×
Filtres |
|
|
|
|
Lema: Coincident amb cola |
Freqüència total: 564 |
CTILC1 |
amb la botiga no t'hi fiquis. Hi havia eines molt boniques i dos pots de | cola | , una cola seca, allagrimada per fora dels pots i perquè vaig tocar el | no t'hi fiquis. Hi havia eines molt boniques i dos pots de cola, una | cola | seca, allagrimada per fora dels pots i perquè vaig tocar el bastonet que | "gòtic". El dia és radiant. La multitud pren el sol, beu llimonades i | coles | , es capbussa, escolta els transistors, s'unta amb olis profans. Vist des | i mai mitjançat amb aqueix: és a dir unit a ell solament amb la | cola | i el fil d'empalomar. En formes infinitament molt més cultes i refinades, | de l'altra banda del riu. Els passatgers, amb una nou de l'arbre de la | kola | pagaven el piroguer. Personatges de tota mena omplien l'hostal. Hi havia | a raó de 1 litre per 100 litres de brou. La gelatina o | cola | de peix a la dosi de 50 grams dóna bon resultats en els brous | i un lleuger edema en caminar, que hom domina amb un embenat de | cola | de zenc. Surt curat el 29 de gener del 1938. | fos. Si posem en aigua una substància col·loïdal (argila, humus, goma, | cola | , etc.), ni precipita al fons, ni desapareix en dissolució veritable. | químics, midó i fècules, la producció d'olis, gomes, barrelles, roja, | cola | , àcids, sals, sofres, alums, salitres, escorxes de magrana i vàries | puntacorrents, serrutxos, guillaumes, planes, martells, perol de la | cola | , i demés gatifells, ben agranada de borumballes i disposta per cabre tota | que, a una banda, San Josep fusteja en el banc i el Jesuset remena la | cola | en el peròl; també per allí hi han gallinetes picotejant i un soberc gall | i cerebral. Són el cafè, el tè, el mate, la | kola | , la guarana, el cacau (el suc de carn els és | creure's que aplicant una matèria colorant sobre una roba amb un xic de | cola | per a que adherís bé, aquesta quedaria tenyida, però bastaria mullar-la | Del bocoi o portadores on s'han anat reunint totes les lletades de | cola | , després de ben agitades i un cop fredes se'n treu una petita mostra per | ser convenient la clarificació. La clarificació d'un vi blanc amb la | cola | es fa aixís: La vigilia de la clarificació es trasbalsa el vi i s'hi | tanino per càrrega desfets en una mica de vi. Al mateix temps es posa la | cola | o gelatina en remull fins a l'endemà, a raó de 12 o 15 | del vi que's vol clarificar. Al dia següent es llença l'aigua de la | cola | i s'hi posa aigua nova ben calenta, en quantitat de 1/4 de litre | en quantitat de 1/4 de litre per cada 12 grams de | cola | . Es desfà bé. S'hi barregen alguns litres de vi i es tira la cola al vi, | de cola. Es desfà bé. S'hi barregen alguns litres de vi i es tira la | cola | al vi, remenant amb cuidado. Als pocs dies la cola haurà produit un | de vi i es tira la cola al vi, remenant amb cuidado. Als pocs dies la | cola | haurà produit un solatge, i el vi quedarà clarificat. Si el vi sofreix | d'ou, sang, terra de Lebrija, etc., no solen oferir aventatges sobre la | cola | , gelatina i la cola de peix. 7. Filtració. El productor | de Lebrija, etc., no solen oferir aventatges sobre la cola, gelatina i la | cola | de peix. 7. Filtració. El productor de vi que compta amb | o amiante. Si es gasten lones s'han d'embuçar els poros tirant un poc de | cola | , terra filtrant o amiante al primer vi que filtra. El vi ve d'un dipòsit | de potassa, trasbalsar-lo a bótes fortament ensofrades, clarificar-lo amb | cola | i tornar-lo a trasbalsar a bótes ensofrades. Després d'una setmana | això suficient, el vi es trasbalsa airejant-lo, es clarifica amb tanino i | cola | si és blanc, amb cola solament si és rosat o negre, i al treure'l dels | es trasbalsa airejant-lo, es clarifica amb tanino i cola si és blanc, amb | cola | solament si és rosat o negre, i al treure'l dels baixos s'hi afegeix de | no és prou, el vi es trasbalsa airejant-lo, es clarifica amb tanino i | cola | si és blanc, amb cola solament si és rosat o negre, i al treure'l dels | es trasbalsa airejant-lo, es clarifica amb tanino i cola si és blanc, amb | cola | solament si és rosat o negre, i al treure'l dels baixos s'hi afegeix | aspror d'un vi, es va corretgint amb clarificacions successives amb | cola | , una, dugues o tres. V. Conclusió Treballeu amb cuidado i | fècules, midons, midons solubles i dextrines, aparatina, gelatina i | coles | , gomes i mucílags, líquens i algues diverses. La circumstància d'ésser | condicions primitives, podent assecar-la i obtenir-ne plaques com les de | cola | o albúmina. És una matèria preciosa en aprest, servint per al cotó com | com per la llana i la seda, permetent ésser barrejada amb la goma, la | cola | , el midó, etc.. Amb l'aparatina pot donar-se als teixits una rigidesa tan | en gelatina ferma. Una part de caseïna en cinc d'aigua ha de donar una | cola | espessa, però que encara ha de filar. Pot augmentar-se la fluïdesa sense | per l'acció dels vapors d'àcid clorhídric. o) Gelatina i | coles | . La cola és una de les matèries que primerament s'usà en aprestos: es | dels vapors d'àcid clorhídric. o) Gelatina i coles. La | cola | és una de les matèries que primerament s'usà en aprestos: es presenta | comercialment; per això és freqüent que els aprestadors es preparin la | cola | , ja que estalvien a casa la concentració i assecament que són les | perden la sang i les grasses, es renten aclarint-se, donant una | cola | més soluble. Si es vol un producte clar pot passar-se al clorur de calç, | de roure, resultant, després de separats els residus, una solució de | cola | de bones condicions i a bon preu. La cola d'ossos i els aigua-cuits | els residus, una solució de cola de bones condicions i a bon preu. La | cola | d'ossos i els aigua-cuits diversos solen donar als aprestos mala olor, i | deguts a la inconstància dels productes. Com hem indicat abans, sols les | coles | de peix s'usen encara per a l'aprest de sederies, de color i articles | que no serveix per a aprestar. Hem de fer notar, també, que totes les | coles | i gelatines s'alteren amb molta facilitat, una raó més per aconsellar que | encara, escaldar-les amb aigua bullent per dissoldre i poder llençar la | cola | de la capa superficial, que és la que fa mala olor. Per dissoldre la | cola de la capa superficial, que és la que fa mala olor. Per dissoldre la | cola | , convé posar-la a inflar el dia abans submergida en poca aigua, i després | amb l'aigua un líquid mucilaginós sovint adherent com les solucions de | cola | . Existeixen en gran nombre de vegetals, i tots l'haveu vista segregar per | essent així que precisa 15 a 20 per 100 de | cola | de peix per a produir el mateix efecte. L'agar-agar o "gelosa" de Payen | llur brillantesa, que sofriria bastant si se'ls apliquessin gelatines o | coles | grasses; també s'usa per nansús, muselines, etc.. Les robes aprestades | per satinets. També es troba en el comerç unes plaques semblants a les de | cola | de peix, provenint de la decocció de la "molsa de Ceylan", planta de la | ultra ésser solubles amb l'aigua, es barregen bé amb el midó, dextrina, | cola | , gomes, etc.. Sabons. En aprestos s'usen ordinàriament sabons | resultat en les fàbriques d'aigua cuit, evitant, demés, la fortor de la | cola | : això fa suposar-lo substància acceptable per a aprestos. Altres com el | goma laca, goma copal, etc.. També pot addicionar-se gelatina o | cola | en un mínimum de solvent (12 a 15 per 100 |
|