Dispersions  
  Lemes:
  reset   aplica
greixonera F 270 oc.
Incloure lemes secundaris
  Filtres
 
     Filtre per autor
     Filtre per títol
     Filtre per any de publicació
     Filtre per tipus  
     Filtre per traducció  
     Filtre per varietat  
CTILC (1833-2018)
Imprimir  
CONCORDANCES D'UN LEMA
  Enrere Nova consulta
 
 
Lema:  Coincident amb greixonera Freqüència total:  270 CTILC1
  Mostra sobre el resultat     Quantitat:  aleat. línia punt a punt Quantitat per pàgina: 
  Ordenació:
referències integrades

de llauna, com cantirets galledes, regadores, olles, cassoles, paelles i greixoneres, cossis, rentadors i bombes en miniatura per a treure aigua, i tauletes
i un pilot de saïm d'es tamany d'una metla. Aquest saïm se fon dins una greixonera i s'hi va posant, primer farina i després sa llet, remenant sempre. En
de canyella d'Holanda. Una vegada tot ben mesclat, se posa dins una greixonera o cassola de llauna, fonda; aquesta se posa dins una altra greixonera de
una greixonera o cassola de llauna, fonda; aquesta se posa dins una altra greixonera de tamany més gros, amb aigo dedins; se cou es flam amb sos bulls de
gros, amb aigo dedins; se cou es flam amb sos bulls de s'aigo; se tapa sa greixonera que conté es flam amb una cubertora; posant-hi damunt molts de calius
o else passaràs per un pedaç prim. Tendràs sucre a punt de perla dins una greixonera gran, que bulli, i amb un embut de tres o quatre mamellons hi posaràs es
lliures (Un quilo 200 gr.) de farina. I s'aigo que se necessiti. Greixonera per a es divendres, sense oli Posaràs una escudella de llet (20
remenant per baix, perquè no se cremi. En esser ben espès, tendràs una greixonera amb bescuit o coca esclafada, i li regaràs es suc per damunt. La
damunt serà millor. La couràs en es forn fins que sia aixuta. Sa mateixa greixonera, la pots fer amb llet de metla. Greixonera de ses monjes de Santa
que sia aixuta. Sa mateixa greixonera, la pots fer amb llet de metla. Greixonera de ses monjes de Santa Magdalena Per una greixonera se posen 6
amb llet de metla. Greixonera de ses monjes de Santa Magdalena Per una greixonera se posen 6 ous, 6 unces (200 gr.) de sucre
canyella, hi raiaràs una coca d'un sou (petita) i ben remenat tot dins sa greixonera l'enviaràs en es forn i que sia ben cuita. Greixonera punta de diamant
remenat tot dins sa greixonera l'enviaràs en es forn i que sia ben cuita. Greixonera punta de diamant Faràs menjar blanc d'es modo següent: A cada mesura de
abocaràs es menjar blanc fins que es congrets nedin; després, posaràs sa greixonera amb poc foc o amb cendra i caliu i s'aixugaran o xuparan es congrets es
bullis o encalentesques es menjar blanc hi posaràs un canó de canyella. Greixonera punta de diamant, de Santa Margalida A 8 mesures (1
Tot això, posat dins un perol, courà un poc. En quan lligui, tendràs una greixonera previnguda i, a sostres, posaràs trossos de coca, quartos o congrets,
mescla d'es perol. Hi posaràs un poquet de canyella picada a cada sostre. Greixonera de llet Per 6 mesures (Un litre 200 cl.) corresponen
dins un perol hi courà a poc a poc. Una vegada lligat, tendràs una greixonera preparada i hi posaràs sostres de trossos de coca, quartos o congrets,
de cada sostre un poc de canyella picada i regant-ho amb sa dita llet. Greixonera de vellanes, molt bona Torrades ses vellanes, les posaràs dins un cànyom
més de mig cuites les picaràs ben primes i, picades, les posaràs dins sa greixonera que tendràs preparada amb coca mig aclarida, canyella i dos clavells ben
que sia, se posen damunt un pedaç, debaix d'es que posaràs una olla o greixonera, embúrnia, etc.; tiraràs damunt es pedaç s'aigo i es sucre ben bullent,
Objectes d'ús casolà: baula, biuló, espalmador, pitxer, cadaf, tassó, greixonera, tià. Treball manual: escarada, escarader, burballes, reganyols,
gens gens mica gorrió pardal teulat gras gras gord greixonera tià greixonera gri griu ric guaitar guaitar tatar
