×
Filtres |
|
|
|
|
Lema: Coincident amb colador |
Freqüència total: 201 |
CTILC1 |
la vida, que les cavernes es van enfonsant i quan tens els pulmons com un | colador | , amb la sang que va perduda i surt per la boca perquè no sap on ficar-se, | profundes, cicatrius de bala, cops de sabre, el seu cos era un | colador | . —Guaita ara l'altra banda! Es girà i m'ensenyà l'esquena. —Veus?, | Del cap, un hom només li veu les dues ametlles d'uns ulls felins, un | colador | vermell de barretina i la punta d'uns pòmuls lluents i envermellits per | d'on estan en ús. Raó per la qual, en la majoria dels casos, hi va un | colador | (rall o rallet) arran de coll perquè no s'hi fiquin les | en espiga, en solcs estrellats, en llaurats, en punxonats com de | colador | o en fileres de taladrats. Hi apareix el Pantocràtor amb el Tetramorf, | una hora i mitja (fins dues hores per a la civada). Es filtra amb un | colador | fi i s'hi afegeix aigua bullida fins a fer el litre, que haurà minvat amb | sous per al segon. També a la cuina hi hagué novetats. Calgué adquirir un | colador | , olles, asts de fusta; mudar la cuina per al banquet als bisbes; comprar | un plat que resisteixi el foc, es cobreixen amb la salsa passada per un | colador | fi, s'estenen per damunt els pèsols i el pernil i en el moment de | sal i pebre i es deixa bullir a foc lent quinze minuts. Es passa per un | colador | fi. La coliflor s'escorre i es posa en una plata rodona, cobrint-la amb | al fényer la pasterada, en fer una coca ab molles, gran i redona com un | colador | , ben carregadeta d'oli i sucre i ab bona barana i ben festonejada a | molt gros, una boina esquifida i estirada de la coroneta em recordava un | colador | de cafè. Encara no li havia vist el rostre, però la seva presència | això que la dona hongaresa m'ha fet sempre l'efecte d'anar disfressada de | colador | de cafè. Són impersonals, poca-soltes i terriblement intel·ligents. | peus cap al caliu; la punta dels mitjons degotava i fumejava com aquells | coladors | de roba amb què abans passaven el cafè. —Escolta —en Picó es dirigia a en | mà, n'anava abocant un rajolí sobre un terròs de sucre que es fonia en un | coladoret | damunt el seu got. Deia Jenny: —No entenc per què beus absenta, i | vingut a parar en una caldera, t' han passat per el | colador | i del esperit han tret un aiguardent superior; | cosa, s'han de passar per aparells purificadors, ordinàriament filtres o | coladors | , que han de deixar-los nets, sense gromolls ni matèries estranyes. | esterilitsada, calenta o freda, o mesclada; al mig de la sala hi ha un | colador | per a l'escorrement de les aigues brutes d'a terra, el qual les recull | el bull es tallaria). Després es retira del foc i es passa per un sedàs o | colador | , després es continua movent un xic, i al començar a refredar-se se li | es bat una miqueta més i es passa aquest compost líquid per un | colador | fi; després es tira en el motllo o en els motllos que hi hem posat el | es marca una lleugera capa espessa, es retira del foc i es passa per un | colador | a una plata bastant fonda. Es serveixen les natilles guarnides amb | hi barrejareu de seguida la llet que haureu fet bullir, passant-la per un | colador | ben fi, i, fet això, posareu la cassola al foc, sense parar de remenar la | i una vegada cuites les hi treurem la pell interior, passant-les per un | colador | i fent com un puré. Després farem bullir mig litre de llet amb un xic de | o tres gotes d'essència de llimó. Per últim es passa aquesta crema per un | colador | ben fi, s'omplen de seguida els motllos o recipients descrits | vuit minuts, i, transcorregut aquest temps, es passa aquesta llet per un | colador | o per un drap de tela ben net i es deposita en una altra cassola, | posen 150 grams de molla de pa blanc ratllat i passat per un | colador | de forats grossos; remullis