DispersionsDispersions   Distribució cronològicacronològica
Distribució
  Distribució geogràficadialectal
Distribució
  Lemes:
  reset   aplica
clovella F 98 oc.
Incloure lemes secundaris
  Filtres
 
     Filtre per autor
     Filtre per títol
     Filtre per any de publicació
     Filtre per tipus  
     Filtre per traducció  
     Filtre per varietat  
CTILC (1833-2018)
Imprimir  
CONCORDANCES D'UN LEMA
  Enrere Nova consulta
 
 
Lema:  Coincident amb clovella Freqüència total:  98 CTILC1
  Mostra sobre el resultat     Quantitat:  aleat. línia punt a punt Quantitat per pàgina: 
  Ordenació:
referències integrades

les contrades d'on fou rei Alcínous, fruites de totes menes, de clovella polida o aspra, escorça o pell molsuda, n'agafa, rica
de les ametlles contingudes en 1 litre, ©. Pes de la clovella de les ametlles contingudes en 1 litre, 346 g.. Pes de
gr.) de patates, se pelen, se piquen amb un polç de canyella, sucre i cloveia de llimona raiada. S'hi afegeixen tres vermeis d'ou i es blancs ben
sencera; un poc de bescuit o ensaïmada capolat i ben mesclat, un bocí de cloveia de llimona. Se posa en es foc, i quan tot és ben cuit i ben espès se treu
s'aigo, i la posaràs amb so sucre i courà. Entretant cou, hi afegiràs una cloveia de llimona i un poc de sal i, sempre remenant p'es sòl d'es perol, courà
ses carabasses a coure en es forn i, cuites, les obrin i lleven de sa cloveia es cabeis de sa carabassa. Confitura de patates, trossos de lletuga,
ses castanyes més bones i grosses que hi haja, a ses que llevaràs sa cloveia; posaràs en es foc dos perols amb aigo, i quan haja bullit posaràs a un
sucre i després es midó, no deixant-ho ja de sa mà. S'hi afegeix també una cloveia de llimona i un canó de canyella o dos, deixant-ho bullir una estona. Una
sempre es plat perquè quedi col·locat per un igual, llevant abans sa cloveia de llimona i sa canyella sencera. Altre menjar blanc Dins un perol
Bulliràs un poc de canyella sencera, i hi posaràs es suc dedins i cloveia de llimona. Ho posaràs tot en es foc remenant, sempre per baix, i perquè
d'aigo. Un poc de farina fina, fusa també amb una micoia d'aigo. Tota sa cloveia d'una llimona i sa de mitja taronja. Se posa en es foc, remenant sempre
sempre fins que torni espès. Un poc abans de ser-ho, se lleven ses cloveies de llimona i taronja. Menjar blanc de metla Posaràs en es foc, amb s'aigo
Tot ben mesclat, s'hi tira es sucre clarificat i s'hi posa un bocí de cloveia de llimona, una altra de taronja i un poc de canyella sencera i, tot
posaràs 6 unces (200 gr.) de sucre sec esclafat i una cloveia de llimona madura i ben capolada. Ho mesclaràs tot i ho couràs amb poc
afegiràs vermeis d'ou aclarits i ho abocaràs dins es plat. En lloc de sa cloveia de llimona que se posa en ets ous amb melmelada, hi posaràs un poc de
ous farcits Bulliràs ous fins que sien ben durs; else llevaràs bé ses cloveies, ses closques i es tel de damunt; else xaparàs per llarg i else trauràs
forta. Una lliura (400 gr.) de sucre o sa que prenga, i una cloveia de llimona dedins, sols es temps que se remeni. Després se fan ses
i colat, 4 vermeis d'ou, cosa d'un quart de canyella picada, una cloveia de llimona madura, raiada i una cuerada d'oli. Se fan ses neules.
trabucant-lo damunt davall, durant sis, set o vuit dies. Hi posaràs mitja cloveia de taronja de la Xina, seca o humida, feta trossets, cosa de dues
un colador. Una lliura i © (600 gr.) de sucre clarificat. Una cloveia de llimona. Un tros de canyella. Quan tot s'ha bullit, s'hi afegeix una
a aquelles que sols han de donar s'aroma, com ses flors de taronger i ses cloveies de taronja o de llimona, perquè poren deixar, de no fer-ho així, en es suc
damunt davall, per espai de set o vuit dies; hi posaràs mitja cloveia de taronja, seca o humida feta trossets; cosa de dues picades amb tres
