DispersionsDispersions   Distribució cronològicacronològica
Distribució
  Distribució geogràficadialectal
Distribució
  Lemes:
  reset   aplica
remull A 46 oc.
remull M 239 oc.
Incloure lemes secundaris
  Filtres
 
     Filtre per autor
     Filtre per títol
     Filtre per any de publicació
     Filtre per tipus  
     Filtre per traducció  
     Filtre per varietat  
CTILC (1833-2018)
Imprimir  
CONCORDANCES D'UN LEMA
  Enrere Nova consulta
 
 
Lema:  Coincident amb remull Freqüència total:  285 CTILC1
  Mostra sobre el resultat     Quantitat:  aleat. línia punt a punt Quantitat per pàgina: 
  Ordenació:
referències integrades

treballadors, però, sobretot, amb el seu fill. "Ja has posat l'arròs en remull?" "Ja has regat lo panís?" "A què esperes, la setmana dels tres dijous
el llavi que se'm migpartia i em senyo el pit i me'l sento remull d'un glop de sang que el seny enterbolia. I al cercar-vos a
dos dits d'aigua bruta i una esponja flotant com una entranya en remull. Aquella cambra de bany, petita, encongida, amb el joc de gomes vermelles
unes faldilles verdes i un xal de gitana, i amb una mica de bacallà en remull els penjaven dues coses que volien ésser dos pits; un cop guarnides així
I les filles del Rhin, silencioses, d'humides vestes i cabells remulls, passaven a ma vora tremoloses, amb una gran dolcesa
unes immenses estacades que, en temps llunyans, servien per posar-hi en remull la fusta destinada a les construccions navals. Havent dinat, vam sortir
perquè la pedra no és com la terra, que fangueja aixís que la posen en remull, i es fa carrec del seu prestigi. Després de nets, són magestuosos. Els
fent desques o altres menes de cistells i paneres, voltat de vímets en remull i branquillons partits de castanyer; i, sense moure's del seu lloc ni
que n'hi ha prou en ésser ànec i dormir al sol i menjar civada en remull (amb un xic més cervesa) per a resultar meravellós amb totes les
per estovar-lo. El nin i l'oca engoliren amb avidesa aquelles engrunes en remull que els oferia ella, equitativament, amb la seva pròpia mà. Mentrestant,
d'anar d'aquí a S'Abanell, ja tota sa carn de cristià que ara està en remull se serà posada en sec, i, sense moure't d'aquí, podràs pescar amb tantes
sentir, en la pell dels seus peus entendrida i arrugada de tant estar en remull, l'asprositat de l'herba; de veure davallar l'aigua cristal·lina entre
país dolç i pàl·lid, com un cromo mig esborrat, sense pintoresc, posat en remull dins d'una mar enraonada i sense monstres. La Bàltica —escrivírem un dia—
d'una caseta estiuenca, bastida a la punta del port. Allí, després del remull, faran la seva brufada, ran mateix de les ones marruqueres, i, ja negra
bo i filustrant una fugida o la mà d'algun bon fat que em tragués del remull i em posés en sec. Però... Però, vet aquí que la filla del Subsecretari
Tothom n'anava ple. A la platja les senyores feien rotllo, negligint el remull; a la carniceria del Rap la cuinera del senyor Mir i la nurse del marqués
mall, d'una matèria dura i feta exprés. Com la fusta d'alzina, posada en remull una llarga tongada i després ressecada al sol, que sense perdre el seu
Diplomes, medalles i, part de vespre, això sí, les fulles de senet en remull: sabeu, pateix de restrenyiment des que va néixer. I ara el tinc ben
d'emmudir. Feia un aire bla. Venia amb la frescor de les terres en remull i arrissava les aigües en un clapoteig incessant contra els cordons. La
que es necessita per contar-ho, ja estaven en disposició de posar-se en remull. El primer en ficar-se a l'aigua fou l'Octavi; Victorià arrencà a córrer
caixeta d'aspecte valuós que contenia branquillons. Vaig posar aquests en remull en l'aigua calenta, i de tot aquell bé de Déu en vaig extreure una tassa
cap fred i els peus calents"? Ací va a l'inrevés. Els peus els teniu en remull i, mentrestant, heu de cantar: /Jesús es mi fortaleza, nada quebranta
