DispersionsDispersions   Distribució cronològicacronològica
Distribució
  Distribució geogràficadialectal
Distribució
  Lemes:
  reset   aplica
cassa F 79 oc.
cassa SIG 5 oc.
Incloure lemes secundaris
  Filtres
 
     Filtre per autor
     Filtre per títol
     Filtre per any de publicació
     Filtre per tipus  
     Filtre per traducció  
     Filtre per varietat  
CTILC (1833-2021)
Imprimir  
CONCORDANCES D'UN LEMA
  Enrere Nova consulta
 
 
Lema:  Coincident amb cassa Freqüència total:  84 CTILC1
  Mostra sobre el resultat     Quantitat:  aleat. línia punt a punt Quantitat per pàgina: 
  Ordenació:
referències integrades

part els mossos, el germà gran i el pare de Jepet. Eixien equipats amb casses, cistells, tràmecs fitores i ganivets. Sense oblidar, naturalment, un
es servien de les mans, i allí on les mans fracassaven, el tràmec i la cassa feien el seu fet i després de l'eixugada, la fitora i el coltell entraven
amb una tapadora de fusta o d'aram, i proveïda d'una sitra o cassa també de lluent aram. VIII El pati i els anexos El corral i
sense força en els braços; tot abatut i amb ganes d'anar allí i en una cassa esclafar-li el cap a la descarada que el comprometia. —¿Què seria allò,
per a mullar-los, ja per mitjà d'una bomba, ja senzillament per una caça o galleda. Els fems deuràn mantenir-se sempre en activa fermentació; el
per fer-lo servir per coupages. L'oli escaldat és aquell que es tira una cassa d'aigua calenta a cada cofí, a fi de que fent més aspra la pasta, es
fa que vagin al fons. L'oli queda a la superfície i es recull amb la cassa al principi, mentre surt net, i al final amb la lleixidora, espècie de
i s'aprenen amb l'us i la lectura. Exercicis 1. Escriure: Casa i cassa, passa, massa, hermosa, cosa, cossa, dotze, parasol, resaltar.
els raïms, i el most queia a un dipòsit que tenia a sota. Amb una cassa o bujol es portava a les bótes on tenia lloc la fermentació. Per
que s tracta d'adobar, o bé séns aigua, escampant-la aleshores ab la cassa, o ab la cassa mateixa tirant-la al peu de cada planta. Allà on siga
d'adobar, o bé séns aigua, escampant-la aleshores ab la cassa, o ab la cassa mateixa tirant-la al peu de cada planta. Allà on siga possible tirar la
a la terra deturava la nitrificació. L'escampar en sec y tirar-la ab la cassa ençà y enllà té l'inconvenient de fer dificil obtenir una repartició
exposats, se té d'aconsellar escampar-la ben barrejada ab aigua (una cassa de mesquita barrejada ab dos d'aigua). Quan se tira al peu de la mateixa
amb els dipòsits de reserva. La companyia d'aigües de Sabadell, CASSA, confiava en la connexió que també té amb el Ter i la menor demanda
etc.. 487. Hostalers y fondistes. 488. Cassadors: cassa de ploma y de pel; sistemes de cassar y ormeigs; terrolers; falconers.
de mel. Se prenen, per exemple, duas lliuras de mel y 's posan en una cassa al foch y 's fan bullir rápidament uns deu ó dotze minuts y s' escuma;
posant una mica de pasta en un plat ab dificultat corra. Ans de treure la cassa del foch y en las últimas bullidas se li afegeixen á voluntat alguns
fresca, despres se fa coure sucre blanch ab una mica d' aygua en una cassa, en ella 's fican los albercochs, se 'ls hi donan alguns bulls, s'
peras en aygua fresca; quan están fredas s' escorran y 's tiran en una cassa que tinga sucre clarificat; se fa bullir, y quan tinga lo grau de anís
del foch y quan lo sucre está entre fret y calent; se decanta un poch la cassa y s' enarena ab una espátula de fusta lo sucre per un costat de la cassa
cassa y s' enarena ab una espátula de fusta lo sucre per un costat de la cassa y ab una forquilla se treu la fruyta per la part que 'l sucre ha pres gra
granós y aixó 's consegueix barrejantlo molt depressa per un costat de la cassa y s' observará que 's torna blanquinós y com sémola fina cuyta y en
totas las preparacions que 's fassan ab lo vinagre s' evitará l' usar cassas y demés utinsilis que sian de coure, á no ser que sian estanyadas. Lo
