Dispersions  
  Lemes:
  reset   aplica
salsa F 1278 oc.
Incloure lemes secundaris
  Filtres
 
     Filtre per autor
     Filtre per títol
     Filtre per any de publicació
     Filtre per tipus  
     Filtre per traducció  
     Filtre per varietat  
CTILC (1833-2013)
Imprimir  
CONCORDANCES D'UN LEMA
  Enrere Nova consulta
 
 
Lema:  Coincident amb salsa Freqüència total:  1278 CTILC1
  Mostra sobre el resultat     Quantitat:  aleat. línia punt a punt Quantitat per pàgina: 
  Ordenació:
referències integrades

tot aquell món masculí i femení de Balzac, amb la crema eròtica i la salsa picant de la bona cuina francesa, el descobrireu a Papeete només que
La forma que el cuiner xinès empra per a triar els llegums, espessir la salsa i dosificar les espècies del seu ma-tinto (que és una mena de
goyescas de Carmen Flores, es prepara amb recepta, igual que una salsa. Picant una branca florida d'ametller amb un bocí de pagesa típica,
sopa, les bledes i la truita familiars per una xerinola de lligacames, de salsa anglesa i de depravació. Però, el sopar al qual assistia Guillem, era
feia. Es passava a la cuina hores llargues, suada i acalorada, combinant salses i vigilant rostits. Entre els seus millors amics hi havia don Felicià
becs de gas, en els quals s'hi cremaven les abelles. Un gas de color de salsa holandesa, opac, perfumadíssim. Les quatre xicotes, per fer línia, es
sopant, els llibres damunt les tovalles clapejades de vi i de taques de salsa. Tot encetant la lliçó badallava i cloïa els ulls amb un aire de lassitud
que plegués les tovalles, i, sense aixecar-se, amb els llavis untats de salsa i els replecs de l'armilla picats de molles de pa, exclamava:
. D'un plat a l'altre, un quart d'espera. Fins ara cap de substanciós. Tot salses, verdures, entreteniments i amaniments. Champignons amb un suquet,
i únic que ha de tindre aquesta carn. Així mateix, a par, s'ha fet una salsa espessa de juliverd i all i ametles i ou i safrà. Mesclats els tres
i ametles i ou i safrà. Mesclats els tres ingredients —caragols, carn i salsa—, es recalfa tot a l'ombra de l'ermita, i es menja asseguts a terra, ben
lliurar-se a aquella "afecció". Els servia de matèria per a escrits, de salsa per a aventures amoroses, i fins i tot de truc per a amargar-se una mica
rebut. Et voltarà; et plomarà; se't beurà la sang a galet; se't menjarà en salsa egipcia i guardarà les sobres dels òssos dintre una urna indo-persa. El
dotzena de pèsols que de la llauna de conserves han rodolat an aquella salsa que va de pares a fills, aquell peix fregit, Déu sap quan, que sembla que
passeig, vulgues que no, i, posant-li la rosa al trau, explicà, amb la salsa corresponent, meravelles de la pastoreta de Watteau. —Ah, quina
fer-ho la calmés una mica. No podia estar-se a la cuina perquè en mirar la salsa freda i empedreïda li venia una suor d'angúnia. No podia entendre que es
Vi de la Rioja Aiguardent de Calvados Beguda de l'Orxa Crema de Chantilly Salsa maonesa Macedònia de fruita Torró de Xixona Torró d'Alacant Formatge de
no té espines. I aquestes tres pomes farcides amb suc. No sé si aquesta salsa maionesa... —Tira, dona, tira; serà el plat de set colors. —Aquí va;
de carn les influències són múltiples. En la cuina catalana hi ha moltes salses i salsetes, i la salsa és una cosa feudal, d'aristocràcia pagesa. El
les influències són múltiples. En la cuina catalana hi ha moltes salses i salsetes, i la salsa és una cosa feudal, d'aristocràcia pagesa. El nostre
són múltiples. En la cuina catalana hi ha moltes salses i salsetes, i la salsa és una cosa feudal, d'aristocràcia pagesa. El nostre antiquíssim estofat
La Revolució, tan plena d'influències angleses, treballà a favor de la salsa única. La nova burgesia, segurament degut a la moda del retorn a la
plats. A tot arreu el menú és igual: entremesos, menuts de gallina amb salsa, vedella amb pèsols, lluç amb llimona, pollastre rostit amb escarola,
