×
Filtres |
|
|
|
|
Lema: Coincident amb arruixar |
Freqüència total: 208 |
CTILC1 |
el balcó, esperava impacient el seu padrí. Havia regat les flors; havia | arruixat | , a baix, l'entrada, i, després de canviar-se de vestit —se n'havia | de l'aigua rebotant en qui sap quines cuines i | arruixant | l'aire espés d'aquell agost horrible. Et suava la mà agafada al | ullets tan esparvillats...!" Y al dir aixó, los ulls de la mare s' | arruixaren | de llágrimas, sos brassos donaren una nova apretada al fillet y sos | el poble té una cara nova. Què us diré? Els carrers han estat agranats i | arruixats | , i les façanes, emblanquinades. Vist el poble des de l'Ombria o des de la | acaba sempre per concedir ço que hom li demana i plou a desdir. Ens | arruixa | amb un devessall d'aigües si convé. A l'hivern, calcula pausadament les | que gira pel bosc dels anys i quan no hi penses te salta al davant i t' | arruixa | la cara. I és un bany molt saludable. "I és medicina provada fent | amb un paraigües i llavors la bèstia esbufega de ràbia i mira d' | arruixar | el foc per la part de dins. Hi reïx i la gent fuig tot espolsant-se | del pis inferior aboquen una bossada d'oripell i la basílica sembla | arruixada | per una pluja d'or. A mesura que l'araceli baixa el cant dels cinc actors | de card i, tot de cop, quan més distret estava ell mirant-se-la, li | arruixà | tota la cara... Ell sentí com un ressalt d'una cosa viva dins el pit, el | el dugueren a una mena de sortidor que tenia una aixeta d'engany, i l' | arruixaren | de cap a peus. Li ensenyaren una capsa on tenien marietes de menta, i una | el cor trucava dolorosament a la post del meu pit i el doll de la sang no | arruixava | prou el pobre cervell, i la visió se m'enterbolia com si m'anés a | intern que del bres de la mar i de l'impuls del vent que se'ns enduia, | arruixà | tot el meu ésser de calma i benestar. Els termes revolts de la meva | altres sensacions, o guanyar de grau en grau fins a estabornir l'ésser, | arruixar | -lo com una pluja subtil o veritablement inundar-lo amb el seu estup | d'on sembla que treus aquesta imatge de la percepció de Déu que ens | arruixa | d'una pluja benigna i arriba a cobrir-nos i a inundar-nos. Però et torno a | pogué fer injúria a aquest home despullant-lo de la pretura o de la toga, | arruixant | el seu cap sagrat de salivades? En segur és el savi, i cap injúria ni | que públicament li tiraven en les comèdies, no menys que el dia que fou | arruixat | d'aigua bruta per la seva muller Xantipa. Hom retreia a Antístenes | un suro va abrandar-se sobtadament, de dalt a baix. Diria's que l'havien | arruixat | de petroli i que una mà misteriosa i invisible el calava amb un llumí. | fill. No els vull veure més els teus savis.— Un repòs infinit | arruixava | l'ànima del desventurat Bajalta. Per mitges ganes prou s'hauria llevat a | Orsavinyà per la diada de Sant Llop. En arribant al trenc de la carena li | arruixà | el cor un enterniment tan gran que se li enaiguaren els ulls de | aggrajiri "agrair", arruciari " | arruixar | , humitejar", cagghiari "callar", | de geperudes. ¡Sabater remendó, de València i de la placeta de la Palla! ¡ | Arruixa | que plou! A ella li pareixia prompte per a preguntar-li per la seua | Els xiquets no paraven el soroll i la canturela i des de la porta dien: —¡ | Arruixa | que plou!... Xe, pastafanguer, ¿de quin pa farem sopes? ¿i els teus | la qual senyora, dreta prop d'un test molt gros —un test ornamental—, | arruixava | un tou de plantes, amb una regadoreta xica xica, com de joguina. Quelcom | el pa i posa una enorme plata de peix sobre el quarter de popa. Les | arruixa | amb oli i vinagre abundantment. Com que el ventet té tendència a cedir, | ó 4 dies les plantes ixen, llavors es treu la fulla de vidre i s' | arruixa | quan la temperatura ho permet. 