DispersionsDispersions   Distribució cronològicacronològica
Distribució
  Distribució geogràficadialectal
Distribució
  Lemes:
  reset   aplica
saltejar V 29 oc.
Incloure lemes secundaris
  Filtres
 
     Filtre per autor
     Filtre per títol
     Filtre per any de publicació
     Filtre per tipus  
     Filtre per traducció  
     Filtre per varietat  
CTILC (1833-2021)
Imprimir  
CONCORDANCES D'UN LEMA
  Enrere Nova consulta
 
 
Lema:  Coincident amb saltejar Freqüència total:  29 CTILC1
  Mostra sobre el resultat     Quantitat:  aleat. línia punt a punt Quantitat per pàgina: 
  Ordenació:
referències integrades

límits? Prou feina tenen a guardar-se dels mals que a tota hora els saltegen, d'ençà que els fou enviat per la saviesa de Zeus el fatídic present de
per a pendre força i no amainar la calor, segons ells diuen. I aixina saltegen de la vila als ravals i dels ravals a la vila. Ja estan a la porta de
Se m'obriren noves portes. El camí ja no va esser tan costós. Vegem, ara, saltejant, les vicissituds per les quals ha passat el Cançoner Popular de Mallorca.
els cingles amb escletxes vertiginoses per on davallen camins romànics, saltejats per ermites solitàries i masos abandonats com a fites d'un temps passat.
Segur com una fresca i clara déu d'aigües que baixen, saltejant alloure. De sentir-la em cremava la fretura... Perxò, fent-me
d'escalunyes, 1/4 de litre de suc d'ànec i sal. Comencem per saltejar els magrets i un cop cuits els guardem entre dos plats en un lloc calent.
del Nil, gelat de maduixa, formatge tendre de llet de cabra, llenties saltejades amb cervell, coca de bescuit i polsim de gra d'anís... Amb les belles
del combat. Gavines es disputien la possessió d'un tros de cel blau i saltejaven de pals en pals. Arribaria aviat la Kiêu. El llaquim, l'olor dels peixos
— Una mica de canyella. — Pebrebò i sal. Encalentiu l'oli i saltejau el fetge fins que sia ben daurat. Aixafau en el morter el sucre, les
peix. — Pebrebò i sal. Netejau el marisc amb aigua freda. Saltejau-lo, les pegellides dins la pella, el foc viu. Es desferraran de la valva.
Netejau el julivert i picau-lo. Encalentiu l'oli en una pella àmplia i saltejau-hi el ronyó a foc molt viu. Volta i volta. Immediatament repartiu el
minuts. Serviu-los molt calents acompanyats amb esclata-sangs mallorquins saltejats. Carn freda de llom Mallorca Ingredients per a 4
i fregiu-hi el llom. Escolau-lo i reservau-lo en una greixonera grossa. Saltejau el fetge dins la mateixa pella. Ha de quedar-vos daurat i sucós.
el moment de servir, encalentiu el saïm i l'oli en una greixonera plana i saltejau-hi els senyals fins que tenguin un color daurat. Acompanyau-los amb
de llom. Posau-los amb els ingredients anteriors. En el mateix greix saltejau el fetge, que ha de quedar-vos ben cuit però sucós. Escolau-lo i posau-
a la greixonera. Salpebrau-ho tot. Ara encalentiu novament el greix i saltejau ràpidament els bolets. Han de quedar-vos sencers. Salpebrau-los i passau
la saó i serviu-lo acompanyat amb patates fregides, esclata-sangs saltejats o amb ensalada d'api. Conill escabetxat Mallorca
rodanxes i acompanyau-la de patates fregides, esclata-sangs o xampinyons saltejats. Racó amb moixarnons Mallorca Ingredients per a 4
i sense arrebossar. — Dos ronyons de xot, xapats per la meitat, saltejats. — Quatre tords xapats per la meitat torrats. —
tords xapats per la meitat torrats. — Quatre esclata-sangs saltejats. — Els menuts de dos pollastres fets com el frit mallorquí.
i que tota la fritada s'escoli en cura. Per contra els ingredients saltejats heu de deixar-los amb el suc. En disposar els ingredients a la plata,
passada pel colador xinès. Es pot acompanyar amb verdura del temps saltejada. Engripats Cap al mes de març, quan els responsables de la
quatre coses de cada tema i a manar exercicis, i a més a fer-ho de manera saltejada. A 1r d'ESO, per exemple, pot passar que el professor avui
Fregim en l'oli els ous, la carn, el peix, algunes verdures, i hi saltegem bolets o marisc, o la carn que hagi d'anar a completar la cocció a la
de tant en tant. Mentrestant, netegem i tallem el peu dels bolets. Els saltegem a la cassola on hem enrossit el gall. A mitja cocció del pollastre,
hem enrossit el gall. A mitja cocció del pollastre, afegim les carreroles saltejades a la cassola. A Europa, va arribar-hi dos cops: primer, amb els romans,
i negre que li dona el nom. Els pèsols negres se solen cuinar guisats o saltejats amb porc. La següent és la recepta més coneguda i clàssica cuinada amb
Colem els pèsols i els afegim a la paella amb la cansalada i el suc. Ho saltegem tot junt durant un parell de minuts, i a l'últim moment hi aboquem la
el pebrot vermell, així com les cebes, a daus petits, els barregem i els saltegem uns minuts en una paella amb un xic d'oli. Ho salpebrem i estenem aquesta