×
Filtres |
|
|
|
|
Lema: Coincident amb saltejar |
Freqüència total: 29 |
CTILC1 |
límits? Prou feina tenen a guardar-se dels mals que a tota hora els | saltegen | , d'ençà que els fou enviat per la saviesa de Zeus el fatídic present de | per a pendre força i no amainar la calor, segons ells diuen. I aixina | saltegen | de la vila als ravals i dels ravals a la vila. Ja estan a la porta de | Se m'obriren noves portes. El camí ja no va esser tan costós. Vegem, ara, | saltejant | , les vicissituds per les quals ha passat el Cançoner Popular de Mallorca. | els cingles amb escletxes vertiginoses per on davallen camins romànics, | saltejats | per ermites solitàries i masos abandonats com a fites d'un temps passat. | Segur com una fresca i clara déu d'aigües que baixen, | saltejant | alloure. De sentir-la em cremava la fretura... Perxò, fent-me | d'escalunyes, 1/4 de litre de suc d'ànec i sal. Comencem per | saltejar | els magrets i un cop cuits els guardem entre dos plats en un lloc calent. | del Nil, gelat de maduixa, formatge tendre de llet de cabra, llenties | saltejades | amb cervell, coca de bescuit i polsim de gra d'anís... Amb les belles | del combat. Gavines es disputien la possessió d'un tros de cel blau i | saltejaven | de pals en pals. Arribaria aviat la Kiêu. El llaquim, l'olor dels peixos | — Una mica de canyella. — Pebrebò i sal. Encalentiu l'oli i | saltejau | el fetge fins que sia ben daurat. Aixafau en el morter el sucre, les | peix. — Pebrebò i sal. Netejau el marisc amb aigua freda. | Saltejau | -lo, les pegellides dins la pella, el foc viu. Es desferraran de la valva. | Netejau el julivert i picau-lo. Encalentiu l'oli en una pella àmplia i | saltejau | -hi el ronyó a foc molt viu. Volta i volta. Immediatament repartiu el | minuts. Serviu-los molt calents acompanyats amb esclata-sangs mallorquins | saltejats | . Carn freda de llom Mallorca Ingredients per a 4 | i fregiu-hi el llom. Escolau-lo i reservau-lo en una greixonera grossa. | Saltejau | el fetge dins la mateixa pella. Ha de quedar-vos daurat i sucós. | el moment de servir, encalentiu el saïm i l'oli en una greixonera plana i | saltejau | -hi els senyals fins que tenguin un color daurat. Acompanyau-los amb | de llom. Posau-los amb els ingredients anteriors. En el mateix greix | saltejau | el fetge, que ha de quedar-vos ben cuit però sucós. Escolau-lo i posau- | a la greixonera. Salpebrau-ho tot. Ara encalentiu novament el greix i | saltejau | ràpidament els bolets. Han de quedar-vos sencers. Salpebrau-los i passau | la saó i serviu-lo acompanyat amb patates fregides, esclata-sangs | saltejats | o amb ensalada d'api. Conill escabetxat Mallorca | rodanxes i acompanyau-la de patates fregides, esclata-sangs o xampinyons | saltejats | . Racó amb moixarnons Mallorca Ingredients per a 4 | i sense arrebossar. — Dos ronyons de xot, xapats per la meitat, | saltejats | . — Quatre tords xapats per la meitat torrats. — | tords xapats per la meitat torrats. — Quatre esclata-sangs | saltejats | . — Els menuts de dos pollastres fets com el frit mallorquí. | i que tota la fritada s'escoli en cura. Per contra els ingredients | saltejats | heu de deixar-los amb el suc. En disposar els ingredients a la plata, | passada pel colador xinès. Es pot acompanyar amb verdura del temps | saltejada | . Engripats Cap al mes de març, quan els responsables de la | quatre coses de cada tema i a manar exercicis, i a més a fer-ho de manera | saltejada | . A 1r d'ESO, per exemple, pot passar que el professor avui | Fregim en l'oli els ous, la carn, el peix, algunes verdures, i hi | saltegem | bolets o marisc, o la carn que hagi d'anar a completar la cocció a la | de tant en tant. Mentrestant, netegem i tallem el peu dels bolets. Els | saltegem | a la cassola on hem enrossit el gall. A mitja cocció del pollastre, | hem enrossit el gall. A mitja cocció del pollastre, afegim les carreroles | saltejades | a la cassola. A Europa, va arribar-hi dos cops: primer, amb els romans, | i negre que li dona el nom. Els pèsols negres se solen cuinar guisats o | saltejats | amb porc. La següent és la recepta més coneguda i clàssica cuinada amb | Colem els pèsols i els afegim a la paella amb la cansalada i el suc. Ho | saltegem | tot junt durant un parell de minuts, i a l'últim moment hi aboquem la | el pebrot vermell, així com les cebes, a daus petits, els barregem i els | saltegem | uns minuts en una paella amb un xic d'oli. Ho salpebrem i estenem aquesta |
|