vénen, ara, emanacions culinàries. Tothom fa el seu sofregit, la seva salseta, la seva picada. De les xemeneies surt una mica de fum. És l'hora de la
s'entreté cuinant. Totes aquelles divines combinacions empíriques de la salsa ben lligada són gairebé desconegudes ací. Això són coses voluptuoses que
amb més afany. El basc fa el bacallà, l'anguila i tota mena de peixos amb salsa. Sap també treure del marisc atlàntic aquelles raccions que presenta tan
tothom hi arrufa el nas! Ja ens duen, però, els conills i les llebres amb salsa... Ja vénen els capons rostits... Ja compareixen les perdius a la
de Lacryma-Christi. I no ens abellien uns quants raviolis amb salsa tàrtara, o una racció de calamarsos farcits principescament, o bé tastar
de rostit per a cadascun. Hi mengem pa de munició, que anem sucant a la salsa. Mengem a poc a poc, ben bé de gust. —T'agrada, Kat? —Molt
els pèsols, i la coliflor. Per tal d'adobar aquesta, fins hi fa una salsa blanca. Jo fregeixo els bunyols de quatre en quatre. Al cap de deu minuts
substància amaneixen gairebé tot el que mengen —com si fos mostassa o salsa a la maionesa. És una família que se sent venir de lluny d'una manera
cuina i del celler. Era el que faltava. Els cargols, abundantíssims, la salsa, molt picant, amb un bitxo de cirereta, ens obren la gana. Amb els
frases, el musculat ple. —Vós —em diu sovint— acabareu sabent lligar la salsa a la maionesa. A mi, em surt una mica aigualida... Home de constants
Tintorer, que era amic del senyoret Joan, de vegades deia parlant d'una salsa: "Aquesta salsa és sublim". Escolta: ¿vols fer el fotut favor de dir-me
amic del senyoret Joan, de vegades deia parlant d'una salsa: "Aquesta salsa és sublim". Escolta: ¿vols fer el fotut favor de dir-me què vol dir
que té el seu gran amic, que Rahola és un home que s'embriaga amb salsa a la Béchamel. El senyor Rahola ha estat sempre fins ara un
. Jo, fent-me el distret, vaig llençar-li a sobre un peix ben untat amb salsa de tomàtec, que em va valer una gran repulsa del pare i mirades d'odi de
seves memòries. És quan un comença de trobar gust a la política, a les salses dolces i a Racine. {Doctor Bofill.} —Quina sort és tenir aquest
fortz per veure zi ze li foradaven. I eztava zegur que pozava zofre a lez zalzez. Quan ja m'acoztumava a la caza vaig comenzar a trobar-me malament i al
les "goyescas" de Carmen Flores, es prepara amb recepta, igual que una salsa. Picant una branca florida d'ametller amb un bocí de pagesa típica,
de carrer, i botigues on és possible trobar conserves de fruita, salses i condiments de luxe, i tot de coses que obliguen a pensar que la guerra
d'alguna manera seva particular, i a taula sempre ho feia donant-me salsa, si n'hi havia gens. Com que aquell dia anava prou abundosa, Joe, en
digué la meva germana en un parèntesi sever.) Joe em donà una mica més de salsa. —El Porc —continuà el senyor Wopsle amb la seva veu més profunda i
hagi estat —digué la meva germana, amb foc. Joe em donà una mica més de salsa. —Bé, vull dir un Grinyolador de quatre potes —digué el senyor
tenint-vos sempre per mà. Gens ni mica! Joe m'oferí una mica més de salsa, que jo vaig tenir por de prendre. —Mai no us ha deixat viure ni
tots arraïmats al volt de la forja, i xalant-s'hi tant, vaig pensar quina salsa terriblement saborosa no venia a ésser per a un dinar el meu amic fugitiu
poder estar-me de reparar, fins i tot aleshores, que hi havia molta més salsa a les estovalles i ganivets i roba dels cambrers que no pas a la vianda.
igualment selecte i després una peça igualment selecta de volateria. Salses, vins, tots els accessoris que ens calien, i tots de primer ordre, ens
considerades les dimensions d'aquell forat), d'una setrillera per a salsa d'anxoves i uns socs d'algú o altre. En presentant jo les meves
barroers, d'asclar un marge del seu pa i sucar-lo en les escorrialles de salsa, voltant i voltant el seu plat, com si fos per a aprofitar ben bé la

  Pàgina 1 (de 26) 50 següents »