×
Filtres |
|
|
|
|
Lema: Coincident amb macerar |
Freqüència total: 66 |
CTILC1 |
bullida, ara pesant acuradament en les balanses de rosca alguna sal, ara | macerant | la pasta de les píldores que modelarà després ab el dit polser y l'índex | de vi ranci, un porró d'aigua de pluja i una olla nova, dins la qual es | macera | tot durant una setmana; en canvi, la donada, pel mateix mal empra amb | boira és com una gran benedicció. Ella allunya les glaçades, arrossa i | macera | els terrossos i ablana i endolceix de saó les entranyes encrostonades de | vessà un doll de llum entorn de les tenebres dels meus vint-i-cinc anys | macerats | per excessives especulacions que prenien com a punt de partença la | de l'habitació, en reflex morós de joia i de melangia damunt el cor massa | macerat | pels anys i els experiments vitals. Urània Frohman era una dona | manera següent: es mòlt o pica en un morter ordi germinat, que es posa a | macerar | dues hores en doble pes d'aigua, a la temperatura de © | i arrels d'acònit, afegint-hi alcohol de 80 graus; es deixa | macerar | per espai de quinze jorns, i, un cop filtrada la barreja, se'n pot pendre | que conté. Les fulles, un cop siguin ben picades en un morter, es deixen | macerar | per espai d'un mes i es deixen assecar al sol. L'àloe s'usa com a purgant, | concentrades, 100 grams de fulles per 1 litre d'aigua. | Macerades | les fulles d'eucaliptus amb alcohol, s'ha usat amb èxit contra | un mateix, de la següent manera: durant 20 dies es deixa | macerar | 30 grams d'arrels de genciana amb 80 grams d'alcohol de | la destinació que se li doni. Si abans del decuit no es renta bé, ni es | macera | , conserva el principi amarg; si es renta amb aigua bullida més d'un cop i | avortiu que produeix el senet podrien desaparèixer si abans se'l deixés | macerar | amb alcohol. No es pot donar, per tant, a les dones que estan | de la següent manera: pulveritza la tiroide i la posa a | macerar | dins d'una solució normal de clorur sòdic lleugerament alcalina; un cop | al vehicle, per plasmòlisi, substàncies bactericides, així mateix, | macerant | teixits hepàtic, esplènic, renal, reduïts prèviament a polpa, s'obté, al | arruixats d'oli d'oliva i perfumats de farigola i de llorer. Deixeu-los | macerar | dues o tres hores, o, millor, tota la nit. 2. Eixugueu-los, i | trossos grans. 3. Poseu el conjunt en un perol gran, i deixeu-lo | macerar | tota la nit. 4. Coeu sobre un foc molt dolç, fins que els talls | molt fines; traieu-ne els pinyols. Poseu tot el conjunt, amb el suc, a | macerar | durant vint-i-quatre hores, en un lloc fresc. 2. Coeu a foc molt | estrany. Després, amb els disgustos i les contrarietats, Maura anà | macerant | -se i se li formà un físic de selecció. Deu i dotze anys més tard, se'm | els disset i els vint-i-tres anys, procedents de tota mena de climes, | macerats | per una gran divergència d'educacions, i en els quals la religió, la | grams gramsgramsgrams Totes les herbes ben trinxades. Posar-les a | macerar | en un litre de vi ranci, durant deu dies. Cal filtrar-ho ben filtrat. Una | un bon tros de sucre de pa. S'umpl sa botella d'aigoardent bo i se deixa | macerar | . Si es sucre és adequat i també s'aigoardent, no se precipita aquell en | un poc de vainilla i 3 taronges fetes trossets. Ho posaràs tot a | macerar | dins un barral o garrafa de vidre, tenint esment en remenar-ho cada dia | en obrer de Déu. Si us resistiu a l'impuls diví, Déu deixarà que us aneu | macerant | en la vostra pròpia feblesa. L'impuls diví és molt divers: tan aviat | preses a espines de batzers, esparregueres o fils-de-ferro, deixant-les | macerar | abans de menjar-se-les. A la nostra espècie això és poc corrent, encara | Eladi, que no podia ni tocar-la. Una nit, l'Armanda, que havia posat a | macerar | carn amb