×
Filtres |
|
|
|
|
Lema: Coincident amb cassa |
Freqüència total: 84 |
CTILC1 |
part els mossos, el germà gran i el pare de Jepet. Eixien equipats amb | casses | , cistells, tràmecs fitores i ganivets. Sense oblidar, naturalment, un | es servien de les mans, i allí on les mans fracassaven, el tràmec i la | cassa | feien el seu fet i després de l'eixugada, la fitora i el coltell entraven | amb una tapadora de fusta o d'aram, i proveïda d'una sitra o | cassa | també de lluent aram. VIII El pati i els anexos El corral i | sense força en els braços; tot abatut i amb ganes d'anar allí i en una | cassa | esclafar-li el cap a la descarada que el comprometia. —¿Què seria allò, | per a mullar-los, ja per mitjà d'una bomba, ja senzillament per una | caça | o galleda. Els fems deuràn mantenir-se sempre en activa fermentació; el | per fer-lo servir per coupages. L'oli escaldat és aquell que es tira una | cassa | d'aigua calenta a cada cofí, a fi de que fent més aspra la pasta, es | fa que vagin al fons. L'oli queda a la superfície i es recull amb la | cassa | al principi, mentre surt net, i al final amb la lleixidora, espècie de | i s'aprenen amb l'us i la lectura. Exercicis 1. Escriure: Casa i | cassa | , passa, massa, hermosa, cosa, cossa, dotze, parasol, resaltar. | els raïms, i el most queia a un dipòsit que tenia a sota. Amb una | cassa | o bujol es portava a les bótes on tenia lloc la fermentació. Per | que s tracta d'adobar, o bé séns aigua, escampant-la aleshores ab la | cassa | , o ab la cassa mateixa tirant-la al peu de cada planta. Allà on siga | d'adobar, o bé séns aigua, escampant-la aleshores ab la cassa, o ab la | cassa | mateixa tirant-la al peu de cada planta. Allà on siga possible tirar la | a la terra deturava la nitrificació. L'escampar en sec y tirar-la ab la | cassa | ençà y enllà té l'inconvenient de fer dificil obtenir una repartició | exposats, se té d'aconsellar escampar-la ben barrejada ab aigua (una | cassa | de mesquita barrejada ab dos d'aigua). Quan se tira al peu de la mateixa | amb els dipòsits de reserva. La companyia d'aigües de Sabadell, | CASSA | , confiava en la connexió que també té amb el Ter i la menor demanda | etc.. 487. Hostalers y fondistes. 488. Cassadors: | cassa | de ploma y de pel; sistemes de cassar y ormeigs; terrolers; falconers. | de mel. Se prenen, per exemple, duas lliuras de mel y 's posan en una | cassa | al foch y 's fan bullir rápidament uns deu ó dotze minuts y s' escuma; | posant una mica de pasta en un plat ab dificultat corra. Ans de treure la | cassa | del foch y en las últimas bullidas se li afegeixen á voluntat alguns | fresca, despres se fa coure sucre blanch ab una mica d' aygua en una | cassa | , en ella 's fican los albercochs, se 'ls hi donan alguns bulls, s' | peras en aygua fresca; quan están fredas s' escorran y 's tiran en una | cassa | que tinga sucre clarificat; se fa bullir, y quan tinga lo grau de anís | del foch y quan lo sucre está entre fret y calent; se decanta un poch la | cassa | y s' enarena ab una espátula de fusta lo sucre per un costat de la cassa | cassa y s' enarena ab una espátula de fusta lo sucre per un costat de la | cassa | y ab una forquilla se treu la fruyta per la part que 'l sucre ha pres gra | granós y aixó 's consegueix barrejantlo molt depressa per un costat de la | cassa | y s' observará que 's torna blanquinós y com sémola fina cuyta y en | totas las preparacions que 's fassan ab lo vinagre s' evitará l' usar | cassas | y demés utinsilis que sian de coure, á no ser que sian estanyadas. Lo | la forma rodona com s' expressa en los anteriors; després se posa en una | cassa | sucre clasificat que 's fa bullir fins á punt de carmel·lo, en qual estat | lo midó se dilueix en un poch de llet y després tot junt se posa en una | cassa | al foch y quan lo sucre está fos se cola ab un