operacions nomenades globalment "de ribera", les quals consistien en el remull i partició per l'esquena de les pells, depilació a la calç en basses
dels biberons durant uns minuts i que us manarà que els tingueu sempre en remull en aigua bullida per a evitar el contacte de l'aire i de la pols i els
no hi havia diners, s'emparava de qualsevol objecte, àdhuc del bacallà en remull o d'un forc d'alls que trobés a la cuina. Després d'aquest acte
esbandia uns mocadors, planxava o cosia, o posava l'escarola en remull o pelava patates... Solia saludar-lo amb "Hola, senyoret!" melòdic i
no la fem servir mai. Quan plantàrem la vinya, hi posàrem els mallols en remull perquè es mantinguessin vius i frescos. Això sí: quan arriben els
Ja la recordeu: aquella casa de pagès amb aigua al pedrís, els arbres en remull fins a mitja soca, tota la plana —bona fotografia!— convertida en llac.
dones. La que no volia sotmetre-s'hi era ficada a la sàrria i posada en remull dintre del rec. A Seròs només feien la gresca els minyons que entraven en
Com la de menjar caramels quan prenia el bany complet, el cos en remull i la boca plena de dolçor. S'ha acabat, pensà. L'amor s'acaba. I s'
Còm se prepara la tintura d'àrnica? Se posa a estovar o en remull durant quinze díes 100 grams de flors seques d'àrnica en mitx
desfets en una mica de vi. Al mateix temps es posa la cola o gelatina en remull fins a l'endemà, a raó de 12 o 15 grams per càrrega del
-se. Es poden treure els canonets tots d'un cop i portar-los al camp, en remull amb aigua o embolicats amb un drap mullat; però, lo més corrent és
hem servit principalment de les faves seques o favons, que es posen en remull vint-i-quatre hores; després, en serradures humides i a les fosques, ben
es procedia més o menys de la següent i esquemàtica manera: 1. Remull de les pells seques o rentat de les pells fresques. Partició al llarg, de
ens estendrem quelcom explicant les usuals per a la guarnimentera. Remull, de 10 a 15 dies; es partien els cuiros per la meitat,
calia amarar bé els cuiros d'aigua (8 ó 10 dies en remull) i passar-los entre dos corrons de ferro dentats, però amb dens
Renteu-les amb aigua, per treure'n la sal. 2. Deixeu-les en remull, en aigua freda, durant mitja hora, o més o menys, segons els gustos.
1. Eixugueu el bacallà, que el dia abans hom haurà posat en remull. 2. Poseu l'oli en una paella. Sofregiu una mica la ceba, picada
La salsa, mitja hora. 1. El dia abans poseu el bacallà en remull, i canvieu l'aigua una vegada, si és possible. L'endemà eixugueu-lo amb
600 a 700 grams de bacallà, en filets posats en remull el dia abans; dos decílitres d'aigua; un vas de vi blanc, sec; farigola;
de conserva de tomàquet (veg. núm. 9); 150 grams de panses, en remull des de la vetlla; una llesca de pa fregit amb oli i fregat d'all. Cocció:
de mantega; 200 grams de prunes seques, posades la vigília en remull, en aigua tèbia; cent grams de pernil trinxat; cinquanta grams de
a quaranta minuts. 1. El dia abans poseu les panses en remull, en una mica d'aigua tèbia. 2. Buideu els coloms. Flamegeu-los.
Per a quatre a sis persones: 250 grams de cigrons, posats en remull el dia abans; quatre grans d'all i julivert, picats; un tomàquet gros,
la qualitat de les mongetes i la puresa de l'aigua. 1. Poseu en remull les mongetes el dia abans, si així ho demana llur qualitat. 2.
és en maceració. En una tassa de les de cafè plena d'aigua es posa en remull un bocí de genciana i es deixa de dotze a vint-i-quatre hores, es cola i
bon vi (Priorat o malvasia de Sitges) i es deixa deu o quinze dies en remull. Encara que algú se'n rigui, és bo posar-ho a sol i serena, puix que
Manera de preparar la maceració: En mig got posar l'arrel en remull i deixar-la-hi durant sis a set hores. Colar-la i ja es pot prendre
S'hi afegeixen: una col regular, cigrons —o mongetes— posats abans en remull. Tot això ha de bullir dues hores llargues. Aleshores se li afegeixen

  Pàgina 1 (de 6) 50 següents »