de ses sis que s'ha dit abans. Ratafia d'escorxa de taronja Prendràs ses cloveies exteriors de sis taronges i 8 lliures (3 l. 25
dissolt ho passaràs per una mànega i col·locaràs dins bòtils. Ratafia de cloveia de taronja Llevaràs, de ses taronges que hauràs escuït, sa cloveia groga
de cloveia de taronja Llevaràs, de ses taronges que hauràs escuït, sa cloveia groga i la posaràs dins esperit a proporció de 2 litres
de 2 litres d'esperit de vi per cada 125 gr. de cloveies. Sucre, un quilo i 1/2 dissolt dins 2 litres d'aigo.
un quilo i 1/2 dissolt dins 2 litres d'aigo. Ratafia de cloveia de llimona De 8 ó de 10 llimones separaràs sa part
litres d'esperit per espai de vint-i-quatre hores o més, segons si sa cloveia està carregada de sa part blanca que cobreixen es grells. Després hi
dins bòtils. Llimoneta Per a fer-ne 10 litres, prendràs sa cloveia de 15 llimones, 4 quilos de sucre, 4 i
de 35 graus Cartier. Dins aquest esperit posaràs en infusió ses cloveies de llimona durant cinc o sis dies. Posaràs en es foc es sucre amb
bullir. Llavò s'escuma, se deixa refredar, s'hi tira s'esperit amb ses cloveies, se li dóna color amb una infusió de safrà amb algunes gotes de sucre
un sabor més agradable a aquest licor s'afegeix a sa segona infusió sa cloveia exterior de 4 llimones. Ell és preferible a sa anomenada
millors es de melicotó o de préssec. Si són d'aubercoc se fan trossos, cloveia i bessó, i si d'ets altres, s'obrin per mig i se posa tot en infusió per
d'esperit de vi. Torraràs es cacau lo abastament per porer-li llevar sa cloveia; el netejaràs amb esment; el tornaràs torrar fins que tenga color de cafè
Crema de taronja Aquest licor és molt fi i per fer-lo prendràs ses cloveies exteriors de 8 taronges que posaràs en infusió dins 7
clarificat. Citronel·la Prendràs 4 unces (135 gr.) de cloveia de llimona feta bocins i una unça (33 gr.) de cloveia de
gr.) de cloveia de llimona feta bocins i una unça (33 gr.) de cloveia de taronja, 1/8 d'unça (4 gr.) de celiandre,
ben transparent i cristal·lí i ho posaràs dins bòtils. Nèctar Prendràs sa cloveia exterior de 3 llimones; 1/8 d'unça (4 gr.) de
8 lliures (3 l. 25 cl.) d'esperit de vi, sa cloveia exterior de 4 llimones i de 2 bergamotes i 1/2
com aigo de font, ho posaràs dins bòtils. Crema de barbada Prendràs sa cloveia exterior de 3 taronges i de 3 poncirs; 1/4
Picaràs s'anou moscada, sa canyella i es clavells i, junt amb ses cloveies de taronja i cidre, ho posaràs en infusió amb s'aigoardent per espai de
d'angèlica; 1/8 d'unça (4 gr.) d'anou moscada; sa cloveia exterior de tres llimones i d'una taronja agre; 10 lliures
hem indicat per a sa preparació de s'Hendaya. Perfecte amor Se lleva sa cloveia exterior de 12 poncirs, 2 llimones i una taronja; se
i la conservaràs ben tapada per a s'ús indicat. Aigo d'or Prendràs ses cloveies exteriors de 3 taronges, de 2 llimones i d'un poncir;
Herba-sana, moraduix, herba-lluïsa, camamil·la, romaní, tarongí, una cloveia o dues de llimona, unes quantes fuies de llimonera i fonoi marí. Si vols
, menta, moraduix, ruda, llimonera (una fuia), taronger (una fuia), una cloveia de llimona i una altra de taronja. Deixaràs ses botelles a sa serena per
i un quilo de sucre. Ho mesclaràs i, dins aquest líquid, s'hi taia sa cloveia d'una dotzena de taronges. Tot ha d'estar en maceració dins un barral per
d'aigo, sucre en es gust de cadascú, un tros de bastó de canyella i una cloveia de llimona o de taronja. Se col·loca damunt es foc i s'hi té fins i tant
és altra cosa que una mescla de rom o conyac amb aigo, sucre i una o dues cloveies de llimona. Se pot servir tant fred com calent. Normalment se serveix
sosa una unça; sucre d'es superior, 7 unces (235 gr.); cloveia de llimona, una mitjancera. Se fa donar un bull perquè sa cloveia de sa

  Pàgina 1 (de 2) 50 següents »