vinagre i herbes per a ella i les noies, es trobà que no podia | Per a provar el contrari, Turró reprengué els mateixos experiments | macerant | simplement el coàgul en una solució salina a l'1 per cent. El | els dos canons de l'escopeta. L'espessa perdigonada va inundar, va | macerar | , el pit d'en Brotat. En Gaspar va caure com un sac ple. Mort. Va alenar | la desgana. Amb la planta entera seca, es prepara un vi, al 2%, | macerant | tres o quatre dies, el qual es pren a copetes, una abans de cada àpat, | posant 1/2 quilo de cendra en tres litres de vi blanc. Es deixa | macerar | quatre o cinc dies i no es filtra. Cada matí se'n prenen sis cullerades, | fa, diluint-lo, és com a laxant. Per a això, una cullerada de llavors es | maceren | en una tassa d'aigua durant tota una nit, aigua que, després de colada, | aperitiu. Se'n pren una copeta immediatament abans dels àpats. Es prepara | macerant | , uns quants dies, fulles dels caps de les branques, en vi, al | poliol tendre, 12 grams; sucre blanc, 400 grams; es | macera | deu dies com a mínim, es filtra i s'envasa; si ve de gust s'hi pot afegir | d'interval. Contra la hidropesia es prepara un vi d'escorça de saüc | macerant | 15 dies 250 grams d'escorça fresca en un litre de vi | usada en infús al 2%, que es pren a tasses. És molt millor | macerar | -la en vi, a la mateixa proporció, que es pren a copetes sempre que | ferides, ja de les infeccions intestinals. També per a gargarismes... I | macerant | -lo, per allò que s'ha fet famós: la inflamació! Ravanell. | pebrot vermell. Preparació Una vegada nets els filets de rap, poseu-los a | macerar | amb llimona, llorer, pebre i una mica d'oli durant 24 hores. | la meva per un período llarch y agudíssim de terrible tensió d'esperit y | macerada | per un empresonament de molts díes al fons d'una còva, sens més | aquelles pàgines no fermentaven com el fem, sinó que exhalaven aromes, es | maceraven | en un psalm de lloança. Llegíem els insults dirigits a la ciutat i ens | de color sempenta de frare, brutenc com d'ala de mosca. Les cares semblen | macerades | dins vinagre i llimona. Esmussen només de mirar. Mai no han passat per | una plata. Salpebrau-los i regau-los amb la meitat de l'oli. Deixau-los | macerar | noranta minuts. Pelau les cebes. Netejau les fines herbes i picau-les. | una ronda de bulevards s'havia edificat. Malauraudament, el comerç | macerava | en el marasme per culpa de l'obertura del mercat als vins d'Espanya, | Aethiops mineralis ('mineral etíop'), que després calia | macerar | pacientment perquè es tornés vermell. En el segle | tres o quatre hores a foc lent. Mentrestant tallarem tires de pollastre | macerades | amb julivert, cebollí i anxoves, ho farem coure tot dins el brou bullent, | a l'alba, les netejaven, hi abocaven munts de sal i de pebre, les | maceraven | en vinagre, les penjaven durant quaranta-vuit hores a la serena al fons | d'obtenir-ne un mocador, subornant la seva bugadera. El va posar a | macerar | en aigua salada i, cada vegada que hi afegia sal, mormolava: | quedat sol li haurem de notar certa excitació. Tot seguit, els posarem a | macerar | , cadascú a casa seva, perquè, un cop estovats, el record els proporcioni | locals tracten amb la mateixa consideració un bevedor calavera que qui | macera | en alcohol penes identificables: mals d'amor i de família i, sobretot, | us oferim les receptes per a fer les millors conserves (bullides, | macerades | o en adob). Trobareu la forma d'allargar la vida de les verdures més | orenga i pebre vermell. Ompliu d'oli. Tapeu i, abans de consumir, deixeu | macerar | un mes. La conserva us aguantarà mig any. En paté. | farigola. Cobriu-los amb oli d'oliva verge. Tapeu els pots i deixeu-los | macerar | un mes. Se us guardaran entre sis mesos i un any. Pols d'all |
|