DispersionsDispersions   Distribució cronològicacronològica
Distribució
  Distribució geogràficadialectal
Distribució
  Lemes:
  reset   aplica
colador M 201 oc.
Incloure lemes secundaris
  Filtres
 
     Filtre per autor
     Filtre per títol
     Filtre per any de publicació
     Filtre per tipus  
     Filtre per traducció  
     Filtre per varietat  
CTILC (1833-2020)
Imprimir  
CONCORDANCES D'UN LEMA
  Enrere Nova consulta
 
 
Lema:  Coincident amb colador Freqüència total:  201 CTILC1
  Mostra sobre el resultat     Quantitat:  aleat. línia punt a punt Quantitat per pàgina: 
  Ordenació:
referències integrades

la vida, que les cavernes es van enfonsant i quan tens els pulmons com un colador, amb la sang que va perduda i surt per la boca perquè no sap on ficar-se,
profundes, cicatrius de bala, cops de sabre, el seu cos era un colador. —Guaita ara l'altra banda! Es girà i m'ensenyà l'esquena. —Veus?,
Del cap, un hom només li veu les dues ametlles d'uns ulls felins, un colador vermell de barretina i la punta d'uns pòmuls lluents i envermellits per
d'on estan en ús. Raó per la qual, en la majoria dels casos, hi va un colador (rall o rallet) arran de coll perquè no s'hi fiquin les
en espiga, en solcs estrellats, en llaurats, en punxonats com de colador o en fileres de taladrats. Hi apareix el Pantocràtor amb el Tetramorf,
una hora i mitja (fins dues hores per a la civada). Es filtra amb un colador fi i s'hi afegeix aigua bullida fins a fer el litre, que haurà minvat amb
sous per al segon. També a la cuina hi hagué novetats. Calgué adquirir un colador, olles, asts de fusta; mudar la cuina per al banquet als bisbes; comprar
un plat que resisteixi el foc, es cobreixen amb la salsa passada per un colador fi, s'estenen per damunt els pèsols i el pernil i en el moment de
sal i pebre i es deixa bullir a foc lent quinze minuts. Es passa per un colador fi. La coliflor s'escorre i es posa en una plata rodona, cobrint-la amb
al fényer la pasterada, en fer una coca ab molles, gran i redona com un colador, ben carregadeta d'oli i sucre i ab bona barana i ben festonejada a
molt gros, una boina esquifida i estirada de la coroneta em recordava un colador de cafè. Encara no li havia vist el rostre, però la seva presència
això que la dona hongaresa m'ha fet sempre l'efecte d'anar disfressada de colador de cafè. Són impersonals, poca-soltes i terriblement intel·ligents.
peus cap al caliu; la punta dels mitjons degotava i fumejava com aquells coladors de roba amb què abans passaven el cafè. —Escolta —en Picó es dirigia a en
mà, n'anava abocant un rajolí sobre un terròs de sucre que es fonia en un coladoret damunt el seu got. Deia Jenny: —No entenc per què beus absenta, i
vingut a parar en una caldera, t' han passat per el colador i del esperit han tret un aiguardent superior;
cosa, s'han de passar per aparells purificadors, ordinàriament filtres o coladors, que han de deixar-los nets, sense gromolls ni matèries estranyes.
esterilitsada, calenta o freda, o mesclada; al mig de la sala hi ha un colador per a l'escorrement de les aigues brutes d'a terra, el qual les recull
el bull es tallaria). Després es retira del foc i es passa per un sedàs o colador, després es continua movent un xic, i al començar a refredar-se se li
es bat una miqueta més i es passa aquest compost líquid per un colador fi; després es tira en el motllo o en els motllos que hi hem posat el
es marca una lleugera capa espessa, es retira del foc i es passa per un colador a una plata bastant fonda. Es serveixen les natilles guarnides amb
hi barrejareu de seguida la llet que haureu fet bullir, passant-la per un colador ben fi, i, fet això, posareu la cassola al foc, sense parar de remenar la
i una vegada cuites les hi treurem la pell interior, passant-les per un colador i fent com un puré. Després farem bullir mig litre de llet amb un xic de
o tres gotes d'essència de llimó. Per últim es passa aquesta crema per un colador ben fi, s'omplen de seguida els motllos o recipients descrits
