×
Filtres |
|
|
|
|
Lema: Coincident amb clovella |
Freqüència total: 111 |
CTILC1 |
les contrades d'on fou rei Alcínous, fruites de totes menes, de | clovella | polida o aspra, escorça o pell molsuda, n'agafa, rica | de les ametlles contingudes en 1 litre, ©. Pes de la | clovella | de les ametlles contingudes en 1 litre, 346 g.. Pes de | gr.) de patates, se pelen, se piquen amb un polç de canyella, sucre i | cloveia | de llimona raiada. S'hi afegeixen tres vermeis d'ou i es blancs ben | sencera; un poc de bescuit o ensaïmada capolat i ben mesclat, un bocí de | cloveia | de llimona. Se posa en es foc, i quan tot és ben cuit i ben espès se treu | s'aigo, i la posaràs amb so sucre i courà. Entretant cou, hi afegiràs una | cloveia | de llimona i un poc de sal i, sempre remenant p'es sòl d'es perol, courà | ses carabasses a coure en es forn i, cuites, les obrin i lleven de sa | cloveia | es cabeis de sa carabassa. Confitura de patates, trossos de lletuga, | ses castanyes més bones i grosses que hi haja, a ses que llevaràs sa | cloveia | ; posaràs en es foc dos perols amb aigo, i quan haja bullit posaràs a un | sucre i després es midó, no deixant-ho ja de sa mà. S'hi afegeix també una | cloveia | de llimona i un canó de canyella o dos, deixant-ho bullir una estona. Una | sempre es plat perquè quedi col·locat per un igual, llevant abans sa | cloveia | de llimona i sa canyella sencera. Altre menjar blanc Dins un perol | Bulliràs un poc de canyella sencera, i hi posaràs es suc dedins i | cloveia | de llimona. Ho posaràs tot en es foc remenant, sempre per baix, i perquè | d'aigo. Un poc de farina fina, fusa també amb una micoia d'aigo. Tota sa | cloveia | d'una llimona i sa de mitja taronja. Se posa en es foc, remenant sempre | sempre fins que torni espès. Un poc abans de ser-ho, se lleven ses | cloveies | de llimona i taronja. Menjar blanc de metla Posaràs en es foc, amb s'aigo | Tot ben mesclat, s'hi tira es sucre clarificat i s'hi posa un bocí de | cloveia | de llimona, una altra de taronja i un poc de canyella sencera i, tot | posaràs 6 unces (200 gr.) de sucre sec esclafat i una | cloveia | de llimona madura i ben capolada. Ho mesclaràs tot i ho couràs amb poc | afegiràs vermeis d'ou aclarits i ho abocaràs dins es plat. En lloc de sa | cloveia | de llimona que se posa en ets ous amb melmelada, hi posaràs un poc de | ous farcits Bulliràs ous fins que sien ben durs; else llevaràs bé ses | cloveies | , ses closques i es tel de damunt; else xaparàs per llarg i else trauràs | forta. Una lliura (400 gr.) de sucre o sa que prenga, i una | cloveia | de llimona dedins, sols es temps que se remeni. Després se fan ses | i colat, 4 vermeis d'ou, cosa d'un quart de canyella picada, una | cloveia | de llimona madura, raiada i una cuerada d'oli. Se fan ses neules. | trabucant-lo damunt davall, durant sis, set o vuit dies. Hi posaràs mitja | cloveia | de taronja de la Xina, seca o humida, feta trossets, cosa de dues | Una lliura i © (600 gr.) de sucre clarificat. Una | cloveia | de llimona. Un tros de canyella. Quan tot s'ha bullit, s'hi afegeix una | a aquelles que sols han de donar s'aroma, com ses flors de taronger i ses | cloveies | de taronja o de llimona, perquè poren deixar, de no fer-ho així, en es suc | damunt davall, per espai de set o vuit dies; hi posaràs mitja | cloveia | de taronja, seca o humida feta trossets; cosa de dues picades amb tres | de ses sis que s'ha dit abans. Ratafia d'escorxa de taronja Prendràs ses | cloveies | exteriors de sis taronges i 8 lliures (3 l. 25 | dissolt ho passaràs per una mànega i col·locaràs dins bòtils. Ratafia de | cloveia | de taronja Llevaràs, de ses taronges que hauràs