DispersionsDispersions   Distribució cronològicacronològica
Distribució
  Distribució geogràficadialectal
Distribució
  Lemes:
  reset   aplica
clarificar V 319 oc.
Incloure lemes secundaris
  Filtres
 
     Filtre per autor
     Filtre per títol
     Filtre per any de publicació
     Filtre per tipus  
     Filtre per traducció  
     Filtre per varietat  
CTILC (1833-2020)
Imprimir  
CONCORDANCES D'UN LEMA
  Enrere Nova consulta
 
 
Lema:  Coincident amb clarificar Freqüència total:  319 CTILC1
  Mostra sobre el resultat     Quantitat:  aleat. línia punt a punt Quantitat per pàgina: 
  Ordenació:
referències integrades

matèria bàsica dels estudis de la història. La investigació ha anat clarificant-ne els elements: l'anatomia econòmica, la diversificació en grups i en
Des de les primeres paraules es va desenganyar, el cervell se li clarificà i, quan vaig haver acabat, s'arrencà dos o tres pèls del mostatxo.
el 1867: "...sóc, fins on puc albirar, un peoner en la tasca de clarificar i explorar allò que anomeno semiòtica, és a dir, la doctrina de la
bona. La Renaixença neixia doncs amb això guanyat car no havia de mester clarificar i purificar el llenguatge popular, sinó tan sols arreplegar-lo dels
calma i benestar. Els termes revolts de la meva meditació metafísica es clarificaven i solaven en el pensament. No m'hauria estat ja possible de continuar-la,
a llur funcionalitat. Estem considerant aquest procés amb el propòsit de clarificar la base sintàctica dels rituals de la vida quotidiana. Sense disposar
era una camisa blanca tota brodada, que posada a la flama intensificava i clarificava la combustió lluminosa del gas, tal com una camisa transparent i brodada
la d'establir una coexistència en el respecte mutu. És una orientació que clarifica el món i porta els homes a fer l'acte de noblesa de sotmetre's a la
i excita els apocats, il·lumina les coses obscures, alegra el cor, clarifica i purifica el sentit, nodreix els joves i els dóna la modèstia de la
de conductor de pobles, es guanya recollint les ànsies populars en brut i clarificant-les políticament, interpretant-les en un sentit progressiu: en resum,
inconcretes i per tant forces inoperants en sentit constructiu; i clarificant-les, programatitzant-les, orientant-les cap a objectius concrets i amb
i llavors dirigir el poble en el combat. Aquesta necessitat de clarificar posicions, d'establir programes d'acció, de donar estat doctrinal a les
© pts. el litre. Quin benefici havem realitzat? 59. Per clarificar el vi són empleades clares d'ou a raó de 75 grams per Hl..
d'ou a raó de 75 grams per Hl.. Quants ous són necessaris per clarificar 250 Hl. de vi contenint cada ou 30 grams de clara?
va bé als vins el rebre fort el fred de l'hivern. Aquest els despulla i clarifica. Convé, doncs, a l'hivern obrir aquelles obertures que millor ens donguin
a raó de 12 o 15 grams per càrrega del vi que's vol clarificar. Al dia següent es llença l'aigua de la cola i s'hi posa aigua nova ben
el vi sofreix alguna fermentació és inútil intentar la clarificació. Per clarificar un vi negre no s'hi afegeix tanino. En el demés, igual. Els altres
de tartrat neutre de potassa, trasbalsar-lo a bótes fortament ensofrades, clarificar-lo amb cola i tornar-lo a trasbalsar a bótes ensofrades. Després d'una
a trasbalsar a bótes ensofrades. Després d'una setmana tornar-lo a clarificar i trasbalsar. Ja havem explicat la manera de clarificar el vi blanc i el
tornar-lo a clarificar i trasbalsar. Ja havem explicat la manera de clarificar el vi blanc i el negre. Si es disposa de pasteuritzador, es pasteuritza,
raïms pudrits i mildiuats, practicant la operació descrita d'ensofrar i clarificar el most. Per a millorar un vi alterat se li ha de retornar el crémor i
el crémor i àcid tartàric destruits, trasbalsar-lo, ensofrar-lo i clarificar-lo. Al poc temps torni's a clarificar. Si es té pasteuritzador després de
trasbalsar-lo, ensofrar-lo i clarificar-lo. Al poc temps torni's a clarificar. Si es té pasteuritzador després de l'adició de crémor i àcid tracti's