aquest pa amb un litre de llet bullint; a | arrencar el bull, i es deixa refredar. Ja freda la crema, es passa per un | colador | fi a la geladora; es tapa, es carrega de gel picat, barrejant-li sal | (anís). Quan s'afegeix la llet als rovells es passa la llet per un | colador | molt fi; després d'efectuada la cocció es refreda la crema i es gela com | afegint-lis poc a poc l'aixarop que hem composat, passant-lo abans per un | colador | fi; es segueix batint sobre foc lent amb unes bones varetes o batidor | d'oli i l'altre de sortida. Abans d'entrar l'oli a la bomba, passa per un | colador | que és situat a la part més baixa del càrter, on també està allotjada la | de la bomba d'oli la recollida de l'oli al càrter té lloc a través d'un | colador | (no un filtre, ja que solament separa les partícules més grosses, per | generalment d'engranatges, moguda pel mateix motor, aspira l'oli per un | colador | i el distribueix a través d'uns conductes a les parts vitals del motor. | el llorer, la farigola, l'all i el vas d'oli. 4. Passeu-ho pel | colador | o pel molinet de llegums. 5. Deixeu-ho entebeir, i afegiu | ben fi. Afegiu a poc a poc el brou calent, i passeu el conjunt per un | colador | fi. 3. En una altra cassola, sofregiu amb oli calent la ceba, | poseu el bacallà en un plat. Deixeu reduir la salsa, i passeu-la pel | colador | fi, si voleu que hom no hi trobi els trossos de ceba i pebrot. Podeu | suc de gallina. Barregeu el conjunt. Quan ha fet un bull, passeu-ho pel | colador | fi en un altre recipient. 4. Poseu altre cop a la cassola | de farina, i feu-ho rossejar força. Mulleu-ho amb el suc passat pel | colador | fi, barrejat amb la sang, el fetge, el cor i els pulmons. La salsa ha d' | en el sentit de la llargària. Passeu el líquid de cocció per un | colador | molt fi. 6. A la cassola, feu rossejar força la barreja de | i la cassoleta. 4. Serviu amb el suc de cocció, passat pel | colador | fi. 91. Peus de porc amb naps Per a quatre persones: Quatre peus | i les cebes. Poseu la lletuga, i arruixeu amb el brou (passat pel | colador | fi) i amb el vi blanc. Coeu a foc molt baix. Afegiu la farigola, el llorer | treballeu amb la forquilla els rovells d'ou. 3. Passeu pel | colador | la llet bullida, i vesseu-la, tot remenant, sobre els rovells d'ou; la | establiment era el "Café Colonial". Allò representava el | colador | de la més esperitada bohèmia; per allí passaven tots a darrera hora, i | es fa bullir amb aigua i quan està cuit s'escorra, comprimint-lo en un | colador | o exprement-lo amb un drap. Es posen en una cassola tants gots d'aquest | o dues forquilles. Sigui en la forma que es vulgui, es passa tot per un | colador | o per un tovalló net. Es pot servir amb tassa, calent, fred, o una mica | poc foc. A mig coure, s'hi tira la sal corresponent. Es passa el puré pel | colador | , posant-lo en una cassola amb llard, sal i pebre. S'hi poden afegir dues | minuts. Com que en resultarà un brou molt espès, es passarà tot per un | colador | fi per tal de refinar-lo. En una cassola de terra i procurant que no | es tomba amb precaució. Quan sigui ben daurat, es passa la salsa per un | colador | i es serveix calent. Ostres Sultana Es posen al foc amb mig vas de vi | fetge —que també s'haurà cuit— es barreja amb el suc i es passa tot pel | colador | . Conill del bou amb pèsols Del bou s'agafa la carn —el tall que se'n diu | i l'altra meitat del mateix brou de les potes, ben passat abans per un | colador | fi; es tapa la cassola i es deixa coure en un angle del fogó. Mentre es | barreja l'anxova feta pasta amb 40 grams de llard. Es passa pel | colador | i es posa la barreja en un plat, que s'haurà escalfat prèviament. Es | és massa agre, s'hi afegeix un poc més de sucre. Després se cola amb un | colador | molt espès i se torna posar en es foc amb un bastó de canyella d'Holanda. |
|