escuït, sa cloveia groga | de cloveia de taronja Llevaràs, de ses taronges que hauràs escuït, sa | cloveia | groga i la posaràs dins esperit a proporció de 2 litres | de 2 litres d'esperit de vi per cada 125 gr. de | cloveies | . Sucre, un quilo i 1/2 dissolt dins 2 litres d'aigo. | un quilo i 1/2 dissolt dins 2 litres d'aigo. Ratafia de | cloveia | de llimona De 8 ó de 10 llimones separaràs sa part | litres d'esperit per espai de vint-i-quatre hores o més, segons si sa | cloveia | està carregada de sa part blanca que cobreixen es grells. Després hi | dins bòtils. Llimoneta Per a fer-ne 10 litres, prendràs sa | cloveia | de 15 llimones, 4 quilos de sucre, 4 i | de 35 graus Cartier. Dins aquest esperit posaràs en infusió ses | cloveies | de llimona durant cinc o sis dies. Posaràs en es foc es sucre amb | bullir. Llavò s'escuma, se deixa refredar, s'hi tira s'esperit amb ses | cloveies | , se li dóna color amb una infusió de safrà amb algunes gotes de sucre | un sabor més agradable a aquest licor s'afegeix a sa segona infusió sa | cloveia | exterior de 4 llimones. Ell és preferible a sa anomenada | millors es de melicotó o de préssec. Si són d'aubercoc se fan trossos, | cloveia | i bessó, i si d'ets altres, s'obrin per mig i se posa tot en infusió per | d'esperit de vi. Torraràs es cacau lo abastament per porer-li llevar sa | cloveia | ; el netejaràs amb esment; el tornaràs torrar fins que tenga color de cafè | Crema de taronja Aquest licor és molt fi i per fer-lo prendràs ses | cloveies | exteriors de 8 taronges que posaràs en infusió dins 7 | clarificat. Citronel·la Prendràs 4 unces (135 gr.) de | cloveia | de llimona feta bocins i una unça (33 gr.) de cloveia de | gr.) de cloveia de llimona feta bocins i una unça (33 gr.) de | cloveia | de taronja, 1/8 d'unça (4 gr.) de celiandre, | ben transparent i cristal·lí i ho posaràs dins bòtils. Nèctar Prendràs sa | cloveia | exterior de 3 llimones; 1/8 d'unça (4 gr.) de | 8 lliures (3 l. 25 cl.) d'esperit de vi, sa | cloveia | exterior de 4 llimones i de 2 bergamotes i 1/2 | com aigo de font, ho posaràs dins bòtils. Crema de barbada Prendràs sa | cloveia | exterior de 3 taronges i de 3 poncirs; 1/4 | Picaràs s'anou moscada, sa canyella i es clavells i, junt amb ses | cloveies | de taronja i cidre, ho posaràs en infusió amb s'aigoardent per espai de | d'angèlica; 1/8 d'unça (4 gr.) d'anou moscada; sa | cloveia | exterior de tres llimones i d'una taronja agre; 10 lliures | hem indicat per a sa preparació de s'Hendaya. Perfecte amor Se lleva sa | cloveia | exterior de 12 poncirs, 2 llimones i una taronja; se | i la conservaràs ben tapada per a s'ús indicat. Aigo d'or Prendràs ses | cloveies | exteriors de 3 taronges, de 2 llimones i d'un poncir; | Herba-sana, moraduix, herba-lluïsa, camamil·la, romaní, tarongí, una | cloveia | o dues de llimona, unes quantes fuies de llimonera i fonoi marí. Si vols | , menta, moraduix, ruda, llimonera (una fuia), taronger (una fuia), una | cloveia | de llimona i una altra de taronja. Deixaràs ses botelles a sa serena per | i un quilo de sucre. Ho mesclaràs i, dins aquest líquid, s'hi taia sa | cloveia | d'una dotzena de taronges. Tot ha d'estar en maceració dins un barral per | d'aigo, sucre en es gust de cadascú, un tros de bastó de canyella i una | cloveia | de llimona o de taronja. Se col·loca damunt es foc i s'hi té fins i tant | és altra cosa que una mescla de rom o conyac amb aigo, sucre i una o dues | cloveies | de llimona. Se pot servir tant fred com calent. Normalment se serveix | sosa una unça; sucre d'es superior, 7 unces (235 gr.); | cloveia | de llimona, una mitjancera. Se fa donar un bull perquè sa cloveia de sa |
|