gorrió pardal teulat gras gras gord greixonera tià greixonera gri griu ric guaitar guaitar tatar guardapits jaleco
del bosc acaba malament, al penjaroll d'una botiga d'alimentació o a la greixonera calenta de la llar. Tan apreciada és pels caçadors que a molts de països
i forquetes de Búger, plenes d'osques i escarrassos. Una paella, una greixonera, plats d'Inca. Per beure, el poalet de zinc o un tassó de llauna. Dins la
Una taula baixa i estreta, sols que hi cabés el plat gran o la greixonera, i, al voltant, taburets de fust sense respatlla. Forques, el garbell i
y si venen a torn los fican dins del forn ab unas graxoneras. Las Gallinas y Galls també tenen treballs, y l's
gust per prendre xocolata que hi havia a l'època; cassoles i casseroles, greixoneres, perolets, fogonets, escalfadors i copes, tot d'aram; paelles, asts,
s'incorpora ara una mica damunt el coixí i menja, sense ganes, un tros de greixonera, la coca pasqual de llet, ou, ensaïmada i canyella, cuita dins una
paner y un sadás, brocal, miray y compás, un satrí, una gran olla y graxonera. Un orinal y ribell, un cossi, una caldera y unas tisoras, un ram y
la Senyora, el Venedor, el Funcionari i el Paleta. Duen ganivets, greixoneres, etc..)] Escena XVI Funcionari. [(Entra parlant.)] ...ben
herbas aromáticas del país) pinyons remullats picats, y se posa en una greixonera ab los ous batuts corresponents á la carn, y se remena tot perque se
se posan altres tants ous debatuts sobre, sucre y canyella y se posa la greixonera entre dos fochs fins que fasse crosta y se serveix. Carn trinxada de
y la llengua y se poden fer dos plats, primerament se posa la carn en una grexonera ab cansalada tallada com á daus, julivert y pebre, se posa en lo forn ó
de llet ab arros. Se degolla, se pela bè, se escorxa y se posa en una greixonera ab julivert y alls trinxats, sal y pebre, en lo forn ó entre dos fochs, y
altras dos cadiras vellas, una cassola y un brasé de aram usats, dos grexoneras tambe de aram usadas, una paella y una cassa de aram usadas, una
Marraco. Calla tu! Calla tu! Peirot. Una bona greixonera de pèsols! Marraco. Una bona olla de ciurons! Peirot.
noltros mos hi fa esser: cada instant, ves a sa cuina a mirar s'olla o sa greixonera; si no, tot ho menjaríem cremat. Vamos, que això no pot anar!
Ja ho tenc tot fet. He posat sa pesada de bou per s'estofat dins sa greixonera, i sa carn de mè ja bull dins s'olla de brou. Ant· Jesús,
lliura i mitja d'arròs i te sortí arròs sec abans de coure? ¿I d'aquella greixonera de pilotes que varen esser bolles de billar a força de farina, i no les
á qualsevol cosa, ets infantons sortíren plorant y cridant, sa grexonera de llampuga amb pebres trebucá dins es foch. Na Consuelo se
peus davall taula, menjava sopes amb cullera de fusta, directament d'una greixonera de test. Ho feia amb parsimònia, amb tot el temps del món per endavant,
I en pegà dues més. —Que en són, de bones. Va seguir menjant. Quan la greixonera fou buida, amb tot el vernís visible, com llepat, Na Gabriela deixà caure
llums, metall que poguès armar tavola, y, á més d' una cacerola, la graxonera del gall. Fònen tot axó, s' altera lo poble, que 'l só demana, la tocan...
demana, la tocan... Tots. ¿Qué? Benigne. La campana feya só de graxonera. Gervasi. ¡Voto al mon! Benigne. S' arma sargata; se
. S'ajupí, tocant d'ell, un poc més en amunt, per regar amb suc de la greixonera l'enfilall d'aviram. Era una minyona benplantada, d'aquelles qui ja donen
sal a l'aigua on s'hagin de coure ous, evita que la closca es cruï. ¦ Les greixoneres mantenen el color de les hortalisses i la calor del foc. ¦ El foc lent és
Rebutjau els oberts que en tocar-los no es tanquin. Posau una greixonera fonda sobre foc alegre amb 5 tasses d'aigua freda, el pebre coent i tota
després d'haver-los tallat la rel. Encalentiu l'oli i el saïm dins la greixonera grossa. Daurau la carn i salpebrau-la. Ara, afegiu-hi la ceba i ofegau-

  Pàgina 1 (de 6) 50 següents »