vuit minuts, i, transcorregut aquest temps, es passa aquesta llet per un colador o per un drap de tela ben net i es deposita en una altra cassola,
posen 150 grams de molla de pa blanc ratllat i passat per un colador de forats grossos; remullis aquest pa amb un litre de llet bullint; a
arrencar el bull, i es deixa refredar. Ja freda la crema, es passa per un colador fi a la geladora; es tapa, es carrega de gel picat, barrejant-li sal
(anís). Quan s'afegeix la llet als rovells es passa la llet per un colador molt fi; després d'efectuada la cocció es refreda la crema i es gela com
afegint-lis poc a poc l'aixarop que hem composat, passant-lo abans per un colador fi; es segueix batint sobre foc lent amb unes bones varetes o batidor
d'oli i l'altre de sortida. Abans d'entrar l'oli a la bomba, passa per un colador que és situat a la part més baixa del càrter, on també està allotjada la
de la bomba d'oli la recollida de l'oli al càrter té lloc a través d'un colador (no un filtre, ja que solament separa les partícules més grosses, per
generalment d'engranatges, moguda pel mateix motor, aspira l'oli per un colador i el distribueix a través d'uns conductes a les parts vitals del motor.
el llorer, la farigola, l'all i el vas d'oli. 4. Passeu-ho pel colador o pel molinet de llegums. 5. Deixeu-ho entebeir, i afegiu
ben fi. Afegiu a poc a poc el brou calent, i passeu el conjunt per un colador fi. 3. En una altra cassola, sofregiu amb oli calent la ceba,
poseu el bacallà en un plat. Deixeu reduir la salsa, i passeu-la pel colador fi, si voleu que hom no hi trobi els trossos de ceba i pebrot. Podeu
suc de gallina. Barregeu el conjunt. Quan ha fet un bull, passeu-ho pel colador fi en un altre recipient. 4. Poseu altre cop a la cassola
de farina, i feu-ho rossejar força. Mulleu-ho amb el suc passat pel colador fi, barrejat amb la sang, el fetge, el cor i els pulmons. La salsa ha d'
en el sentit de la llargària. Passeu el líquid de cocció per un colador molt fi. 6. A la cassola, feu rossejar força la barreja de
i la cassoleta. 4. Serviu amb el suc de cocció, passat pel colador fi. 91. Peus de porc amb naps Per a quatre persones: Quatre peus
i les cebes. Poseu la lletuga, i arruixeu amb el brou (passat pel colador fi) i amb el vi blanc. Coeu a foc molt baix. Afegiu la farigola, el llorer
treballeu amb la forquilla els rovells d'ou. 3. Passeu pel colador la llet bullida, i vesseu-la, tot remenant, sobre els rovells d'ou; la
establiment era el "Café Colonial". Allò representava el colador de la més esperitada bohèmia; per allí passaven tots a darrera hora, i
es fa bullir amb aigua i quan està cuit s'escorra, comprimint-lo en un colador o exprement-lo amb un drap. Es posen en una cassola tants gots d'aquest
o dues forquilles. Sigui en la forma que es vulgui, es passa tot per un colador o per un tovalló net. Es pot servir amb tassa, calent, fred, o una mica
poc foc. A mig coure, s'hi tira la sal corresponent. Es passa el puré pel colador, posant-lo en una cassola amb llard, sal i pebre. S'hi poden afegir dues
minuts. Com que en resultarà un brou molt espès, es passarà tot per un colador fi per tal de refinar-lo. En una cassola de terra i procurant que no
es tomba amb precaució. Quan sigui ben daurat, es passa la salsa per un colador i es serveix calent. Ostres Sultana Es posen al foc amb mig vas de vi
fetge —que també s'haurà cuit— es barreja amb el suc i es passa tot pel colador. Conill del bou amb pèsols Del bou s'agafa la carn —el tall que se'n diu
i l'altra meitat del mateix brou de les potes, ben passat abans per un colador fi; es tapa la cassola i es deixa coure en un angle del fogó. Mentre es
barreja l'anxova feta pasta amb 40 grams de llard. Es passa pel colador i es posa la barreja en un plat, que s'haurà escalfat prèviament. Es
és massa agre, s'hi afegeix un poc més de sucre. Després se cola amb un colador molt espès i se torna posar en es foc amb un bastó de canyella d'Holanda.

  Pàgina 1 (de 5) 50 següents »