129 Trasplantament. Es fa | litres i afegint per últim la nicotina. S'emplea en fina pulverització, | arruixant | de baix a dalt i a fi de mullar la part inferior de les fulles, que és on | grossa que el motllo. Pel voltant es col·loquen les figues en compota; | arruixar | la bordura i figues amb una mica d'aixarop de la compota. L'aixarop que | paella quan quedin ben rosses i crocantes. Un cop quedin totes fregides s' | arruixen | amb unes gotes de Calisay, s'unten després molt lleugerament per | Netejar les maduixes o maduixons (fragues), s'empolsen amb sucre, | arruixant | -se bé amb bon Marrasquí; refredant-se bé entre gel picat, refredis també | amb trossos d'ou dur. Empolseu el conjunt amb el julivert i l'all, i | arruixeu | -ho amb oli d'oliva. Recomano de preparar les anxoves el dia abans; | i eixugueu els pebrots. Disposeu-los en una plata que vagi al forn, i | arruixeu | -los d'oli. Poseu-los al forn, molt calent, durant vint a vint-i-cinc | -les. 2. Poseu en un tupí una capa d'anxoves i una d'all picat, i | arruixeu | -ho d'oli. Procediu de la mateixa manera fins a esgotar les anxoves. | de llorer i de vi blanc. 2. Escorreu i engruneu en un plat. | Arruixeu | -ho, encara tebi, amb la salsa. Barregeu, i serviu fred. Es pot servir | Cal observar els punts 1 i 2 de la recepta següent. | Arruixeu | d'oli els calamarsos abans de posar-los a les graelles ardents. | els ous durs, tallats a trossos, i amb les tàperes i els filets d'anxova. | Arruixeu | el conjunt amb el sobrant de la salsa. Poseu-ho al fresc durant vint a | sobre, i algunes olives negres. Poseu-ne una o dues en una extremitat, i | arruixeu | el conjunt amb oli corrent. Saleu i pebreu. Coeu a foc mitjà. 5. | corrent. Saleu i pebreu. Coeu a foc mitjà. 5. Abans de servir, | arruixeu | d'oli d'oliva i poseu-ho de nou al forn. Presenteu la rascassa en el plat | senyor Robert Batlle, als "Templiers". El senyor Batlle ens recomana d' | arruixar | el peix amb un bon vi ranci de Cotlliure, concretament —ens diu— amb "vi | la qual cosa fareu amb molt de compte. Després de la cocció, saleu-les, | arruixeu | -les amb un raig de bon vinagre. Mengeu-les tot seguit, millor amb els | de llard, poseu-lo en un plat, i manteniu-lo a mitja altura del forn. | Arruixeu | -lo cada quart. 4. Acabada la cocció, feu dissoldre amb vi el suc | trossos del capó sobre les vores d'un plat ovalat, i el farciment al mig. | Arruixeu | el conjunt amb el suc molt calent. Es pot ornar el plat amb fulls de | i ovalat disposeu els mitjos coloms sobre les llesques de pa torrat. | Arruixeu | -los de salsa, i serviu-los ben calents. 80. Conill amb arròs i | la llenca de pernil, la ceba, la pastanaga, l'espatlla, sal i pebre. | Arruixeu | amb el greix calent. 3. Feu-ho "suar" durant mitja hora. | ràpidament la salsa amb el fetge i la sang. Verifiqueu l'assaonament. | Arruixeu | l'esquirol amb vi de Talteüll, i serviu-lo tot seguit. 84. Fetge | en el mateix greix els trossets de cansalada, i, quan són daurats, | arruixeu | -los de vi blanc. Deixeu reduir de meitat, i afegiu la salsa de tomàquet i | panses ben escorregudes. Feu bullir de quatre a cinc minuts. 7. | Arruixeu | amb aquesta salsa el fetge. Orneu-lo amb els crostons fregits, i | Amb el mateix greix sofregiu l'all i la ceba. Afegiu els peus de porc. | Arruixeu | d'aiguardent el conjunt i flamegeu-lo. 3. Afegiu el tomàquet, la | poseu les pastanagues, els tomàquets i les cebes. Poseu la lletuga, i | arruixeu | amb el brou (passat pel colador fi) i amb el vi blanc. Coeu a foc molt | la llenca de pernil. Disposeu les mitges lletugues sobre el pernil, i | arruixeu | el conjunt amb el líquid de cocció. És un plat molt fi, que pot figurar | daurar uns minuts a foc viu. Gireu amb compte els pebrots. 4. | Arruixeu | -los amb la salsa de tomàquet. Abaixeu el foc, i deixeu coure a foc molt |
|