llens esprés ó un cedás y | de prensarlos un poch. Turró de cuaresma ó sia de crocant. En una | cassa | s' hi tira una lliura de sucre blanch passat per cedás de crin y altre d' | la barreja, procurant que no s' agafi al fons ni als costats de la | cassa | , y quan te lo punt ó color de carmel·lo se vessa sobre una pedra de | comú del poble. Bescuyt casulá nomenat de pa de passich. En una | cassa | s' hi tiran sis rovells d' ou y vuyt unsas de sucre blanch en pols y 's | vuyt unsas de sucre blanch en pols y 's debat be; per separat y en altra | cassa | se baten las claras fins que hagin pujat molt, afegínt á mitj bátrelos, | millor una dotzena de gotas de such de llimó; després s' afegeix á la | cassa | que conté 'l sucre y 'ls rovells vuyt unsas de flor de farina y se | surt mullada com s' ha dit. Bescuyts de Saboya. Se tiran en una | cassa | cinch ous barrejats la clara y 'l robell y sis unsas de sucre blanch y 's | la pasta comensi á posarse espessa, en qual estat s' escalfa un poquet la | cassa | de manera que la pasta 's posi un poch calenta sens serne massa, y en | que la admetlla no fassa oli. Ben moltas ja las admetllas se tiran en una | cassa | que avans ja s' haurá fet bullir, nou unsas de sucre clarificat fins | ab una espátula de fusta á fi de que no s' agafi al fons de la | cassa | y quan al tocarla copejantlo ab lo revés de la ma no s' agafa llavors s' | d' ou pera banyar los massapans de la manera següent: Se fa bullir en una | cassa | una lliura de sucre clarificat fins que obtinga 'l grau de bola fluix, al | lliura de admetllas, se pelan y 's molen com ja s' ha dit; luego en una | cassa | s' hi afegeix á la pasta d' admetllas duas lliuras de sucre blanch en | un color daurat hermosissim. Mantegats d' Astorga. Se posa en una | cassa | mitja lliura de mantega fresca y mitja lliura de sucre blanch passat per | al moment en un forn poch calent. Mantega de Soria. Se posa en una | cassa | una lliura de mantega fresca de vaca y 's fon ab poch foch. S' hi afegeix | generalment contenen en son interior varias menas de carn de bestiar, de | cassa | , peix ó altras substancias que 's combinan ab diferents amaniments. Pera | ó forman los pastissos fiambres de carn ja sian de bestiar, ja de | cassa | , ja que per nostra descripció totas las carns nos son del tot iguals ab | no oblidant los ingredients accessoris, y aixis mateix si es de carn de | cassa | major ó de bestiar es molt bo tirar en los intermedis alguna tófona | timbals, etc., los quals se poden omplir de diferentas carns de | cassa | , bestiar, viram, peixos y llegums; peró pera que dits articles | del anterior, peró sols s' hi afegeix la salsa romana. Picadillo de | cassa | menor. Quan se vol fer aquest picadillo se pren la part de carn á la | molt estimat pera farsir los pastissos de diferentes carns de bestiar y | cassa | major. Fiambres de carn trinxada. Fiambres de cabrit. A una lliura | la pastissería grossa. Preparació general de adob pera aus casulanas y de | cassa | menor Pera que las carns produhescan generalment una sensació agradable, | perdius, colomins, becadas, torts ó cualsevol altre cap de virám ó de | cassa | menor que estiga ja desplomada, després se passa per las graellas de | de tots los seus costats. Preparació general de las carns de bestiar y de | cassa | major. Las carns de bestiar, ja sia boví, cabríu etc., y las de cassa | y de cassa major. Las carns de bestiar, ja sia boví, cabríu etc., y las de | cassa | major que servéixen pera diferents pessas de grossa pastissería, se | á preparar la pessa ó tros que 's vol tatxonar; puig, si es viram ó | cassa | , primer se socarrima ab cuydado pera que s' afermi la carn, y las | ab cuydado pera que s' afermi la carn, y las restants carns de bestiar y | cassa | de pel, ans de tatxonarlas, se 'ls hi treuen las membranas y tendrums y |
|