×
Filtres |
|
|
|
|
Lema: Coincident amb melmelada |
Freqüència total: 170 |
CTILC1 |
llet amb "ovomaltina", un plat de crema d'arròs, una poma, torrada amb | melmelada | i nous. És una bona compensació del poc menjar d'aquests dies a | dinat arriba, de Premià i Barcelona, la tia Alberta. Duu peres, tomàtecs, | melmelada | , vinagre, llimones i vi ranci de Premià. Escric a en Langdon-Davies | el secret del cove cobert amb un drap blanc. Hi havia galetes de París, | melmelada | , un formatge d'Holanda, xocolata francesa, llibretes i un cotxe minúscul | entremaliadura. És una manera discreta d'aconseguir-ho, deixar el pot de | melmelada | damunt una cadira, o bé, en una altra cadira, un postís de la mamà al | s'hi havien donat molt. La llengua russa, és melangiosa, dolça com la | melmelada | . La pensió ocupava el primer i el quart pis d'una casa que feia xamfrà. | campanes, cementiri florit, himnes evangèlics, Bíblia, sermons macerats, | melmelada | de taronja i te amb pastes; carrers deserts, crepuscle inacabable, | comparada amb la nostra, pobres famolencs que hem d'empassar-nos la | melmelada | de naps. La carn va a tot drap a l'altra banda; només han de fer que | quedat en ridícul. Després els acompanyo a l'estació. Em donen un pot de | melmelada | i un paquet de bunyols de patata que la meva mare va coure, encara, per a | per a mi. El tren marxa, i jo torno al campament. Al vespre poso un xic de | melmelada | sobre alguns bunyols, i provo de menjar-me'ls. No m'agraden gens. | Abans de posar-nos a dormir trec la resta dels bunyols de patata i la | melmelada | , a fi que també ho tastin. Els dos bunyols dels extrems ja s'han florit | era a fer la compra, la mare i jo desdejunàvem amb torrades, mantega, | melmelada | de taronja, després de pruna. Ens ho menjàvem entre glop i glop de cafè | fregant-les, s'estiragassà els nervis del coll traginant cossis de | melmelades | ; però no tastà res. Quan estigué caragolat i engranillat el darrer braç | —D'un armari —vaig dir.— I a dins vaig veure que hi havia pistoles, i | melmelades | , i píndoles. I no hi havia pas llum de dia a la cambra, sinó que tot era | Aquesta porta va tan forta! Com que convertia ràpidament la fruita en | melmelada | tot havent-se-les amb la porta mentre tenia les bosses de paper sota els | a 50 grams de pa integral, 10 grams de mantega i mel o | melmelada | . Fruita, pa, mantega. Dinar: 200 grams de verdures cuites amb | (no descuideu l'obridor de llaunes). Llet condensada. Galetes. Xocolata. | Melmelades | . Aclariment: En aquesta llista haureu vist matèries que no tenen | gras de Strasbourg, de pernil fumat, de pastissos variats i de | melmelades | de fruita, de sherry-brandy i d'un cafè negre i espès l'elaboració | ben coberts amb el greix de les bèsties. I al prestatge més alt, les | melmelades | . I dues ampolles de rom: dues. I tot això en plena guerra. "Potser cada | que es proposa, a part de la conservació dels productes, la fabricació de | melmelades | , sucs, macedònies, amb les matèries primeres lleidatanes, així com la | unes que ses altres, cosa que saben tots es de l'ofici. Confitures i | melmelades | Modo de clarificar es sucre i es seus graus o punts Per a clarificar es | a foc lent i, remenant sempre, se deixa coure fins que quedi lligat. | Melmelada | de tota fruita humida Després de bullida i taiada sa fruita i raiada o | que bulli. De continu, l'has de remenar per baix, perquè no se cremi. | Melmelada | de taronja de la Xina i llimonets Després de fet trossos i trets es | de sucre per una d'aquestes pastes, més un retget de suc de llimona. | Melmelada | de violetes Picades ses flors dins es morter de pedre, les posaràs amb so | gr.) de sucre. Només han de donar deu bulls, amb poc foc. Altra | melmelada | de bocatge, roses o clavells Prendràs una lliura (400 gr.) de | regant-los. Si damunt hi poses canyella, ben picada, són millors. Ous amb | melmelada | Per dotze vermeis d'ou, hi posaràs 6 unces (200 gr.) de | sec, ben esclafat. Altres ous molls Faràs lo mateix que amb sos ous amb | melmelada | , amb sa diferència de què quan hauràs cuit ses bolletes o trossets else | dins es plat. En lloc de sa cloveia de llimona que se posa en ets ous amb | melmelada | , hi posaràs un poc de farina d'arròs. Ous "Mollesse" de Ca'n Blanes Se | aprimar-se i contreure's a mesura que avançava sobre el vidre del pot de | melmelada | on l'havíem guardada. Un bon dia, vaig pescar amb la xarxa un petit peix | les sis, el sopar. Amb alguna aportació particular (formatge, xocolata, | melmelada | , etc.) hom pot nodrir-se suficientment. Es menja damunt unes tauletes | del tot: Sucre, dolços, pastissos, cakes, fruites en conserva, | melmelades | , begudes dolces, cacauets, salses, patates fregides. Mengeu amb | de coses: peixos, carns, caça, ous, crustacis, llegums, confitures i | melmelades | , i tots els afegits que els semblen més naturals. El costum és de | i tot de peix, amb la possibilitat immediata de barrejar-hi confitures, | melmelades | i compotes, que no tenen pas la dolçor excessiva —al meu entendre— de les | la seva primarietat. En la cuina escandinava hi ha la tendència de posar | melmelades | i confitures dolces en els plats de carn i peix. Costarà molt que aquesta | l'Europa central, als quals agrada la barreja del peix i de la carn amb | melmelades | , de vegades agredolces i sovint d'una dolçor franca. Això explica potser | i amb els quals es fabriquen les paradisíaques i llamineres compotes, | melmelades | i fruites confitades. XX El Vallespir Ceret G. Lavagne en | no resisteixen el color taronja fosc, motiu pel qual moltes fàbriques de | melmelades | i productes de llet fan servir vidres de color de taronja fosc, per als | Per postres, hi he menjat un pastís de formatge fresc, cobert amb | melmelada | de mirtils, que es fa recomanar. A l'Abedul hi ha un servei força | la barreja, al estar encar molt calent se filtra ab un colador de llana. | Melmeladas | Ab aquest nom se fan unas postras de confitura, donant las diferents | de fusta de superficie ben llisa y s' traballan de la manera següent: | Melmelada | de codony. Se prenen los codonys que no sian molt madurs, se posan á | fins que estiga prou cuyta, lo que 's coneix, si, posant una mica de | melmelada | sobre un paper blanch al cap de poch queda seca y no corra, en qual estat | de foch ben encés, perque no llensi fum n' hi ha prou pera assecar la | mel-melada | . Una caixa de sucre vuyda es molt apropósit per dit objecte. Al estiu pot | objecte. Al estiu pot aprofitarse á aquest objecte la calor del sol. | Melmeladas | de pomas. Se prenen las pomas que sian de bona calitat, se pelan ab | en aygua, inseguint en tot lo demés lo indicat per la de codony. | Melmelada | de peras. S' escullen las peras que sian bonas y no estiguin del tot | escepció que 's posa mitja lliura de sucre per una de pasta de peras. Las | melmeladas | de pressechs y albercochs, després de trets los pinyols, se traballan com | solzament que se li posan nou onsas de sucre per cada lliura de pasta. | Melmelada | de castanyas. Se cullen castanyas de las millors y mes grossas, se | á la de codony y 's traballa per lo mateix estil. La composició de las | melmeladas | se nomena per algunas conservas de las mateixas fruytas y quan volen | y quan volen nomenarse se posa la pasta en pots ó caixetas de fusta. | Melmelada | ó conserva pajesa, nomenada vulgarment mustillo. Se pren tota la | Econòmica. 3, Archs, 3. * * * [2] | Melmelades | Reñé. * * * [2] Borsa de la Propietat | * * * [6] Gaietà Baroja. Conserves vegetals. | Melmelades | . Espàrrecs. Entreteniments. Calahorra (Rioja). Lleida (Catalunya). * | en veu alta, cap a les cinc la seua mare ens treia puntualment el te amb | melmelada | i galetes. Servit en una safata de plata i amb la seua cara somrient de |
|