Cas de no ser això suficient, el vi es trasbalsa airejant-lo, es clarifica amb tanino i cola si és blanc, amb cola solament si és rosat o negre, i
b) Si això no és prou, el vi es trasbalsa airejant-lo, es clarifica amb tanino i cola si és blanc, amb cola solament si és rosat o negre, i
gust, és precís abans ensofrar-lo més o menys per a donar temps a que's clarifiqui, portant-lo ja net a la caldera. L'ensofrada te de ser més o menys
sinó tornar-los més voluminosos, mentre que el líquid de suspensió es clarificarà. Aquesta reacció es presenta als pocs minuts i a vegades al cap de pocs
serà un tractat sense objecte. Però el nostre Doctor tenia els ulls clarificats pel sol del Migdia que deixa veure amb tota claredat, sense les
dels quals encara presenten nombrosos punts foscos que caldrà anar clarificant. Els antibiòtics exerceixen llur acció, doncs, per mecanismes molt
descobert uns fets significatius en dues direccions generals, que poden clarificar posteriorment les nostres concepcions dels processos inconscients. L'un
de les més aprofundides" entre les que han estat fetes recentment per a clarificar el "concepte de classe social". Troba, tanmateix, que tot i
sovint idees que ens sembla cal que siguin distingides i sobretot clarificades. Hi ha, d'antuvi, la de "tipus ideal". Weber ha vist correctament que
sinó també una zona tèrbola d'egoisme, que no pot ésser mai totalment clarificada i sanejada per la consciència i la llibertat explícites. En la mesura que
gotes d'aigua freda, fins que bulli. A mida que s'hi tira l'aigua, es va clarificant; quan és clar, es deixa bullir una hora, tirant-hi un raget de sucre
cosa que saben tots es de l'ofici. Confitures i melmelades Modo de clarificar es sucre i es seus graus o punts Per a clarificar es sucre, posaràs sa
i melmelades Modo de clarificar es sucre i es seus graus o punts Per a clarificar es sucre, posaràs sa cantidat que te pareixerà dins un perol o cassola,
i sa confitura serà millor. Confitura d'atzerola, codony o patata Se clarifica es sucre. Per cada dotzena o dotzena i mitja d'atzeroles, segons com sien
grossos, s'hi posa una unça (33 gr.) de sucre clarificat o sense clarificar, però ben mòlt i un polset de canyella o bé un bocinet de canyella de
Per 6 mesures (1 litre 20 cl.) de llet, se clarifica una lliura i © de sucre que sia un poc claret. Per cada mesura
més de sucre que de metles, i ha d'esser sucre blanc aterrossat i s'ha de clarificar, a no ser que sia sucre d'es més superior, que diuen sucre de llustre, i
d'es més superior, que diuen sucre de llustre, i aleshores no s'ha de clarificar. Si es mató és, com suposam, d'una lliura (400 gr.) de metles, s'
es ribell. Quan més fi sia es ribell, més bell sortirà es mató. Ous molls Clarificaràs una lliura (400 gr.) de sucre; tendràs 4 unces
davall un braser amb foc, perquè s'aixuguin. Per a donar-les llustre, se clarifiquen 4 unces (135 gr.) de sucre per 12 vermeis,
debatent fins en es moment de posar-los en es forn. Per a es llustre se clarifiquen 2 lliures (800 gr.) de sucre i se'ls dóna punt casi de
i una lliura (400 gr.) de sucre. Sa metla, mòlta molt fina. Se clarifica es sucre i se li dóna un poc de punt. S'hi tira dins es sucre sa metla,
se col·loquen damunt un paper blanc, fort (de barba, millor) i se clarifica sucre per donar-li es llustre acostumat. Altra pasta real Clarificaràs
i se clarifica sucre per donar-li es llustre acostumat. Altra pasta real Clarificaràs sucre i el colaràs amb un cànyom. Posaràs dit sucre a punt de perla.
cl.) de suc de llimona. Quan està tot aclarit, se cou i després se clarifica. Eme Posaràs i debatràs, per separat, vermeis i blancs d'ou; es blancs
florete o de piló; 12 blancs d'ou i 24 madritxos. Se clarifica sucre amb una escudella i mitja (30 cl.) d'aigo; se li dóna punt
posen tres o quatre blancs d'ou, debatuts molt fort. Es sucre s'ha de clarificar, donant-li molt de punt. L'has de deixar refredar fins que estiga teb i,

  Pàgina 1 (de 7) 50 següents »