la forma rodona com s' expressa en los anteriors; després se posa en una cassa sucre clasificat que 's fa bullir fins á punt de carmel·lo, en qual estat
lo midó se dilueix en un poch de llet y després tot junt se posa en una cassa al foch y quan lo sucre está fos se cola ab un llens esprés ó un cedás y
de prensarlos un poch. Turró de cuaresma ó sia de crocant. En una cassa s' hi tira una lliura de sucre blanch passat per cedás de crin y altre d'
la barreja, procurant que no s' agafi al fons ni als costats de la cassa, y quan te lo punt ó color de carmel·lo se vessa sobre una pedra de
comú del poble. Bescuyt casulá nomenat de pa de passich. En una cassa s' hi tiran sis rovells d' ou y vuyt unsas de sucre blanch en pols y 's
vuyt unsas de sucre blanch en pols y 's debat be; per separat y en altra cassa se baten las claras fins que hagin pujat molt, afegínt á mitj bátrelos,
millor una dotzena de gotas de such de llimó; després s' afegeix á la cassa que conté 'l sucre y 'ls rovells vuyt unsas de flor de farina y se
surt mullada com s' ha dit. Bescuyts de Saboya. Se tiran en una cassa cinch ous barrejats la clara y 'l robell y sis unsas de sucre blanch y 's
la pasta comensi á posarse espessa, en qual estat s' escalfa un poquet la cassa de manera que la pasta 's posi un poch calenta sens serne massa, y en
que la admetlla no fassa oli. Ben moltas ja las admetllas se tiran en una cassa que avans ja s' haurá fet bullir, nou unsas de sucre clarificat fins
ab una espátula de fusta á fi de que no s' agafi al fons de la cassa y quan al tocarla copejantlo ab lo revés de la ma no s' agafa llavors s'
d' ou pera banyar los massapans de la manera següent: Se fa bullir en una cassa una lliura de sucre clarificat fins que obtinga 'l grau de bola fluix, al
lliura de admetllas, se pelan y 's molen com ja s' ha dit; luego en una cassa s' hi afegeix á la pasta d' admetllas duas lliuras de sucre blanch en
un color daurat hermosissim. Mantegats d' Astorga. Se posa en una cassa mitja lliura de mantega fresca y mitja lliura de sucre blanch passat per
al moment en un forn poch calent. Mantega de Soria. Se posa en una cassa una lliura de mantega fresca de vaca y 's fon ab poch foch. S' hi afegeix
generalment contenen en son interior varias menas de carn de bestiar, de cassa, peix ó altras substancias que 's combinan ab diferents amaniments. Pera
ó forman los pastissos fiambres de carn ja sian de bestiar, ja de cassa, ja que per nostra descripció totas las carns nos son del tot iguals ab
no oblidant los ingredients accessoris, y aixis mateix si es de carn de cassa major ó de bestiar es molt bo tirar en los intermedis alguna tófona
timbals, etc., los quals se poden omplir de diferentas carns de cassa, bestiar, viram, peixos y llegums; peró pera que dits articles
del anterior, peró sols s' hi afegeix la salsa romana. Picadillo de cassa menor. Quan se vol fer aquest picadillo se pren la part de carn á la
molt estimat pera farsir los pastissos de diferentes carns de bestiar y cassa major. Fiambres de carn trinxada. Fiambres de cabrit. A una lliura
la pastissería grossa. Preparació general de adob pera aus casulanas y de cassa menor Pera que las carns produhescan generalment una sensació agradable,
perdius, colomins, becadas, torts ó cualsevol altre cap de virám ó de cassa menor que estiga ja desplomada, després se passa per las graellas de
de tots los seus costats. Preparació general de las carns de bestiar y de cassa major. Las carns de bestiar, ja sia boví, cabríu etc., y las de cassa
y de cassa major. Las carns de bestiar, ja sia boví, cabríu etc., y las de cassa major que servéixen pera diferents pessas de grossa pastissería, se
á preparar la pessa ó tros que 's vol tatxonar; puig, si es viram ó cassa, primer se socarrima ab cuydado pera que s' afermi la carn, y las
ab cuydado pera que s' afermi la carn, y las restants carns de bestiar y cassa de pel, ans de tatxonarlas, se 'ls hi treuen las membranas y tendrums y

  Pàgina 1 (de 2) 50 següents »