DispersionsDispersions   Distribució cronològicacronològica
Distribució
  Distribució geogràficadialectal
Distribució
  Lemes:
  reset   aplica
arruixar V 208 oc.
Incloure lemes secundaris
  Filtres
 
     Filtre per autor
     Filtre per títol
     Filtre per any de publicació
     Filtre per tipus  
     Filtre per traducció  
     Filtre per varietat  
CTILC (1833-2021)
Imprimir  
CONCORDANCES D'UN LEMA
  Enrere Nova consulta
 
 
Lema:  Coincident amb arruixar Freqüència total:  208 CTILC1
  Mostra sobre el resultat   línia punt a punt Quantitat per pàgina: 
  Ordenació: referències integrades

el balcó, esperava impacient el seu padrí. Havia regat les flors; havia arruixat, a baix, l'entrada, i, després de canviar-se de vestit —se n'havia
de l'aigua rebotant en qui sap quines cuines i arruixant l'aire espés d'aquell agost horrible. Et suava la mà agafada al
ullets tan esparvillats...!" Y al dir aixó, los ulls de la mare s' arruixaren de llágrimas, sos brassos donaren una nova apretada al fillet y sos
el poble té una cara nova. Què us diré? Els carrers han estat agranats i arruixats, i les façanes, emblanquinades. Vist el poble des de l'Ombria o des de la
acaba sempre per concedir ço que hom li demana i plou a desdir. Ens arruixa amb un devessall d'aigües si convé. A l'hivern, calcula pausadament les
que gira pel bosc dels anys i quan no hi penses te salta al davant i t'arruixa la cara. I és un bany molt saludable. "I és medicina provada fent
amb un paraigües i llavors la bèstia esbufega de ràbia i mira d'arruixar el foc per la part de dins. Hi reïx i la gent fuig tot espolsant-se
del pis inferior aboquen una bossada d'oripell i la basílica sembla arruixada per una pluja d'or. A mesura que l'araceli baixa el cant dels cinc actors
de card i, tot de cop, quan més distret estava ell mirant-se-la, li arruixà tota la cara... Ell sentí com un ressalt d'una cosa viva dins el pit, el
el dugueren a una mena de sortidor que tenia una aixeta d'engany, i l'arruixaren de cap a peus. Li ensenyaren una capsa on tenien marietes de menta, i una
el cor trucava dolorosament a la post del meu pit i el doll de la sang no arruixava prou el pobre cervell, i la visió se m'enterbolia com si m'anés a
intern que del bres de la mar i de l'impuls del vent que se'ns enduia, arruixà tot el meu ésser de calma i benestar. Els termes revolts de la meva
altres sensacions, o guanyar de grau en grau fins a estabornir l'ésser, arruixar-lo com una pluja subtil o veritablement inundar-lo amb el seu estup
d'on sembla que treus aquesta imatge de la percepció de Déu que ens arruixa d'una pluja benigna i arriba a cobrir-nos i a inundar-nos. Però et torno a
pogué fer injúria a aquest home despullant-lo de la pretura o de la toga, arruixant el seu cap sagrat de salivades? En segur és el savi, i cap injúria ni
que públicament li tiraven en les comèdies, no menys que el dia que fou arruixat d'aigua bruta per la seva muller Xantipa. Hom retreia a Antístenes
un suro va abrandar-se sobtadament, de dalt a baix. Diria's que l'havien arruixat de petroli i que una mà misteriosa i invisible el calava amb un llumí.
fill. No els vull veure més els teus savis.— Un repòs infinit arruixava l'ànima del desventurat Bajalta. Per mitges ganes prou s'hauria llevat a
Orsavinyà per la diada de Sant Llop. En arribant al trenc de la carena li arruixà el cor un enterniment tan gran que se li enaiguaren els ulls de
aggrajiri "agrair", arruciari "arruixar, humitejar", cagghiari "callar",
de geperudes. ¡Sabater remendó, de València i de la placeta de la Palla! ¡Arruixa que plou! A ella li pareixia prompte per a preguntar-li per la seua
Els xiquets no paraven el soroll i la canturela i des de la porta dien: —¡Arruixa que plou!... Xe, pastafanguer, ¿de quin pa farem sopes? ¿i els teus
la qual senyora, dreta prop d'un test molt gros —un test ornamental—, arruixava un tou de plantes, amb una regadoreta xica xica, com de joguina. Quelcom
