrec, | molts creuen. Serà prudent eliminar del règim la ceba i alls crus, les | carxofes | i els espàrrecs. L'alcohol també és prohibit, especialment en forma de | Faves seques Prunes Magranes Api blanc Rave Mel Castanyes tendres | Carxofa | Bolet de jaç Espàrrecs Riquesa alimentària Salsitxes de porc Pastes per a | Formatge. Nata. Llet. Ou. Vegetals: Albercoc. Espàrrec. Api. Blat. | Carxofa | . Card. carbassa. Pèsol verd. Pebrot verd. Estirabecs. Faves tendres. | Rave Col agra Agrella Espinacs Faves tendres (tavella) Tomàtecs | Carxofa | Bledes Nap Col Ceba Mongetes tavella Faves amb tavella (madures) Pèsols | decorticat patates escarola cols pa complet germen de blat naps espinacs | carxofes | macarrons pèsols pastanagues mongetes tendres coliflor pastes de sopa | grams de tomàtec. 100 grams de pèsols. 100 grams de | carxofes | . 100 grams de mongetes verdes. 250 grams de coliflor. | moment de servir-ho s'hi posa una mica de julivert tallat fi per damunt. | Carxofes | al forn 6 carxofes. 100 grams de cansalada. | una mica de julivert tallat fi per damunt. Carxofes al forn 6 | carxofes | . 100 grams de cansalada. 150 grams de pa ratllat. | grams de pebre vermell. Sal i pebre. Es tallen les primeres fulles de les | carxofes | amb tisores, es coronen o sigui que es tallen les puntes de les fulles, | sal, pebre i pebre vermell, formant una pasta. Es posa al damunt de cada | carxofa | una cullerada de les de sopa d'aquesta pasta, posant les carxofes en una | de cada carxofa una cullerada de les de sopa d'aquesta pasta, posant les | carxofes | en una casserola amb una mica d'oli i brou i tapada es deixa al forn a | jocs i malifetes; allí cull aquelles carabasses redones, aquells cardets, | carxofes | i bajocons que són la llepolia de moltes taules de senyors. En aquells | en la cassola, a la remescla del conill, dels caragols, de les | carxofes | i del pato escandalós. S'acabà la peixquera, i mentres, l'arròs | alegria la del dinar! El pato eixia, trossejat, en mig l'arròs; les | carxofes | i bajoques a la remescla tot dels caragolets de muntanya; l'ensalada de | Si tastàveu la truita per la dreta semblaven espinacs; si per l'esquerra, | carxofes | . Era, potser, d'escarola? A l'últim, cercant una cosa ben estranya, vaig | convertixca. Li díu la caçòla al peròl, apartat que mascares. En diners, | carjòfes | , si 'n vòls més pára el cabás. Diners y pecats, cada ú sab els que té. | (si era de metall rich, duya ánima de ferro) y porra, en forma de pinya, | carxofa | o llanterna que rematava en pinacles y duya imatgería. Induments monacals | un vas de vi blanc, sec; una dotzena de cebes tendres; quatre cors de | carxofes | , prèviament bullits; 500 grams de bolets frescos (rovellons, | que haurà d'arribar a mitja altura. 4. Afegiu les cebes, les | carxofes | , els bolets, els clavells d'espècia. Saleu i pebreu. Deixeu coure a foc | mongetes tendres (tallades a trossets), faves, pebrots vermells, cors de | carxofa | . Han d'ésser bullits en aigua salada durant cinc a vuit minuts. S'han de | per a cadascú, acompanyen molt bé aquesta preparació. 119. | Carxofes | estofades Per a quatre persones: De quatre a vuit carxofes; un bon grapat | 119. Carxofes estofades Per a quatre persones: De quatre a vuit | carxofes | ; un bon grapat de molla de pa tou, picada; de cinc a sis grans d'all i | De vint a vint-i-cinc minuts. 1. Prepareu molt curosament les | carxofes | . Talleu-ne les cues. Traieu-ne una o dues rengleres de fulles, amb un | de la base, girant sempre, i tallant cap amunt). Traieu la pelussa de les | carxofes | , si en tenen. Feu-les bullir de deu a dotze minuts en l'aigua, amb una | Escorreu-les. 2. Escalfeu l'oli en una cassola. Poseu-hi les | carxofes | , la sal i el pebre. Cobriu, i deixeu coure a foc molt baix, de deu a | a dotze minuts. Remeneu de tant en tant la cassola. 3. Quan les | carxofes | han pres un color daurat, afegiu el pernil, el pa, l'all i el julivert. | l'all i el julivert. Remeneu fins que la molla sigui daurada. Poseu les | carxofes | en un plat, amb l'ornament entorn. Si les carxofes són molt tendres, es | daurada. Poseu les carxofes en un plat, amb l'ornament entorn. Si les | carxofes | són molt tendres, es poden posar crues a la cassola. 120. | són molt tendres, es poden posar crues a la cassola. 120. | Carxofes | en salsa blanca Per a quatre persones: Una o dues carxofes (segons llur | 120. Carxofes en salsa blanca Per a quatre persones: Una o dues | carxofes | (segons llur mida), molt tendres, per persona; tres o quatre grans d'all | vint minuts. En salsa, de deu a quinze minuts. 1. Talleu les | carxofes | i conserveu-ne solament llur part inferior i el començament de les fulles | Aigualiu amb aigua calenta. Saleu i pebreu. Quan bulli, afegiu les | carxofes | , l'all i el julivert. Deixeu coure a foc molt baix, durant vint minuts. | el lligat de la salsa. Quan aquesta és llisa, vesseu el seu sobrant i les | carxofes | . Serviu tot seguit. Aquest plat es pot presentar amb costelles d'anyell | vermell; es remena tot fins que estigui ben fregit; aleshores s'hi posen | carxofes | , pèsols i, si agraden, mongetes verdes, i es deixen bullir amb brou o | els conreus de regadiu, com alfalç, mongetes i aquests immensos horts de | carxofes | que dominen en els paisatges del delta del Llobregat barrejats amb horts | Inula, d'on li ve el nom, en els tubèrculs de dàlia, en la | carxofa | , i en determinats bolets, on no ha estat descobert el midó. Altres | flors per a les gerres. Hem portat, a més a més, un ram de nespres i una | carxofa | . El primer ens ha servit perfectament per a un exercici d'observació. | rodejat d'un involucre de bràctees i assentat damunt un receptacle (de la | carxofa | la part que menjam és precisament aquest receptacle i la base carnosa | paper de diari, en una capsa amb cotó hidròfil o bé amb serradures. Les | carxofes | es conserven bé posant les tiges en aigua a nivell de les primeres | València, on se la coneix amb els noms de Ball de la Magrana i Ball de la | Carxofa | . No la conec a Balears, ni al Rossellò. Conec quatre variants diferents. | pocs anys, coneixent-se-la pels noms de Ball de la Magrana, i Ball de la | Carxofa | , noms que prenia d'una figurada magrana o escarxofa, segons els pobles, |
|