el pa i posa una enorme plata de peix sobre el quarter de popa. Les arruixa amb oli i vinagre abundantment. Com que el ventet té tendència a cedir,
ó 4 dies les plantes ixen, llavors es treu la fulla de vidre i s'arruixa quan la temperatura ho permet. 129 Trasplantament. Es fa
litres i afegint per últim la nicotina. S'emplea en fina pulverització, arruixant de baix a dalt i a fi de mullar la part inferior de les fulles, que és on
grossa que el motllo. Pel voltant es col·loquen les figues en compota; arruixar la bordura i figues amb una mica d'aixarop de la compota. L'aixarop que
paella quan quedin ben rosses i crocantes. Un cop quedin totes fregides s'arruixen amb unes gotes de Calisay, s'unten després molt lleugerament per
Netejar les maduixes o maduixons (fragues), s'empolsen amb sucre, arruixant-se bé amb bon Marrasquí; refredant-se bé entre gel picat, refredis també
amb trossos d'ou dur. Empolseu el conjunt amb el julivert i l'all, i arruixeu-ho amb oli d'oliva. Recomano de preparar les anxoves el dia abans;
i eixugueu els pebrots. Disposeu-los en una plata que vagi al forn, i arruixeu-los d'oli. Poseu-los al forn, molt calent, durant vint a vint-i-cinc
-les. 2. Poseu en un tupí una capa d'anxoves i una d'all picat, i arruixeu-ho d'oli. Procediu de la mateixa manera fins a esgotar les anxoves.
de llorer i de vi blanc. 2. Escorreu i engruneu en un plat. Arruixeu-ho, encara tebi, amb la salsa. Barregeu, i serviu fred. Es pot servir
Cal observar els punts 1 i 2 de la recepta següent. Arruixeu d'oli els calamarsos abans de posar-los a les graelles ardents.
els ous durs, tallats a trossos, i amb les tàperes i els filets d'anxova. Arruixeu el conjunt amb el sobrant de la salsa. Poseu-ho al fresc durant vint a
sobre, i algunes olives negres. Poseu-ne una o dues en una extremitat, i arruixeu el conjunt amb oli corrent. Saleu i pebreu. Coeu a foc mitjà. 5.
corrent. Saleu i pebreu. Coeu a foc mitjà. 5. Abans de servir, arruixeu d'oli d'oliva i poseu-ho de nou al forn. Presenteu la rascassa en el plat
senyor Robert Batlle, als "Templiers". El senyor Batlle ens recomana d'arruixar el peix amb un bon vi ranci de Cotlliure, concretament —ens diu— amb "vi
la qual cosa fareu amb molt de compte. Després de la cocció, saleu-les, arruixeu-les amb un raig de bon vinagre. Mengeu-les tot seguit, millor amb els
de llard, poseu-lo en un plat, i manteniu-lo a mitja altura del forn. Arruixeu-lo cada quart. 4. Acabada la cocció, feu dissoldre amb vi el suc
trossos del capó sobre les vores d'un plat ovalat, i el farciment al mig. Arruixeu el conjunt amb el suc molt calent. Es pot ornar el plat amb fulls de
i ovalat disposeu els mitjos coloms sobre les llesques de pa torrat. Arruixeu-los de salsa, i serviu-los ben calents. 80. Conill amb arròs i
la llenca de pernil, la ceba, la pastanaga, l'espatlla, sal i pebre. Arruixeu amb el greix calent. 3. Feu-ho "suar" durant mitja hora.
ràpidament la salsa amb el fetge i la sang. Verifiqueu l'assaonament. Arruixeu l'esquirol amb vi de Talteüll, i serviu-lo tot seguit. 84. Fetge
en el mateix greix els trossets de cansalada, i, quan són daurats, arruixeu-los de vi blanc. Deixeu reduir de meitat, i afegiu la salsa de tomàquet i
panses ben escorregudes. Feu bullir de quatre a cinc minuts. 7. Arruixeu amb aquesta salsa el fetge. Orneu-lo amb els crostons fregits, i
Amb el mateix greix sofregiu l'all i la ceba. Afegiu els peus de porc. Arruixeu d'aiguardent el conjunt i flamegeu-lo. 3. Afegiu el tomàquet, la
poseu les pastanagues, els tomàquets i les cebes. Poseu la lletuga, i arruixeu amb el brou (passat pel colador fi) i amb el vi blanc. Coeu a foc molt
la llenca de pernil. Disposeu les mitges lletugues sobre el pernil, i arruixeu el conjunt amb el líquid de cocció. És un plat molt fi, que pot figurar
daurar uns minuts a foc viu. Gireu amb compte els pebrots. 4. Arruixeu-los amb la salsa de tomàquet. Abaixeu el foc, i deixeu coure a foc molt

  Pàgina 1 (de 5) 50 següents »